Go Back

Chřestový salát s jahodami, oříšky a mučenkovým dresingem

Počet porcí: 2 porce (nebo 3 menší)

Ingredience

  • 1 vanička míchaného salátu
  • 250 g jahod
  • svazek chřestu
  • hrst pistácií
  • hrst neloupaných mandlí
  • 100 g fety
  • 4 mučenky
  • olivový olej
  • mořská sůl

Postup přípravy

  • Začněte přípravou ovoce a zeleniny. Chřestu odlomte konce a nakrájejte na asi třícentimetrové kousky. Do hrnce dejte vodu, osolte a přiveďte k varu. Vhoďte chřest a vařte asi dvě minuty, jen tak, aby zůstal křupavý. Slijte a zchlaďte studenou, nejlépe ledovou vodou. Salát omyjte a osušte. Jahody nakrájejte na plátky.
  • Připravte si dresink. Z mučenek vyškrábněte dužinu a propasírujte, abyste se zbavili semínek. Šťávu prošlehejte s asi dvojnásobným množstvím olivového oleje a trochou soli. Já to dělám v uzavíratelné sklenici, kam vše vložím a pořádně prošejkuju.
  • No a teď už nezbývá nic jiného, než vše smíchat. Salát, chřest, jahody a oříšky vložte do mísy, zalijte dresinkem a promíchejte. Posypte rozdrobenou fetou a ihned podávejte, aby salát nezvadl.