Go Back

Arašídové rolky s čokoládou

Počet porcí: 12 rolek

Ingredience

Kynuté těsto

  • 150 g hladké mouky
  • 150 g celozrnné špaldové mouky
  • 50 g krupicového nebo světlého třtinového cukru
  • 10 g droždí
  • 100 g mléka nebo vody
  • 1 vejce
  • 70 g másla
  • špetka soli

Náplň

  • 200 g křupavého arašídového másla
  • 100 g 30% smetany
  • 50 g medu
  • 100 g čokolády nebo víc, dle chuti
  • velká špetka soli

Postup přípravy

  • Kynuté těsto si připravte nejlépe den předem. Všechny ingredience mějte v pokojové teplotě. Droždí rozpusťte v troše tekutiny, přidejte špetičku cukru a nechte vzejít. Zbytek tekutiny rozšlehejte s cukrem a vejcem. Obě mouky dejte do mísy robotu, přidejte špetku soli a přilijte tekutou směs a kvásek. Začněte míchat (záleží na robotu, ale většinou je lepší směs hákem trochu předmíchat ručně). Jakmile se směs jakž takž spojí, míchejte pomalu ještě asi minutu, dvě a pak pomalu začněte přidávat změklé máslo. Jakmile je máslo zapracované, hněťte pomalu ještě několik minut, dokud těsto není hladké a nelepí (můžete jej taky dopracovat v ruce). Dejte do olejem vymazané mísy, potřete i svrchu, přetáhněte igelitem (moje oblíbené je koupací čepice) a dejte na několik hodin (nejméně osm) do lednice.
  • Na náplň smíchejte arašídové máslo, smetanu, med a sůl. Čokoládu nasekejte nahrubo. Těsto vytáhněte z lednice, pracovní plochu lehce poprašte moukou a těsto vyválejte na obdélník zhruba 35x25cm. Potřete arašídovou náplní a posypte čokoládou. Smotejte po delší straně (ne úplně pevně) a nakrájejte na 12 kousků. Jednotlivé kousky naskládejte do vymazané formy na muffiny nebo do vymazaného pekáčku. Přikryjte fólií a nechte ještě asi 30-40 minut nakynout (zhruba o polovinu).
  • Mezitím si rozhřejte troubu na 185°C. Pečte zhruba 20-25 minut dozlatova.