Go Back

Kokosové muffiny s kešu

Počet porcí: 12 muffinů

Ingredience

  • 125 g rýžové mouky
  • 25 g kukuřičného škrobu
  • 150 g mandlové mouky
  • 60 g bio kokosu
  • 60 g javorového sirupu
  • 120 g přezrálého banánu
  • 150 g kokosového jogurtu
  • 60 g kokosového oleje
  • 2 lžičky kypřicího prášku
  • 0,5 lžičky jedlé sody
  • 0,5 lžičky skořice
  • špetka soli
  • špetka vanilky
  • 100 g kešu ořechů nemusí být

Postup přípravy

  • Jogurt si z lednice vytáhněte hodinu před přípravou, aby měl pokojovou teplotu. Připravte si muffinovou formu na 12 muffinů a vyložte ji papírovými košíčky. Troubu předehřejte na 180°C a pokud chcete, pár minut v ní opečte kešu ořechy. Nechte vychladnout a nasekejte nahrubo. Ve větší míse smíchejte rýžovou i mandlovou mouku, škrob, vanilku, skořici, kypřicí prášek a sodu a špetku soli. Přidejte kokos a nasekané kešu ořechy a promíchejte.
  • Společně promixujte banán, javorový sirup, kokosový olej a kokosový jogurt dohladka. Buď tyčovým mixérem nebo v blenderu. Přidejte k suché směsi v míse a promíchejte. Nemíchejte zbytečně dlouho, jen dokud se vše nespojí.
  • Těsto rozdělte do muffinových košíčků (můžete posypat dalším kokosem), vložte do trouby a pečte asi 20 minut nebo dokud jehla zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Nechte vychladnout na mřížce.