Go Back

Pečené mrkve s fetou, pistáciemi a granátovým jablkem

Počet porcí: 2 porce

Ingredience

  • 500 g menších mrkví nejlépe barevných
  • 1 granátové jablko
  • 75 g fety
  • hrst pistácií
  • olivový olej
  • 1/2 pomeranče šťáva
  • 1/2 citronu šťáva
  • 1 lžíce medu
  • sůl
  • hrst bylinek dle chutí (koriandr, máta, petrželka)

Postup přípravy

  • Troubu předehřejte na 220°C (200°C horkovzduch). Mrkve očistěte, vsypte na plech, zacákněte olivovým olejem a pečte asi 20-30minut, dokud nejsou měkké. 
  • Připravte si dresink promícháním medu, citronové i pomerančové šťávy, lžíce olivového oleje a špetky soli. Ještě horké mrkve přesypte do mísy a zalijte dresinkem. Opatrně promíchejte a nechte lehce zchladnout. 
  • Z granátového jablka vyklepejte semínka, fetu rozdrobte a pistácie nadrťte nahrubo. Pokud používáte bylinky, tak je oberte ze stonků a nasekejte. 
  • Mrkve naaranžujte na talíř, posypejte fetou, granátovým jablkem a pistáciemi a dozdobte bylinkami.