Začněte přípravou těsta. Do mísy prosejte obě mouky, přidejte špetku soli a cukr a promíchejte. Přidejte studené máslo a prsty mněte, dokud se nevytvoří jemná drobenka. Nakonec přidejte žloutek a kartou zapracujte. Přesuňte na pracovní plochu a několika ráznými tahy hranou dlaně zpracujte v kompaktní těsto. Nehněťte příliš, aby těsto nebylo tuhé a žvýkavé. Zabalte do potravinové fólie a dejte minimálně na hodinu (ale klidně přes noc) odpočinout do lednice.
Odpočinuté těsto vytáhněte z lednice a nechte několik minut povolit na lince. Na důkladně pomoučené lince vyválejte a tloušťku 3mm. Oprašte přebytečnou mouku, propíchejte vidličkou a přesuňte do kulaté pečicí formy o průměru 28cm. Pokud máte teflonovou nebo keramickou není třeba ji vymazávat, těsto má v sobě dost tuku a nemělo by se přilepit. Ořízněte okraje a formu dejte na hodinu do mrazáku. Předehřejte si troubu na 180°C (160°C horkovzduch).
Zmrzlé těsto vložte do trouby a pečte 20 minut. Mezitím si připravte dýňovou náplň, jednoduše v míse všechny ingredience prošlehejte metličkou, dokud se nespojí. Náplň rozprostřete na předpečený korpus, vložte do trouby, teplotu snižte na 170°C (150° horkovzduch) a pečte 15 minut.
Připravte si pekanovou náplň. Javorový sirup, vanilku a máslo zahřívejte za občasného promíchání na mírném plameni, dokud se máslo nerozpustí a sirup nezačne vařit. Stáhněte z plotny a přidejte nahrubo nasekané pekanové ořechy.
Pekanovou náplň rozprostřete na dýňovou náplň a pečte dalších 20-25 minut. Před podáváním nechte koláč zcela vychladnout.