Připravte si formu o velikosti zhruba 18x18cm až 20x20cm nebo nějakou krabičku či malý plech odpovídající velikosti a vyložte ji potravinářskou fólií.
Na první vrstvu smíchejte ovesnou mouku (najemno namleté ovesné vločky), mandlovou mouku, agáve (nebo med), mandlové máslo a vanilku. Hmotu natlačte do formy a upěchujte. Nechte chvíli ztuhnout v lednici.
Mezitím si připravte datlový karamel. Datle, vodu, arašídové máslo a sůl rozmixujte zcela do hladka. Možná bude potřeba trochu doladit konzistenci další vodou. Karamel přendejte do misky, přidejte arašídy a promíchejte. Rozetřete na "nugátovou vrstvu" a nechte několik hodin ztuhnout.
Rozkrájejte na 10 tyčinek a nechte opět chvíli ztuhnout (nebo lépe řečeno oschnout), případně je nechte před obalováním chvíli v mrazáku.
Čokoládu rozpusťte a tyčinky v ní obalte. Nechte opět ztuhnout a hotové tyčinky uchovávejte v lednici.