• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Elikatesy

Instagram
  • Recepty
    • Kynuté a plundrové těsto
    • Odpalované a listové těsto
    • Tartaletky a koláče z křehkého těsta
    • Koláče, řezy, bábovky
    • Dorty, cupcaky a cheesecaky
    • Mousse dezerty
    • Muffiny a rychlé chlebíčky
    • Sušenky, cukroví a drobné sladkosti
    • Vegan a raw
    • Chleba a slané pečení
    • Zelenina a slané recepty
    • Základy
  • Zdravá strava
  • Londýn & Cordon Bleu
    • Basic
    • Intermediate
    • Superior
    • Londýn
  • Slovníček
  • O mně
  • Kontakt

Nepečený cheesecake s borůvkami

3 srpna, 2020 od elikatesy

Dnešním receptem zakončujeme takovou malou cheesecakovou sérii. 🙂 Po vegan a raw variantě mám tady pro vás opět jeden “normální” recept. Na jednoduchý a lahodný nepečený cheesecake s borůvkami a bílou čokoládou.

Lesní borůvky mám moc ráda. Ty velké kanadské moc neprožívám, většinou jsou prakticky bez chuti. Ale ty malinké, které barví pusu i ruce (a všechno ostatní, čeho se dotknou, bacha na bílé trička, vím, o čem mluvím… 🙂 ), to je úplně jiná kategorie. Celý rok se na ně těšívám. Letos jsem borůvky kupovala prakticky kdykoliv jsem je objevila na trhu. Pekla jsem svůj oblíbený drobenkový koláč s tvarohem, bublaninu (těsto jako na tento koláč, i borůvky se s mandlovým těstem s pomerančem a vanilkou skvěle doplňují), jeden cheesecake upekla (ale nestihla vyfotit, takže recept na něj až příští rok 🙂 ) a další neupekla. A ten i stihla i vyfotit a tak mám tady pro vás jeden nový recept mám. 🙂

V nepečeném cheesecaku ráda kombinuju krémový sýr s mascarpone. Hotový dezert je pak mnohem jemnější a krémovější, než kdyby byl jen čistě ze sýra. Cheesecake neobsahuje žádný přidaný cukr. O veškerou sladkost se postará bílá čokoláda. Věřte mi, bohatě to stačí. 🙂 Pokud chcete krém trochu chuťově vytunit, můžete smetanu, ze které připravujete čokoládovou ganache infuzovat pomerančovou kůrou a/nebo vanilkou. Smetanu a vanilku či kůru přiveďte k varu a nechte půl hodiny či hodinu odležet. Pak smetanu zase přiveďte k varu a na čokoládu ji přeceďte.

Na korpus nejraději používám shortbreads z Marks & Spencer, ale i v Lidlu mají fajn máslové sušenky. Borůvky můžete klidně použít i mražené. A na tento cheesecake s bílou čokoládou se skvěle hodí i jahody, můžete použít čerstvé nebo mražené a připravit je stejně jako borůvky. A nebo můžete použít i čerstvé maliny, ty případně jen přepulte, ale nevařte.

Tento nepečený cheesecake je na přípravu vážně jednoduchý a není ani tak “tricky” jako klasický cheesecake. Nehrozí žádně přepečení ani vysušení a za každých okolností bude nádherně krémový… 🙂

Určitě jej vyzkoušejte!

Tisk

Nepečený cheesecake s borůvkami

Ingredience

  • 500 g mascarpone
  • 500 g krémového sýra
  • 250 g bílé čokolády
  • 250 g 30% smetany
  • 10 g plátkové želatiny

