Go Back

Cizrnové blondies

Počet porcí: 12 menších řezů

Ingredience

  • 1 konzerva cizrny
  • 100 g arašídového másla
  • 75 g javorového sirupu
  • ¼ lžičky kypřicího prášku
  • ¼ lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • na špičku nože mleté vanilka nebo ½ lžičky extraktu
  • 100 g nasekané čokolády nebo čokoládových čoček

Postup přípravy

  • Troubu předehřejte na 170°C a připravte si malý pekáček 20x15 cm (nebo menší kruhovou dortovou formu) a dno vyložte pečicím papírem.
  • Cizrnu sceďte (tekutinu si schovejte do jiného receptu), vložte do mixéru se sekacím nádstavcem a přidejte všechny ingredience krom čokolády. Rozmixujte do hladkého krému.
  • Přidejte čokoládu, promíchejte stěrkou a rozetřete do připravené formy. Vložte do trouby a pečte asi 20 minut dozlatova. Nechte vychladnout a až poté nakrájejte. Před podáváním můžete znovu trochu ohřát.