Go Back

Rajčatový salát s jahodami

Počet porcí: 3 porce

Ingredience

  • 750 g rajčat nejlépe různé druhy, tvary a barvy
  • 250 g jahod
  • 125-250 g mozzarelly či burraty
  • lístky bazalky či máty

Dressing

  • 125 g malin
  • šťáva z poloviny pomeranče
  • vanilka (zrníčka z půl lusku či půl lžičky extraktu)
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžíce balsamica
  • 6 lžic extra panenského olivového oleje
  • sůl

Postup přípravy

  • Nejdříve připravte dressing. V misce vidličkou rozmačkejte maliny, přidejte oba octy, pomerančovou šťávu a vanilku. Promíchejte a propasírujte do čisté misky. Přidejte olivový olej, osolte a prošlehejte. Ochutnejte a dolaďte octem či solí.
  • Rajčata a jahody omyjte a nakrájejte na různé nepravidelné kousky. Vložte do mísy, přidejte dressing a promíchejte.
  • Salát přesuňte na servírovací talíř, nahoru natrhejte mozzarellu či burratu, pokapejte olivovým olejem a dozdobte lístky bazalky či máty.