Arašídové máslo a cukr vložte do mísy a ručním mixérem míchejte několik minut, aby se cukr alespoň částečně rozpustil. Přidejte sůl a sodu a znovu promixujte. Nakonec přidejte rozšlehaná vejce a už jen zlehka zamíchejte stěrkou, aby se vše spojilo.
Troubu si předehřejte na 170°C a plech si vyložte pečicím papírem. Z těsta odebírejte kousky velikosti vlašského ořechu, vyválejte kuličku, zploštěte a usaďte na plech. Mezi jednotlivými kousky nechávejte menší rozestupy, sušenky se trochu roztečou.
Pečte asi 8-10minut, dokud okraje nejsou zlatavé. Budou stále velmi měkké, ale chladnutím zpevní. Nepřepečte, leda byste je preferovali křupavé, ale podle mě jsou lepší, když jsou uprostřed pořád trochu měkké a žvýkavé. Nechte částečně vychladnout na plechu a pak přesuňte na mřížku, kde je nechte zcela vychladnout.