Troubu předehřejte na 200°C (180°C horkovzduch). Hlívu natrhejte na menší kousky, rajčátka překrájejte, obojí dejte na plech, zakápněte olivovým olejem, osolte, případně opepřete. Promíchejte a rajčátka obraťte řezem nahoru. Vložte do trouby a pečte asi 15 minut. Nechte zchladnout.
Fazolky oblanšírujte ve vroucí osolené vodě (asi 1-2 minuty, jen aby zůstaly na skus), zceďte a propláchněte co nejstudenější vodou. Nechte okapat. Špenát omyjte a osušte.
Připravte si pošírované vejce. Vodu osolte a přiveďte k varu, stáhněte jen na mírný var (po stěnách hrnce půjdou malinké bublinky). Vejce vyklepněte do děrované lžíce, nechte odkapat tekutý bílek a opatrně vložte do vroucí vody. Vařte 4 minuty.
Smíchejte špenát s fazolkami, zakápněte olivovým olejem, osolte, promíchejte a rozdělte na dva talíře. Poklaďte pečenou hlívou a rajčátky, zakápněte citronovou šťávou a nahoru položte pošírované vejce.