Připravte si pekáček o velikosti 25x20cm a vyložte pečicím papírem. Troubu rozehřejte na 180°C (160°C horkovzduch). Jahody omyjte, odkrojte stopku a nakrájejte na plátky.
Všechny sypké ingredience na drobenku smíchejte v míse. Přidejte změklý kokosový olej a javorový sirup a prsty propracujte v drobenku. Na náplň promíchejte nakrájené jahody s javorovým sirupem, kukuřičným škrobem, vanilkou a špetkou soli.
Na dno pekáčku nasypejte trochu větší polovinu drobenky. Lehce upěchujte a lžící na ni poklaďte jahodovou náplň. Ke zbytku drobenky přisypte mandlové plátky, promíchejte a zasypejte jí jahody.
Vložte do trouby a pečte asi 40 minut do zlatova. Nechte vychladnout a nakrájejte. Můžete servírovat i teplé, ale koláč bude ještě křehčí.