Go Back

Domácí müsli tyčinky s datlemi a oříšky

Počet porcí: 12 tyčinek

Ingredience

  • 150 g ovesných vloček
  • 50 g vlašských nebo pekanových ořechů
  • 50 g mandlových plátků
  • 50 g mandlové mouky (mletých mandlí)
  • 30 g drceného lněného semínka
  • 20 g chia semínek
  • 50 g bio kokosu
  • 1 přezrálý banán
  • 50 g datlového sirupu
  • 60 g kokosového oleje
  • 50 g datlí medjool
  • 1 lžička skořice
  • kůra z půlky pomeranče nemusí být

Postup přípravy

  • Pokud chcete, můžete začít tím, že ořechy a mandle opečete nasucho v troubě předehřáté na 160°C. Zintenzivní se tím jejich chuť. Trvá to jen pár minut, často kontrolujte, ať se nespálí. Nechte vychladnout a nasekejte nahrubo. Datle vypeckujte a nakrájejte na menší kousky.
  • Připravte si menší pekáček velikosti zhruba 25x15cm a vyložte pečicím papírem. Ve větší míse rozmačkejte banán, přidejte datlový sirup a kokosový olej a prošlehejte. Přidejte všechny ostatní ingredience a důkladně promíchejte. Přendejte do pekáčku, povrch uhlaďte a nechte hodinu odpočinout, aby se vločky a semínka nasákly.
  • Mezitím si předehřejte troubu na 160°C a pečte zhruba 40minut, dokud nejsou okraje zlatavé. Po upečení nechte zcela vychladnout. Ostrým nožem nakrájejte na 12 tyčinek.