Go Back

Pečená pražma se zeleninou

Počet porcí: 1 velká (či dvě menší) porce

Ingredience

  • 1 pražma v celku
  • bio citron a bylinky k naplnění bříška (tymián, rozmarýn, oregano, šalvěj,...)
  • 1-2 cukety
  • 250 g cherry rajčátek
  • svazek bazalky
  • olivový olej
  • mořská vločková sůl

Postup přípravy

  • Připravte si pekáček či menší plech a vymažte jej olivovým olejem. Troubu rozehřejte na 180°C (160°C horkovzduch). Cuketu překrojte napůl a pak nakrájejte na plátky. Cherry rajčátka rozpulte. 
  • Na dno pekáčku vložte cuketu a rajčátka a zlehka osolte. Rybu naopak osolte pořádně a do bříška jí nacpěte tolik bylinek a plátků citronu, co jen se vejde. Položte na zeleninu a vše zakápněte olivovým olejem. Vložte do trouby a pečte asi 25 minut, dokud zelenina není měkká a ryba upečená (zkuste do ní lehce dloubnout u páteře, pokud jde maso snadno od kosti, máte hotovo). 
  • Mezitím si nahrubo nasekejte bazalku. Jakmile je vše upečeno, rybku přesuňte na talíř a k zelenině přimíchejte bazalku. Můžete ještě na minutku vrátit do trouby, aby trochu zavadla, ale není to nutné. Pražmu se zeleninou si můžete dát jen tak, nebo ji doplňte dobrým pečivem, nejlépe křupavou bagetkou.