• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Elikatesy

Instagram
  • Recepty
    • Kynuté a plundrové těsto
    • Odpalované a listové těsto
    • Tartaletky a koláče z křehkého těsta
    • Koláče, řezy, bábovky
    • Dorty, cupcaky a cheesecaky
    • Mousse dezerty
    • Muffiny a rychlé chlebíčky
    • Sušenky, cukroví a drobné sladkosti
    • Vegan a raw
    • Chleba a slané pečení
    • Zelenina a slané recepty
    • Základy
  • Zdravá strava
  • Londýn & Cordon Bleu
    • Basic
    • Intermediate
    • Superior
    • Londýn
  • Slovníček
  • O mně
  • Kontakt

Nepečený cheesecake s borůvkami

3 srpna, 2020 od elikatesy

Dnešním receptem zakončujeme takovou malou cheesecakovou sérii. 🙂 Po vegan a raw variantě mám tady pro vás opět jeden “normální” recept. Na jednoduchý a lahodný nepečený cheesecake s borůvkami a bílou čokoládou.

Lesní borůvky mám moc ráda. Ty velké kanadské moc neprožívám, většinou jsou prakticky bez chuti. Ale ty malinké, které barví pusu i ruce (a všechno ostatní, čeho se dotknou, bacha na bílé trička, vím, o čem mluvím… 🙂 ), to je úplně jiná kategorie. Celý rok se na ně těšívám. Letos jsem borůvky kupovala prakticky kdykoliv jsem je objevila na trhu. Pekla jsem svůj oblíbený drobenkový koláč s tvarohem, bublaninu (těsto jako na tento koláč, i borůvky se s mandlovým těstem s pomerančem a vanilkou skvěle doplňují), jeden cheesecake upekla (ale nestihla vyfotit, takže recept na něj až příští rok 🙂 ) a další neupekla. A ten i stihla i vyfotit a tak mám tady pro vás jeden nový recept mám. 🙂

V nepečeném cheesecaku ráda kombinuju krémový sýr s mascarpone. Hotový dezert je pak mnohem jemnější a krémovější, než kdyby byl jen čistě ze sýra. Cheesecake neobsahuje žádný přidaný cukr. O veškerou sladkost se postará bílá čokoláda. Věřte mi, bohatě to stačí. 🙂 Pokud chcete krém trochu chuťově vytunit, můžete smetanu, ze které připravujete čokoládovou ganache infuzovat pomerančovou kůrou a/nebo vanilkou. Smetanu a vanilku či kůru přiveďte k varu a nechte půl hodiny či hodinu odležet. Pak smetanu zase přiveďte k varu a na čokoládu ji přeceďte.

Na korpus nejraději používám shortbreads z Marks & Spencer, ale i v Lidlu mají fajn máslové sušenky. Borůvky můžete klidně použít i mražené. A na tento cheesecake s bílou čokoládou se skvěle hodí i jahody, můžete použít čerstvé nebo mražené a připravit je stejně jako borůvky. A nebo můžete použít i čerstvé maliny, ty případně jen přepulte, ale nevařte.

Tento nepečený cheesecake je na přípravu vážně jednoduchý a není ani tak “tricky” jako klasický cheesecake. Nehrozí žádně přepečení ani vysušení a za každých okolností bude nádherně krémový… 🙂

Určitě jej vyzkoušejte!

Tisk

Nepečený cheesecake s borůvkami

Ingredience

  • 500 g mascarpone
  • 500 g krémového sýra
  • 250 g bílé čokolády
  • 250 g 30% smetany
  • 10 g plátkové želatiny

Borůvkové mramorování

  • 300 g lesních borůvek
  • 30 g cukru
  • 20 g kukuřičného škrobu
  • vanilka

Korpus

  • 200 g máslových sušenek
  • 30-60 g másla

Postup přípravy

  • Nejdříve si připravte borůvkové mramorování. Borůvky vsypte do rendlíku, podlijte trochou vody, přidejte cukr a vanilku a přiveďte k varu. Chvíli povařte, dokud borůvky nezměknou. Škrob rozmíchejte s troškou vody, přilijte k borůvkám a za stálého míchání povařte, dokud směs nezhoustne. Přelijte do misky, přikryjte potravinářskou fólií a nechte zcela vychladnout.
  • Připravte si korpus. Sušenky nadrťte a přidejte rozpuštěné máslo. Začněte menším množstvím, promíchejte a případně přidejte víc másla, dokud směs nepřipomíná vlhký písek. Natlačte do pečícím papírem vyloženého dortového ráfku (22cm) a nechte ztuhnout v lednici.
  • Na náplň vytáhněte mascarpone a krémový sýr alespoň hodinu předem z lednice. Želatinu namočte do ledové vody. Smetanu přiveďte k varu a rozmíchejte v ní namočenou želatinu. Čokoládu nasekejte (nebo použijte čokoládové čočky), nasypejte do misky a přelijte stále horkou smetanou. Nechte minutu odstát a rozmíchejte. Nechte zchladnout do pokojové teploty.
  • Krémový sýr promixujte s čokoládovou směsí a následně přidejte mascarpone a znovu promixujte. Krém nalijte na sušenkový korpus a lžící poklaďte borůvkami. Nožem vytvořte mramorování.
  • Nechte ztuhnout alespoň 6 hodin v lednici.

