Go Back

Domácí snickers tyčinky

Počet porcí: 10 tyčinek

Ingredience

"Nugátová" vrstva

  • 90 g ovesné mouky
  • 60 g mandlové mouky
  • 40 g agáve sirupu nebo medu
  • 90 g mandlového másla
  • špetka vanilky

"Karamelová" vrstva

  • 200 g datlí medjool nebo datlové pasty
  • 100 g vody
  • 75 g arašídového másla
  • 100 g nesolených arašídů
  • velká špetka kvalitní soli

Na obalení

  • 200-300 g kvalitní tmavé čokolády

Postup přípravy

  • Připravte si formu o velikosti zhruba 18x18cm až 20x20cm nebo nějakou krabičku či malý plech odpovídající velikosti a vyložte ji potravinářskou fólií.
  • Na první vrstvu smíchejte ovesnou mouku (najemno namleté ovesné vločky), mandlovou mouku, agáve (nebo med), mandlové máslo a vanilku. Hmotu natlačte do formy a upěchujte. Nechte chvíli ztuhnout v lednici.
  • Mezitím si připravte datlový karamel. Datle, vodu, arašídové máslo a sůl rozmixujte zcela do hladka. Možná bude potřeba trochu doladit konzistenci další vodou. Karamel přendejte do misky, přidejte arašídy a promíchejte. Rozetřete na "nugátovou vrstvu" a nechte několik hodin ztuhnout.
  • Rozkrájejte na 10 tyčinek a nechte opět chvíli ztuhnout (nebo lépe řečeno oschnout), případně je nechte před obalováním chvíli v mrazáku.
  • Čokoládu rozpusťte a tyčinky v ní obalte. Nechte opět ztuhnout a hotové tyčinky uchovávejte v lednici.