Kokosový jogurt si z lednice vytáhněte hodinu před přípravou. Troubu předehřejte na 170°C (150°C horkovzduch) a chlebíčkovou formu si vymažte a vyložte pečicím papírem (já mám 25x10cm). Zkontrolujte kokosový olej a pokud je tuhý, rozpusťte jej opatrně v mikrovlnce či rendlíku.
Mouku, mandlovou mouku, kokos, kypřicí prášek, jedlou sodu a sůl dejte do větší mísy. V jiné míse prošlehejte kokosový jogurt, kokosový olej, cukr a citronovou šťávu a kůru. Přidejte k suchým ingrediencím a promíchejte stěrkou.
Těsto přesuňte do formy, uhlaďte, vložte do trouby a pečte asi 40-50 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Nechte chvilku zchladnout ve formě, pak vytáhněte a nechte úplně vychladnout na mřížce.
Připravte si kandovanou kůru. Škrabkou oloupejte citronovou kůru, ale dejte pozor, aby na ní nebyla žádná bílá část. Nakrájejte ostrým nožem na tenké nudličky. Vložte do rendlíku s trochou vody, přiveďte k varu a zceďte. To ještě dvakrát zopakujte. Pak dejte do rendlíku vodu s cukrem, přiveďte k varu, stáhněte na minimum, přidejte kůru a vařte asi 20 minut nebo dokud není měkká. Nechte vychladnout v sirupu a zceďte.
Na polevu rozmíchejte kokosové máslo s trochou cukru a vroucí vodou, sladkost a konzistenci dolaďte dle vlastních preferencí. Nebo si připravte klasickou citronovou polevu ze 150g moučkového cukru a několika lžic citronové šťávy (třete alespoň 10 minut).
Vychladlý chlebíček potřete polevou a dozdobte citronovou kůrou.