šechny ingredience si z lednice vytáhněte asi hodinu před začátkem přípravy. Troubu si předehřejte na 210°C (190°C horkovzduch). Připravte si drobenku, jednoduše všechny ingredience vložte do mísy a prsty promněte, dokud se nespojí.
Máslo na těsto rozpusťte ve větší míse (nad parou nebo v mikrovlnce) a štětečkem zlehka vytřete formu na 12 muffinů. Ke zbytku másla přidejte med, jogurt a vejce a vše prošlehejte. V jiné míse smíchejte mouku, ovesné vločky, kypřicí prášek, sodu, koření a sůl.
Hrušky oloupejte, zbavte jadřinců a nastrouhejte nahrubo. Pokud hrušky pouští hodně vody, slijte ji, ale hrušky nevymačkávejte. Zvažte, měly byste mít asi 200g. K „mokré“ směsi přidejte hrušky, promíchejte, vsypte suchou směs a opět promíchejte. Ne nějak rázně, stačí jen tak, aby se ingredience spojily. Nepřemíchete, muffiny by pak mohly být tuhé.
Těsto přesuňte do formy (lžící nebo pytlíkem), posypte drobenkou a šup do trouby. Po 5 minutách stáhněte teplotu v troubě na 180°C (160°C horkovzduch) a pečte dál asi 15-20minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Nechte částečně vychladnout ve formě, vyklopte a přesuňte na mřížku.