Kynuté těsto si připravte nejlépe den předem. Všechny ingredience mějte v pokojové teplotě. Droždí rozpusťte v troše tekutiny, přidejte špetičku cukru a nechte vzejít. Zbytek tekutiny rozšlehejte s cukrem a vejcem. Obě mouky dejte do mísy robotu, přidejte špetku soli a přilijte tekutou směs a kvásek. Začněte míchat (záleží na robotu, ale většinou je lepší směs hákem trochu předmíchat ručně). Jakmile se směs jakž takž spojí, míchejte pomalu ještě asi minutu, dvě a pak pomalu začněte přidávat změklé máslo. Jakmile je máslo zapracované, hněťte pomalu ještě několik minut, dokud těsto není hladké a nelepí (můžete jej taky dopracovat v ruce). Dejte do olejem vymazané mísy, potřete i svrchu, přetáhněte igelitem (moje oblíbené je koupací čepice) a dejte na několik hodin (nejméně osm) do lednice.