Go Back

Jahodové ovesné řezy

Počet porcí: 12 řezů

Ingredience

  • 150 g jemných ovesných vloček
  • 100 g ovesné mouky
  • 100 g mandlové mouky
  • 50 g bio kokosu
  • 50 g sucanatu nebo jemného třtinového cukru
  • 50 g javorového sirupu
  • 150 g kokosového oleje
  • 50 g mandlových plátků

Náplň

  • 600 g jahod
  • 20 g javorového sirupu
  • 20 g kukuřičného škrobu
  • špetka vanilky
  • špetka soli

Postup přípravy

  • Připravte si pekáček o velikosti 25x20cm a vyložte pečicím papírem. Troubu rozehřejte na 180°C (160°C horkovzduch). Jahody omyjte, odkrojte stopku a nakrájejte na plátky.
  • Všechny sypké ingredience na drobenku smíchejte v míse. Přidejte změklý kokosový olej a javorový sirup a prsty propracujte v drobenku. Na náplň promíchejte nakrájené jahody s javorovým sirupem, kukuřičným škrobem, vanilkou a špetkou soli.
  • Na dno pekáčku nasypejte trochu větší polovinu drobenky. Lehce upěchujte a lžící na ni poklaďte jahodovou náplň. Ke zbytku drobenky přisypte mandlové plátky, promíchejte a zasypejte jí jahody.
  • Vložte do trouby a pečte asi 40 minut do zlatova. Nechte vychladnout a nakrájejte. Můžete servírovat i teplé, ale koláč bude ještě křehčí.