Smíchejte drcená lněná semínka, ovesné vločky a jogurt a nechte alespoň hodinku odležet, aby se semínka a vločky nasákly. Z lednice vytáhněte vajíčka a rozpusťte máslo (případně i med, pokud jej máte trochu zcukernatělý).
Troubu předehřejte na 180°C (160°horkovzduch). Připravte si chlebíčkovou formu a vymažte máslem nebo vyložte pečicím papírem. Banány rozmačkejte vidličkou.
Ve větší míse smíchejte špaldovou mouku, kypřicí prášek, sodu, sůl a skořici. Prošlehejte vejce, med a rozpuštěné máslo a promíchejte s jogurtovo-vločkovou směsí a přidejte rozmačkané banány. Přelijte k mouce a zlehka promíchejte, dokud se vše nespojí.
Těsto přesuňte do formy a povrch trochu uhlaďte (dobře to jde namočenou stěrkou nebo lžící). Vložte do trouby a pečte zhruba 40-50minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Nechte asi 10 minut chladnout ve formě, pak vyklopte a přesuňte na mřížku.
Uchovávejte v lednici (vydrží asi 5 dní) nebo nakrájené zamrazte.