Vejce, droždí a máslo na náplň si vytáhněte nejlépe hodinu předem. Smíchejte obě mouky se solí a prosejte do mísy robotu. V trošce vody či mléka si rozpusťte droždí, přidejte trochu cukru a nechte vzejít kvásek.
Zbytek vody prošlehejte s vejcem a cukrem. Jak droždí, tak vaječno-cukrovou směs přilijte k mouce a promíchejte. Nechte míchat na nízké otáčky, dokud se ingredience nespojí a těsto nezačne být trochu elastické. Postupně do těsta zapracujte velmi mírně změklé máslo (stačí jej vytáhnout z lednice asi 10 minut předem a nakrájet na kostičky). Dál míchejte na nižší otáčky asi 8-10 minut, dokud těsto není hladké a elastické. Vyklopte na vál a ještě chvilku prohněťte v ruce. Vytvarujte bochánek a vložte do olejem vymazané mísy. Přetáhněte fólií a nechte na teplém místě vykynout na dvojnásobný objem. Popřípadě můžete nechat těsto kynout přes noc v lednici.
Zatímco těsto kyne, připravte si náplň. jednoduše utřete změklé máslo s cukrem a kořením. Vykynuté těsto rozválejte na lehce pomoučené ploše na obdélník. Potřete náplní, jen zhruba centimetr od kraje nechte volný. Nejlíp to jde cukrářskou kartou nebo paletovým nožem.
Těsto zarolujte a rolku podélně rozkrojte ostrým nožem na půlky.
Zamotejte a přitom se snažte, aby rozkrojená část byla nahoře.
Vložte do máslem vymazané formy 10x25cm (pokud není nepřilnavá, vyložte ji raději i pečicím papírem) a znovu přikryjte a nechte kynout asi půl až tři čtvrtě hodiny.
Troubu si v dostatečném předstihu rozpalte na 180°C. Jakmile je těsto vykynuté, vložte formu do trouby a nechte ji tam asi 35-45 minut. Po 20 minutách zkontrolujte a pokud příliš tmavne, přikryjte alobalem.
Hotovou babku nechte chvíli zchladnout ve formě a pak ji přesuňte na mřížku. A užívejte si tu nádhernou vůni...