Máslo i vejce vytáhněte z lednice asi hodinu před přípravou. Troubu předehřejte na 180°C (160°C horkovzduch). Dva plechy si vyložte pečicím papírem.
Změklé máslo utřete společně s cukrem v robotu či ručním šlehačem do světlé pěny, asi 5 minut. Přidejte vejce a pomerančovou kůru a důkladně zašlehejte. Prosejte špaldovou mouku, přidejte ovesné vločky, všechno koření a semínka a promíchejte. Přidejte k máslové směsi a stěrkou promíchejte. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte hodinu odpočinout v lednici. Těsto trochu zpevní a bude se s ním lépe pracovat.
Z těsta odkrajujte menší kousky, vytvarujte kuličku, položte na plech a trochu zploštěte, tak aby měly výšku asi 1 cm. Na jeden plech by se vám jich mělo vlézt asi 12-15, podle toho, jak velké sušenky tvarujete.
Pečte asi 8-10 minut, dokud nezačnou po okrajích zlátnout. Po upečení budou velmi měkké, nechte je proto alespoň 10 minut zchladnout na plechu, aby se zpevnily. Přesuňte na mřížku a nechte zcela vychladnout.