Go Back

Nejlepší arašídové sušenky

Ingredience

  • 500 g arašídového másla
  • 200 g světlého cukru muscovado
  • 2 vejce nebo 100g bílků
  • špetka soli
  • 1 lžička jedlé sody

Postup přípravy

  • Arašídové máslo a cukr vložte do mísy a ručním mixérem míchejte několik minut, aby se cukr alespoň částečně rozpustil. Přidejte sůl a sodu a znovu promixujte. Nakonec přidejte rozšlehaná vejce a už jen zlehka zamíchejte stěrkou, aby se vše spojilo. 
  • Troubu si předehřejte na 170°C a plech si vyložte pečicím papírem. Z těsta odebírejte kousky velikosti vlašského ořechu, vyválejte kuličku, zploštěte a usaďte na plech. Mezi jednotlivými kousky nechávejte menší rozestupy, sušenky se trochu roztečou. 
  • Pečte asi 8-10minut, dokud okraje nejsou zlatavé. Budou stále velmi měkké, ale chladnutím zpevní. Nepřepečte, leda byste je preferovali křupavé, ale podle mě jsou lepší, když jsou uprostřed pořád trochu měkké a žvýkavé. Nechte částečně vychladnout na plechu a pak přesuňte na mřížku, kde je nechte zcela vychladnout.