Připravte kokosové dacquoise. Na pečicí papír si obkreslete oba ráfky, otočte a položte na rovný plech. Mandlovou mouku, rýžovou mouku, škrob a moučkový cukr prosejte a přidejte kokos. Z bílků začněte šlehat sníh a postupně zašlehejte krupicový cukr. Ušlehejte do pevných špiček. Nadvakrát přidejte suchou směs a zlehka stěrkou zapracujte. Těsto přesuňte do cukrářského sáčku s kulatou špičkou. Na plech nastříkejte zhruba o 0,5cm menší kruhy, než máte vyznačené. Pečte na 165°C (nebo 150° horkovzduch) asi 12 až 15 minut, dokud okraje nezezlátnou.
Připravte mangový kompot. Želatinu namočte do ledové vody. Mango nakrájejte na drobné kostičky. Společně s pyré vložte do rendlíku a přiveďte k varu. Vařte asi dvě minuty, pak přidejte pektin promíchaný s cukrem a vařte další dvě minuty. Nalijte do 18cm ráfku vyloženém dvojitou vrstvou potravinářské fólie. Nechte zamrazit.
Na imbibage zahřejte vodu s cukrem dokud se nerozpustí a přidejte Malibu. Nechte vychladnout.
Připravte mangové cremeux. Želatinu namočte do ledové vody. Čokoládu rozpusťte. Smetanu s glukózou ohřejte na 50°C a rozpusťte v ní želatinu. Postupně přilijte k čokoládě a vymíchejte hladkou emulzi. Přidejte mangové pyré a promixujte tyčovým mixérem. Nalijte na zmrzlý kompot a nahoru položte menší dacquoise, které jste předtím důkladně potřeli imbibage. Nechte zamrazit.
Připravte mousse. Želatinu namočte do ledové vody. Čokoládu rozpusťte. Kokosové mléko s vanilkou (semínka i vyškrábnutý lusk) zahřejte na 50°C a nalijte na žloutky. Promíchejte a vraťte na plotýnku. Za stálého míchání stěrkou ohřívejte na 75°C. Odstavte, přidejte želatinu a přes jemné sítko nalijte na čokoládu. Vymíchejte do hladka. Za občasného promíchání nechte zchladnout na 30°C. Smetanu vyšlehejte do měkkých špiček a natřikrát opatrně vmíchejte k čokoládovému základu.
Teď můžete dort sestavit. Menší ráfek s insertem nahřejte flambovací pistolí a insert vytáhněte. Vraťte do mrazáku. Asi 2/3 mousse nalijte do většího ráfku vyloženého dvojitou vrstvou potravinářské fólie. Mousse stěrkou rozetřete po stěnách ráfku. Vložte insert (dacquoise dolů, kompot nahoru) a zalijte zbylou mousse. Nahoru položte větší dacquoise nasáklou zbylou imbibage. Zarovnejte a dejte zamrazit.
Na mascarpone rozpusťte čokoládu a nahřejte kokosové mléko s vyškrábnutými semínky z vanilkového lusku na 50°C. Vymíchejte ganache a nechte pár hodin zkrystalizovat v lednici. Přidejte mascarpone, promíchejte a pak opatrně vyšlehejte. Přesuňte do cukrářských pytlíků s dvěma různými špičkami.
Na mangový gel přiveďte k varu pyré s agarem a vařte asi půl minuty. Nechte vychladnout, pak rozmixujte tyčovým mixérem a propasírujte. Přesuňte do cukrářského pytlíku.
Zmrzlý entremet otočte, sundejte fólii a flambovací pistolí nahřejte ráfek. Sundejte a dort dejte znovu zamrazit. Pak nastříkejte velvet sprejem a dejte do lednice na pár hodin rozmrznout. Pak ozdobte mascarpone, mangovým gelem a dalšími ozdobami dle libosti.