Začněte s přípravou minimálně den před podáváním dortu. Upečte korpus, připravte vklad a křupavou vrstvu. Další den připravte krém, dort sestavte a po několika hodinách dozdobte.
Den před přípravou krému dejte kokosové mléko do lednice.
Na korpus vytáhněte z lednice máslo a vejce a nechte je alespoň hodinu v pokojové teplotě. Mouku, mandlovou mouku a kypřicí prášek společně prosejte. Připravte si dvě formy o velikosti 18cm a dno vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 155°C.
Změklé máslo a polovinu cukru utřete v robotu s flexi metlou nebo K-nadstavcem nebo ručním šlehačem do světlé nadýchané pěny. Po jednom přidejte žloutky a vždy nechte zcela zašlehat. Robot vypněte a nadvakrát vetřete směs mouky a mandlové mouky. Nakonec zlehka zatřete polotuhý sníh ušlehaný z bílků a zbylé poloviny cukru. Hotové těsto přesuňte do forem, vložte do trouby a pečte asi hodinu nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
Korpus nechte trochu zchladnout, vyřízněte z formy a nechte zcela vychladnout na mřížce. Zabalte a do dalšího dne uložte do lednice.
Připravte jahodový vklad. Jahody očistěte, nakrájejte na menší kousky, vsypte do malého rendlíku a přidejte jahodové pyré a vanilku. Přiveďte k varu. Přidejte cukr rozmíchaný s pektinem NH, agarem a kyselinou citronovou. Přiveďte znovu k varu a povařte asi minutu. Nechte trochu zchladnout a nalijte do dvou 16cm ráfků vložených potravinovou fólií. Nechte vychladnout a dejte zamrazit.
Připravte křupavou vrstvu. Kokos, cukr, mouku a změklé máslo promněte prsty, dokud nevznikne drobenka. Rozprostře na plech vyložený papírem nebo pečicí podložkou a pečte na 170°C dozlatova (můžete občas promíchat). Ještě teplé v misce promíchejte s čokoládou. Rozprostřete na papír či podložku a nechat ztuhnout. Během tuhnutí sem tam promíchejte, aby kousky drobenky zůstaly oddělené.
Připravte imbibage. Cukr, vodu a prázdný vanilkový lusk dejte do rendlíku a přiveďte k varu. Nechte vychladnout a přidejte citronovou šťávu.
Připravte kokosový krém. Z kokosového mléka slijte vodu a použijte pouze tuhou část. Želatinu dejte nabobtnat do ledové vody. Pak ohřejte trochu kokosového mléka a želatinu v něm rozpusťte. Zbylé mléko prošlehejte, přidejte mascarpone a rozpuštěnou želatinu a vyšlehejte pevný krém. Pokud ani po vyšlehání není dost pevný, dejte jej na chvíli do lednice. Hotový krém si dejte do cukrářského sáčku.
Nyní dort sestavte. Každý plát dortu můžete zlehka seříznout, pokud má nerovnosti. Pak každý jednou prokrojte. Začněte spodní částí jednoho z korpusů, pokropte jej imbibage a potřete trochou krému. Na krém dejte jeden jahodový vklad a překryjte dalším krémem. Přiklopte druhou částí korpusu. Zvlhčete imbibage, dejte trochu krému, pak křupavou vrstvu a opět krém. Další část korpusu, imbibage, trochu krému, jahodový vklad, další krém a poslední korpus (skládejte tak, aby nahoře byl spodek korpusu). Celý dort lehce obmažte zbytkem krému a dejte na několik hodin ztuhnout do lednice.
Připravte švýcarský máslový krém. Máslo nechte lehce povolit (ale ne příliš). Cukr a bílky dejte do kovové misky, tu položte na vodní lázeň a za častého promíchání ohřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Pak přesuňte do robotu s šlehacím nadstavcem a vyšlehejte pevný a studený sníh. Do sněhu postupně zašlehejte máslo (ze začátku bude krém vypadat sraženě a řídce, ale pokud sníh nebyl teplý, tak se postupně vyšlehá, nebojte). Vyšlehejte hladký a nadýchaný krém.
Asi třetinu krému si odložte na obarvení. Zbylým bílým krémem obmažte ztuhlý dort a opět dejte alespoň na hodinu ztuhnout. Odloženou část krému obarvěte práškem z lyofilizovaného ovoce. Ztuhlý dort ozdobte dle libosti barevným krémem, makronkami, jahodami, bylinkami či květy.