Začněte přípravou nakládané cibulky. Cibuli oloupejte, rozkrojte na polovinu a nakrájejte na tenké proužky. Osolte, promněte a nechte asi 15 minut odležet. Mezitím si připravte nálev. Vodu, ocet a med jednoduše smíchejte v rendlíku a přiveďte k varu. Cibuli propláchněte, dejte do čisté sklenice a zalijte horkým nálevem. Nechte minimálně hodinu, lépe přes noc, odležet.
Připravte si pečenou mrkev s cizrnou. Troubu rozpalte na 200°C (180°C horkovzduch). Mrkev oloupejte a nakrájejte na plátky. Vsypte na plech a přidejte zcezenou cizrnu. Smíchejte všechno koření, posypte jím mrkev s cizrnou, zakápněte olejem, promíchejte a vložte do trouby. Pečte asi 20-25 minut, dokud mrkev není měkká. Jakmile plech vytáhnete, ztlumte troubu na 170°C (150°C horkovzduch)
Mezitím, co se peče mrkev s cizrnou si připravte medové ořechy. V malém rendlíku smíchejte med s vodou a přiveďte k varu. Ztlumte, přidejte ořechy a vařte 15 minut. Zceďte, vsypte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 8-10 minut dozlatova na 170° (150°C horkovzduch). Raději po 5 minutách zkontrolujte a promíchejte.
Pomeranč vyfiletujte a filetky rozkrojte na polovinu. Rukolu omyjte a osušte. Středy pomerančů vymačkejte a ke šťávě přidejte 3 lžíce nálevu z cibulky a 3 lžíce olivového oleje. Prošlehejte, dresink promíchejte s rukolou a rozložte na servírovací talíř. Na salát položte pomerančové filety, pečenou mrkev s cizrnou, okapanou cibulku a nakonec zasypte medovými ořechy. Ihned podávejte.