Go Back

Veganská čokoládová pěna

Počet porcí: 6 porcí

Ingredience

  • tekutina z 1 konzervy cizrny (aquafaba) asi 180-200ml
  • 150 g kvalitní tmavé čokolády
  • 75 g mandlového, lískoořechového nebo kokosového mléka
  • 30 g cukru
  • špetka mleté vanilky nebo pár kapek extraktu
  • oříšky, drcené kakaové boby nebo strouhaná čokoláda na ozdobu
  • sušenky či piškot na dno skleničky není nutné

Postup přípravy

  • Čokoládu rozpusťte, mléko ohřejte a postupně vmíchejte k čokoládě, aby se vytvořila hladká emulze. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  • Aquafabu vložte do čisté odmaštěné mísy, přidejte cukr a vanilku a ručním šlehačem vyšlehejte do pevného sněhu (nebo použijte kuchyňský robot se šlehacím nádstavcem), trvá to minimálně 10 minut.
  • Sníh opatrně, po třetinách vmíchejte k čokoládové směsi. Přelijte do misek či skleniček a vložte alespoň na 2 hodiny do lednice ztuhnout.