Smíchejte suroviny na rozkvas, přikryjte a nechte alespoň 8 hodin pracovat. Rozkvas zdvojnásobí objem, bude plný bublinek a bude krásně nakysle vonět. Někdy v průběhu dne smíchejte vločky a semínka s vodou a nechte odležet alespoň hodinu.
Odpoledne
Připravte si chlebíčkovou formu velikosti 25x10cm a důkladně ji vymažte máslem. Dno můžete vyložit pečicím papírem.
Připravte finální těsto. Do mísy dejte rozkvas, semínkovou směs, vodu a sůl a promíchejte. Přidejte mouku a vymíchejte husté mazlavé těsto. Přesuňte do formy a uhlaďte navlhčenou rukou. Posypejte moukou nebo vločkami, přikryjte fólií a nechte několik hodin nakynout. Těsto se zvedne asi o čtvrtinu. Většinou to trvá tak 3-4 hodiny.
Večer
Troubu si předehřejte na 230°C. Vložte bochníček, teplotu snižte na 200°C a pečte asi 60-70 minut.
Vytáhněte z formy a zkuste, jestli zní dutě. Pokud ano, je hotový. Pokud ne, pečte déle. Přepéct se prakticky nedá, ale může se spálit kůrka, tak případně snižte teplotu.
Po upečení nechce zcela vychladnout na mřížce. Krájejte nejdříve po 5 hodinách.