Začněte přípravou korpusu. Máslo a vejce si z lednice vytáhněte alespoň hodinu předem. Pistácie namelte najemno, smíchejte s mandlovou moukou, hladkou moukou a kypřicím práškem. Připravte si dva ráfky vel.18cm a dna vyložte pečicím papírem.
Máslo s polovinou cukru utřete do pěny a postupně zašlehejte žloutky. Přidejte vanilku a najemno nastrouhanou kůru z citronu a pomeranče. V čisté míse začněte šlehat bílky se špetkou soli, postupně zašlehejte zbylý cukr a vyšlehejte do měkkých špiček. Do máslové směsi zatřete suchou směs a pak opatrně, natřikrát sníh z bílků. Těsto rozdělte do obou forem a pečte na 155°C asi 50-60 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Nechte částečně zchladnout, pak sloupněte papír a nechte zcela vychladnout na mřížce. Vyřízněte z ráfků, dobře zabalte a uložte do lednice.
Připravte si meruňkový vklad. Meruňky vypeckujte, nakrájejte na větší kousky, podlijte a s částí cukru a rozmarýnem poduste do měkka. Vyjměte rozmarýn, meruňky přepasírujte, vraťte do hrnce a opět přiveďte k varu. Cukr smíchejte s pektinem NH, agarem a kyselinou citronovou, vsypte k meruňkovému pyré, promíchejte a 2 minuty povařte. Občas promíchejte a nechte částečně zchladnout. Dva ráfky vel.14cm vyložte potravinářskou fólií a položte na tácek, který se vám vejde do mrazáku. Meruňkovou směs rozdělte do ráfků, nechte vychladnout a pak dejte zamrazit.
Připravte si citrusový curd. Kůru z jednoho citronu a pomeranče naškrábejte na proužky. Vymačkejte šťávu z těchto citrusů, i z těch, které jste použily do korpusu. Odvažte 50g citronové a 50g pomerančové, přidejte kůru a přiveďte k varu. Nechte hodinu infuzovat. Sceďte. Vejce rozšlehejte s cukrem, přilijte šťávu a dejte nad vodní lázeň. Míchejte stěrkou a vařte do zhoustnutí. Přepasírujte do čisté misky, přidejte máslo a promíchejte. Potáhněte fólií a uložte do lednice. Po vychladnutí vyšlehejte s mascarpone do pevného krému.
Na imbibage svařte med, vodu, vanilkový lusk, rozmarýn a nadrcený kardamom a nechte půl hodiny infuzovat. Sceďte a přidejte rum.
Oba korpusy zlehka seřízněte a prokrojte. Připravte si dortovou kartu, mázněte na ni trochu krému a začněte sestavovat. První díl korpusu, navlhčit imbibage, pak trochu krému, na něj zmrzlý meruňkový vklad a přikrýt dalším krémem. Druhý díl korpusu, navlhčit, trochu krému, drcené pistácie a opět zamáznout krémem. Třetí korpus, navlhčit, krém, meruňkový vklad, krém. Poslední díl korpusu, trochu navlhčit a nakonec celý dort zarovnat zbytkem krému. A pak šup do lednice alespoň na dvě hodiny.
Na závěr připravte švýcarský máslový krém. Máslo nechte chvíli povolit v pokojové teplotě. Bílky, cukr a velkou špetku soli zahřívejte za občasného promíchání stěrkou nad parou dokud se cukr nerozpustí. Přesuňte do robotu se šlehací metlou a vyšlehejte pevný sníh. Zkontrolujte, zda je úplně studený. Pak postupně zašlehejte máslo a šlehejte dál, dokud se nevytvoří krásně nadýchaný pevný krém. Menší polovinu dejte do misky a do zbytku v mixéru zašlehejte pistáciovou pastu. Tímto krémem zatáhněte dort a dejte ztuhnout do lednice. Zbytek krému obarvěte čokoládou a kurkumou a zbytek zeleného dobarvěte trochou matchi. Dort dekorujte dle vlastní fantazie.