Go Back

Nepečený cheesecake s borůvkami

Ingredience

  • 500 g mascarpone
  • 500 g krémového sýra
  • 250 g bílé čokolády
  • 250 g 30% smetany
  • 10 g plátkové želatiny

Borůvkové mramorování

  • 300 g lesních borůvek
  • 30 g cukru
  • 20 g kukuřičného škrobu
  • vanilka

Korpus

  • 200 g máslových sušenek
  • 30-60 g másla

Postup přípravy

  • Nejdříve si připravte borůvkové mramorování. Borůvky vsypte do rendlíku, podlijte trochou vody, přidejte cukr a vanilku a přiveďte k varu. Chvíli povařte, dokud borůvky nezměknou. Škrob rozmíchejte s troškou vody, přilijte k borůvkám a za stálého míchání povařte, dokud směs nezhoustne. Přelijte do misky, přikryjte potravinářskou fólií a nechte zcela vychladnout.
  • Připravte si korpus. Sušenky nadrťte a přidejte rozpuštěné máslo. Začněte menším množstvím, promíchejte a případně přidejte víc másla, dokud směs nepřipomíná vlhký písek. Natlačte do pečícím papírem vyloženého dortového ráfku (22cm) a nechte ztuhnout v lednici.
  • Na náplň vytáhněte mascarpone a krémový sýr alespoň hodinu předem z lednice. Želatinu namočte do ledové vody. Smetanu přiveďte k varu a rozmíchejte v ní namočenou želatinu. Čokoládu nasekejte (nebo použijte čokoládové čočky), nasypejte do misky a přelijte stále horkou smetanou. Nechte minutu odstát a rozmíchejte. Nechte zchladnout do pokojové teploty.
  • Krémový sýr promixujte s čokoládovou směsí a následně přidejte mascarpone a znovu promixujte. Krém nalijte na sušenkový korpus a lžící poklaďte borůvkami. Nožem vytvořte mramorování.
  • Nechte ztuhnout alespoň 6 hodin v lednici.