Začněte přípravou ovoce a zeleniny. Chřestu odlomte konce a nakrájejte na asi třícentimetrové kousky. Do hrnce dejte vodu, osolte a přiveďte k varu. Vhoďte chřest a vařte asi dvě minuty, jen tak, aby zůstal křupavý. Slijte a zchlaďte studenou, nejlépe ledovou vodou. Salát omyjte a osušte. Jahody nakrájejte na plátky.
Připravte si dresink. Z mučenek vyškrábněte dužinu a propasírujte, abyste se zbavili semínek. Šťávu prošlehejte s asi dvojnásobným množstvím olivového oleje a trochou soli. Já to dělám v uzavíratelné sklenici, kam vše vložím a pořádně prošejkuju.
No a teď už nezbývá nic jiného, než vše smíchat. Salát, chřest, jahody a oříšky vložte do mísy, zalijte dresinkem a promíchejte. Posypte rozdrobenou fetou a ihned podávejte, aby salát nezvadl.