Go Back

Pho Ga

Ingredience

  • 1 kuře nebo 4 kuřecí stehna
  • 1 cibule
  • 1 svítek skořice
  • 1-2 cm čerstvého zázvoru
  • 1 hvězdička badyánu
  • 3 tobolky kardamomu
  • 2 hřebíčky
  • rýžové nudle ploché
  • jarní cibulka nebo červená cibule
  • chilli papričky
  • výhonky munga
  • bylinky (koriandr, perila, thajská bazalka, máta,...)
  • rybí omáčka, sůl, cukr (třtinový, palmový)
  • limeta

Postup přípravy

  • Začněte přípravou vývaru. Kuře si rozporcujte na osm dílů. Vložte do hrnce, zalijte studenou vodou (zhruba 2-3 litry) a přiveďte k varu. Sesbírejte pěnu, ztlumte na minimum a zhruba každých 15 minut zkontrolujte a dál sbírejte pěnu. Asi po hodině už by měl být vývar většiny nečistot zbavený.   
  • Jakmile je vývar čistý, přidejte dochucovadla. Cibuli rozpulte na polovinu (loupat ji nemusíte), zázvor nakrájejte na plátky a připravte si i skořici, kardamom, hřebíček a badyán. Rozpalte pánvičku a cibuli, zázvor i koření nasucho opečte. Přidejte do vývaru, dochuťte lžící soli a cukru a pokračujte ve vaření další 2-3 hodiny. Vývar zceďte (nejlépe přes plátýnko) a maso nechte trochu vychladnout a následně oberte z kostí.
  • Nudle uvařte podle návodu na obalu. Jarní cibulku nebo červenou cibuli a chilli nakrájejte na tenká kolečka. Bylinky oberte ze stonků a natrhejte na menší kousky. 
  • Do misky vložte nudle, obrané maso, mungo výhonky, jarní cibulku, chilli a bylinky a zalijte vroucím vývarem. Dochuťte limetovou šťávou a rybí omáčkou, případně dalším chilli.