Začněte přípravou těsta, klidně i den či dva předem. Vytáhněte si všechny ingredience z lednice v dostatečném předstihu, aby měly pokojovou teplotu a máslo bylo dostatečně změklé. Odvažte si i všechny ostatní ingredience.
Polovinu tekutiny ohřejte na teplotu těla, rozdrobte do ní droždí, přidejte špetku cukru a promíchejte. Nechte na teplém místě asi 10 minut vzejít. Ve velké míse nebo míse robotu smíchejte mouku a špetku soli. Vajíčko, cukr, pomerančovou kůru a zbytek tekutiny prošlehejte. K mouce přilijte tekutou směs a kvásek a začněte hníst. Jakmile je směs spojená, začněte po kouscích přidávat máslo. Hněťte zhruba 6 minut na nízké otáčky a pak ještě chvíli prohněťte ručně, dokud těsto není krásně hladké a pružné. Vložte do mísy vymazané olejem, trochu potřete i povrch těsta a přetáhněte fólií. Nechte kynout minimálně dvě hodiny v pokojové teplotě nebo přes noc v lednici.
Na náplň ohřejte v rendlíku máslo, javorový sirup, skořici a vanilku. Občas promíchejte a zvolna vařte, dokud se vše nespojí. Odstavte a nechte vychladnout. Pekanové ořechy nasekejte nahrubo. Polovinu javorové náplně nalijte do menšího plechu a posypte polovinou pekanových ořechů
Vykynuté těsto rozválejte na obdélník zhruba 20x35cm, silný asi 3-4mm. Se studeným těstem z lednice se pracuje dobře, není téměř třeba podsypávat a když, tak jen opravdu minimálně. Těsto potřete zbylou javorovou náplní a posypte pekanovými ořechy. Po delší straně zarolujte, ne úplně pevně, ať se má těsto kam rozpínat. Rozkrojte na 12 kousků (na polovinu, poloviny znovu na poloviny a ty pak na třetiny). Vyskládejte na vymazaný menší pekáček, přikryjte fólií a nechte ještě asi půl hodiny až hodinu kynout. Mezitím si troubu rozehřejte na 185°C.
Rolky vložte do trouby a pečte asi 25-30 minut dozlatova. Vytáhněte z trouby a ještě horké opatrně vyklopte, aby se k plechu nepřilepily. Nechte vychladnout.