Borůvkové mramorování

  • 300 g lesních borůvek
  • 30 g cukru
  • 20 g kukuřičného škrobu
  • vanilka

Korpus

  • 200 g máslových sušenek
  • 30-60 g másla

Postup přípravy

  • Nejdříve si připravte borůvkové mramorování. Borůvky vsypte do rendlíku, podlijte trochou vody, přidejte cukr a vanilku a přiveďte k varu. Chvíli povařte, dokud borůvky nezměknou. Škrob rozmíchejte s troškou vody, přilijte k borůvkám a za stálého míchání povařte, dokud směs nezhoustne. Přelijte do misky, přikryjte potravinářskou fólií a nechte zcela vychladnout.
  • Připravte si korpus. Sušenky nadrťte a přidejte rozpuštěné máslo. Začněte menším množstvím, promíchejte a případně přidejte víc másla, dokud směs nepřipomíná vlhký písek. Natlačte do pečícím papírem vyloženého dortového ráfku (22cm) a nechte ztuhnout v lednici.
  • Na náplň vytáhněte mascarpone a krémový sýr alespoň hodinu předem z lednice. Želatinu namočte do ledové vody. Smetanu přiveďte k varu a rozmíchejte v ní namočenou želatinu. Čokoládu nasekejte (nebo použijte čokoládové čočky), nasypejte do misky a přelijte stále horkou smetanou. Nechte minutu odstát a rozmíchejte. Nechte zchladnout do pokojové teploty.
  • Krémový sýr promixujte s čokoládovou směsí a následně přidejte mascarpone a znovu promixujte. Krém nalijte na sušenkový korpus a lžící poklaďte borůvkami. Nožem vytvořte mramorování.
  • Nechte ztuhnout alespoň 6 hodin v lednici.

Kam dál?

  • Tropický cheesecake s bílou čokoládouTropický cheesecake s bílou čokoládou
  • Skořicový cheesecake se švestkamiSkořicový cheesecake se švestkami
  • Borůvkové tartaletkyBorůvkové tartaletky
  • Raffaello dortRaffaello dort
  • Veganský cheesecakeVeganský cheesecake
  • Amaretto cheesecake s meruňkamiAmaretto cheesecake s meruňkami

Rubriky: Dorty, cupcaky a cheesecaky, Recepty Štítky: bílá čokoláda, borůvky, cheesecake, krémový sýr, mascarpone

Předchozí článek « Raw cheesecake košíčky
Další článek: Polentový koláč »

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




Primary Sidebar

Vítejte!

Jmenuji se Eli a můj život se točí kolem jídla.
Chcete vědět víc? :)

Ať vám nic neunikne ;)

