Začněte přípravou kynutého těsta. Trochu mléka ohřejte na tělesnou teplotu, přidejte špetku cukru a droždí. Promíchejte a odložte na teplé místo. Zhruba za 10 minut by měl kvásek krásně bublat a výrazně se zvednout.
Do mísy robotu dejte mouku. Ve zbytku mléka nebo vody rozmíchejte vajíčko, cukr a špetku soli. Společně s kváskem přidejte k mouce. Hákem hněťte několik minut na nejnižší otáčky, až se vše spojí a propracuje do hladkého těsta (asi 8 minut). Pak postupně přidejte jen velmi lehce povolené máslo a hněťte dál na nejnižší otáčky, dokud se vše nespojí a těsto není hladké a elastické. Možná budete muset robot několikrát zastavit a máslu do těsta trochu pomoct.
Nakonec zlehka prohněťte rukou, vykoulejte hladký bochánek a uložte do olejem vymazané mísy. Potřete i svrchu, přikryjte fólií či sprchovou čepicí a uložte do lednice na 12, 24 nebo klidně i 36 hodin.
Na náplň utřete změklé máslo, cukr a koření.
Těsto vyválejte na zlehka pomoučené pracovní ploše na velký obdélník.
Dvě třetiny potřete náplní.
Volnou třetinu přehněte do středu.
A přikryjte poslední třetinou. Pokud máte dojem, že je těsto moc měkké, můžete jej v tuto chvíli dát na chvíli do lednice.
Těsto otočte o 90° a zlehka přes něj přejeďte válečkem. Rozkrájejte na 12 kousků. Každý kousek vezměte z obou stran a natáhněte.
Proužky těsta zatočte do spirálky.
A každou spirálku zauzlujte do malého motance.
Motance vyskládejte na plech, přikryjte utěrkou a nechte ještě půl hodiny až hodinu dokynout.
Pečte na 180°C asi 15-20 minut dozlatova