Na kynuté těsto si z lednice vytáhněte vejce, máslo, mléko a droždí alespoň hodinu předem. Máslo nakrájejte na menší kostičky. Do mísy robotu s hnětacím nástavcem dejte mouku.
Z droždí, špetičky cukru a 100ml vlažného mléka (zkuste prstem, nesmí být horké ani studené) rozmíchejte kvásek. Nechte asi 10 minut vzejít. Mezitím rozšlehejte zbylé mléko, cukr, špetku soli, vejce a žloutek. Pak přidejte kvásek i tekutou směs k mouce do mísy robotu. Začněte hníst na nízké otáčky. Jakmile se vše spojí, začněte přidávat změklé máslo. Hněťte asi 6-8 minut do hladkého těsta. Pak chvíli dopracujte v ruce. Přesuňte do olejem vymazané mísy, překryjte potravinářskou fólií a nechte hodinu až dvě kynout dokud minimálně nezdvojnásobí objem. Těsto můžete taky dát do lednice a nechat kynout přes noc.
Na tvarohovou náplň smíchejte tvaroh, žloutky, cukr a jemně nastrouhanou citronovou kůru. Zkontrolujte konzistenci povidel a přidejte buď trochu rumu a skořice nebo zahustěte trochou strouhaného perníku. Na drobenku prsty promněte mouku, cukr, změklé máslo, případně vanilku.
Z těsta vytlačte vzduch a rozdělte na 50g kousky. Vyválejte kuličky. Přikryjte a nechte 10 minut odležet.
Pak jednotlivé kuličky zespodu roztáhněte a naplňte tvarohem.
Uzavřete do pevného ranečku, přeneste na plech a nechte opět pár minut odležet.
Zploštěte skleničkou a naplňte povidly. Můžete je trochu rozmáznout prstem namočeným do vody.
Okraje potřete vajíčkem a koláčky zasypte drobenkou. Nechte asi půl hodiny kynout.
Troubu rozehřejte na 200°C a po vložení plechu do trouby snižte na 175°C a pečte asi 20-25 minut dozlatova.