Go Back

Raw karamelové bonbony s čokoládou

Počet porcí: 25 bonbonů

Ingredience

Spodní vrstva

  • 100 g pekanových ořechů
  • 15 g nepraženého kakaa
  • 175 g datlové pasty

Karamel

  • 100 g datlové pasty
  • 20 g kokosového oleje
  • 30 g vody
  • špetka soli
  • špetka vanilky

Čokoládová poleva

  • 30 g kokosového oleje
  • 30 g nepraženého kakaa
  • 25 g agáve sirupu

Postup přípravy

  • Budete potřebovat formu cca 15x15cm, můžete použít třeba i plastovou krabičku. Vyložte ji potravinářskou fólií a odložte stranou.
  • Na spodní vrstvu v mixéru se sekacím nádstavcem rozmixujte datlovou pastu, pekany a kakao, dokud se nevytvoří kompaktní hmota. Natlačte do formy a upěchujte.
  • Na karamel důkladně promíchejte datlovou pastu, kokosový olej, vanilku, sůl a horkou vodu. Rozetřete na pekanový základ a odložte asi na 20 minut do lednice.
  • Na čokoládovou polevu rozpusťte kokosový olej, přidejte kakao a agáve a prošlehejte metličkou. Nalijte na karamel, rozetřete, odložte do lednice a nechte alespoň půl hodiny ztuhnout.
  • Vyjměte z formy, odstraňte fólii a nakrájejte na malé kousky, zhruba 3x3cm.