Go Back

Banánové arašídové flapjacky

Ingredience

  • 3 menší přezrálé banány
  • 200 g arašídového másla
  • 50 g medu
  • 250 g hrubých ovesných vloček
  • špetka skořice nebo vanilky
  • čokoláda na pocákání (volitelné)

Postup přípravy

  • Připravte si menší formu, vymažte máslem a vyložte ji pečicím papírem (lépe to půjde, když jej zmačkáte a namočíte). Troubu rozehřejte na 175°C (155°C horkovzduch). 
  • Med a arašídové máslo zlehka rozehřejte (v rendlíku na slabém ohni nebo v mikrovlnce) a promíchejte dohladka. Oloupané banány vložte do větší mísy, rozmačkejte vidličkou a přidejte arašídové máslo s medem, koření a ovesné vločky. Vše pořádně promíchejte v kompaktní hmotu. Ochutnejte (je to totiž strašně dobrý). 
  • Přesuňte do formy, uhlaďte a vložte do trouby. Pečte asi 30-35 minut, až okraje zezlátnou. Nechte zcela vychladnout a ostrým nožem nakrájejte na 9-12 řezů.
  • Pokud chcete, pocákejte rozpuštěnou čokoládou.