Loading

elikatesy

Moje oblíbené kynuté těsto jsem společně s c Moje oblíbené kynuté těsto jsem společně s chlebem zadělala prakticky hned potom, co mi zapojili troubu. 😆 Upekla jsem skořicové motance, protože to je vždycky dobrý nápad, ale protože jsem zadělala dvojitou dávku, chtěla jsem vyzkoušet i nějakou novou variaci. Pořád se teď cpu arašídovým máslem, tak padla volba právě na něj. A k němu samozřejmě nejlepší kámoš, čokoláda. 🤎 
Ach, snídat po třech měsících bez kuchyně čerstvé sladké pečivo... to vám bylo bájo.
Recept najdete na blogu, odkaz v biu a ve stories. 😉
#foodblog #czechfoodblog #foodstagram #foodphotography #foodstyling #foodfluffer #kynutetesto #peanutbutter #arasidovemaslo #dnespecu
První úkol cukrářského maratonu je tato čoko První úkol cukrářského maratonu je tato čokoládová bomba sestávající z brownies, ganache, praline čokolády, šlehané ganache, čoko polevy s lískovými ořechy a čokoládové ozdoby. Dezert pro opravdové čokoholiky. 😊
Pekla jsem v silikonové formě, vytahovala zmrzlé. V polevě oráchala třikrát, to abych zbylou nesnědla jen tak na posezení lžičkou. 🤣🙈
První úkol připravila Linda z @59_sweets
#topcakemaraton3_linda 
#cukrarskymaraton3 #topcakemaraton_3 #cokolada #patisserie #pastry #pastrychef #chocolatedessert
O rok starší. A o pořádný kus šťastnější O rok starší. A o pořádný kus šťastnější. ❤️
Kuchyň pořád nemám, ale jeden recept jsem měl Kuchyň pořád nemám, ale jeden recept jsem měla ještě v záloze. Adamův narozeninový dort. 😊 Entremet tropical je dort z mousse z bílé čokolády s mangovým insertem (v podobě kompot a cremeux) a kokosovým dacquoise. Recept jsem odpíchla od tropických mini cheesecaků, které Adamovi moc chutnaly. Co si budem, kombinace bílé čokolády, kokosu, manga a vanilky... To je prostě ❤
Recept najdete na blogu, odkaz dávám do bia a do stories.
Entremet tropical🥥🥭 White chocolate mousse, mango compoté, mango cremeux and coconut dacquoise. 
#foodblog #foodphotography #foodstyling #foodstagram #foodblogger #foodfluffer #frenchpatisserie #patisserie #pastrychef #entremet #moussecake #dnespecu #francouzskacukrarina #mango #coconut #whitechocolate
Tak pistáciové roládky jsou na blogu. 🙂 Vláč Tak pistáciové roládky jsou na blogu. 🙂 Vláčný pistáciový piškot joconde, nadýchaná mousse, hedvábně jemná namelaka a sexy stékající pistáciová emulze. 😋 
Taky máte pořád trochu zažitou představu, že pistácie jsou zářivě zelené? 🤣 No nejsou, jsou spíš lehce dohněda... Pokud chcete maximálně zelené, pořiďte ty loupané. Mají je třeba na @dianacompanycz, kde kupuju pistácie ve všech možných tvarech a skupenstvích. 😊
Recept najdete na blogu, odkaz v biu a ve stories. 
Pistachio roulade petit gateau 😋
#foodblog #czechfoodblog #foodstyling #foodphotography #foodstagram #foodfluffer #patisserie #pastrychef #frenchpatisserie #pistachiodessert #pistachio #francouzskacukrarina #dnespecu
Když jsem nakupovala výbavičku pro malou, tuši Když jsem nakupovala výbavičku pro malou, tušila jsem, že koupím i pár zbytečností. Ale že to bude zrovna postýlka a kočár, to mě teda nenapadlo. 😄 Neplánovala jsem, že budu až tak moc nosit, ale plánovala jsem maximálně naslouchat miminku. Nošení prostě vyplynulo a Sofinka si řekla sama. 
Od začátku usnula jen při nošení na rukou a postupně to začalo být celkem vyčerpávající. Navíc se stejně po odložení do postýlky vzbudila. Takže nakonec spí přes den v šátku a večer s námi. Ani se mnou neusne hned, popláče si a většinou musíme i chvilku houpat na míči. Ale jen krátce a spí pak od 8 do 7. A to je fakt výhra. 💪 Při odkládání do postýlky jsme uspávali třeba 4 hodiny a padali na hubu... A i v noci jsem pak musela treba hodinu uhoupávat. Přes den nejlíp usne u hudby (konkrétně Sto zvířat, dala jsem na kamarádovo doporučení a fakt je to na uklidnění dětí naprostý zázrak) 🤣
No a chození s kočárem... To, že plakala, když jsem jí tam dávala, to jsem si říkala, že je ještě celkem normální. Ostatně, hned po vyjetí ven usnula. Ale když se pak vzbudila a začala znovu plakat, bylo to pro mě hrozné, protože v prosincové zimě jsem to třítýdenní miminko nemohla vytáhnout a utěšit. Tak jsem s kočárem lomcovala a přejížděla pangejty, dokud chudinka znovu neusla. Ale byl to zbytečný stres pro nás pro obě. No a pak už v kočárku přestala i usínat. A tak jsem přešla na šátek i venku a jsme obě mnohem šťastnější. 🥰 Ale upřímně řečeno, pořád doufám, že na jaře, až z kočárku i něco uvidí, jej vezme na milost. 😅 Že se ovšem přesune do vlastní postýlky, s tím v dohledné době nepočítám.
Sranda je, ač člověk z některých stran často poslouchá takové to "to sis zavařila", tak mi zároveň skoro každá máma v okolí přiznala, že s nimi miminko spí taky. A na ulici mě zastavují starší paní a říkají "ach jo, to je taková škoda, že to nošení v šátku za nás nebylo". 
A i já jsem ráda, že ji mám u sebe a že se můžeme celý den i celou noc tulit. ❤ Protože je mi jasné, že to uteče až moc rychle...
Sledovat na Instagramu

Copyright © 2022 · Elikatesy