Go Back

Chřestový salát s hráškem a mátou

Počet porcí: 2 velké porce

Ingredience

  • 300 g zeleného chřestu
  • 150 g cukrového hrášku
  • 100 g hrášku klidně mraženého
  • 100 g vyloupaných edamame nebo zahradních bobů

Na pečenou fetu

  • 100 g fety
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce medu
  • kůra z 1 citronu

Na dresing

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • asi 10 lístků máty
  • sůl

Postup přípravy

  • Nejprve si připravte pečenou fetu. Troubu rozehřejte na 180°C. Fetu dejte na kus pečicího papíru, pokapejte olejem a medem, zastrouhněte citronovou kůrou a pečlivě zabalte. Dejte na pekáček a pečte asi 15 minut. Nechte zabalené v balíčku, než salát dokončíte.
  • Mezitím si připravte zeleninu. Větší hrnec naplňte vodou, osolte a přiveďte k varu. Připravte si velkou mísu s ledovou vodou. Chřestu odlomte tvrdé konce, dejte do vroucí vody a vařte asi minutu až dvě na skus. Zchlaďte v ledové vodě. Dále spařte cukrový hrášek, půl minuty až minutu by mělo stačit. Také zchlaďte. Nakonec spařte a zchlaďte i hrášek a edamame,půl minuty by mělo stačit.
  • Chřest nakrájejte na menší špalíčky, cukrový hrášek na proužky a smíchejte s hráškem a edamame.
  • Na zálivku prošlehejte olivový olej s citronovou šťávou a přidejte mátu nasekanou na jemné proužky. Osolte.
  • Zeleninu ve velké míse prohoďte se zálivkou, přendejte na talíře a posypejte nadrobenou pečenou fetou. Ta by měla být teplá, ale ne horká. Ihned podávejte.