Kam dál?

  • Malinové roládkyMalinové roládky
  • Tropický cheesecake s bílou čokoládouTropický cheesecake s bílou čokoládou
  • Skořicový cheesecake se švestkamiSkořicový cheesecake se švestkami
  • Borůvkové tartaletkyBorůvkové tartaletky
  • Raffaello dortRaffaello dort
  • Veganský cheesecakeVeganský cheesecake

Rubriky: Dorty, cupcaky a cheesecaky, Recepty Štítky: bílá čokoláda, borůvky, cheesecake, krémový sýr, mascarpone

Předchozí článek « Raw cheesecake košíčky
Další článek: Polentový koláč »

Reader Interactions

Comments

  1. Alicka

    19 května, 2022 at 8:17 am

    Hezký den, chci se jen zeptat, co používate jako krémový sýr 🙂 jsem trošku bezradná a nechci sáhnout vedle. Philadelphia mi připadá asi jako nejlepší volba, ale raději si to chci potvrdit, abych se přesne držela Vašeho receptu 🙂 předem děkuji za Váš čas! <3

    Odpovědět
    • elikatesy

      19 května, 2022 at 6:39 pm

      Dobrý den, upřímně řečeno, já většinou používám spíše české žervé bez stabilizátorů, ale s philadelphií určitě chybu neuděláte. 🙂

      Odpovědět
  2. Ivana

    6 května, 2023 at 5:15 pm

    Dobry den. Muzu se prosim zeptat, mixovat se ma tycovym mixerem nebo lze hodit do robota proslehat?
    A boky formy omotat folii nebo neni potreba na boky na nic davat a podari se mi vyndat bez uhony? Dekuji moc za odpoved

    Odpovědět
    • elikatesy

      7 května, 2023 at 11:42 am

      Dobrý den, mixuje se tyčovým mixérem. Dá se i prošlehat, ale opatrně, ať se krém nesrazí. Já dávám do ráfku a pak uvolňuju pomocí flambovací pistole, ale pokud se vám líp pracuje s fólií, tak klidně použijte fólii. 🙂

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




Primary Sidebar

Vítejte!

Jmenuji se Eli a můj život se točí kolem jídla.
Chcete vědět víc? :)

Ať vám nic neunikne ;)

Loading

elikatesy

Slíbené éclairs jsou na blogu. 😊 Jsou plněn Slíbené éclairs jsou na blogu. 😊
Jsou plněné jahodovo-malinovým compote s pomerančem a šlehanou mascarpone ganache s vanilkou a bezem. Svěží dezert pro brzké léto, ideální po obědě na terase nebo na grilovačku. 😉
Odkaz dávám do bia a do stories. 😊
Éclairs with strawberry and raspberry compote and vanilla and eldeflower whipped ganache. 🍓🌸
#foodblog #czechfoodblog #czechfoodblogger #foodstyling #foodphotography #foodstagram #frenchpatisserie #pastrychef #francouzskacukrarina #dnespecu #eclairs #strawberries #raspberries #eldeflower
Profiterolky Paris Brest, nový recept na blogu. 😊
Já vím, slíbila jsem éclair, jsou v procesu, nebojte, ale tyhle profiterolky byly dýl, mnohem dýl... 🙈
Odpalované těsto s craquelin a mousseline krém s praline, to je zaručená kombinace, která vždy potěší. Minimálně u nás doma. 😊
Na blogu najdete recept, jako vždy i s mnoha tipy, třeba na to, jak správně připravit odpalované těsto.
Odkaz dávám do bia a do stories.
Profiteroles Paris brest, choux pastry with craquelin, praline mousseline cream and praline emulsion. ❤️🌰
#foodblog
#czechfoodblog #foodstyling #foodphotography #foodstagram #frenchpatisserie #patisserie #pastrychef #francouzskacukrarina #dnespecu #parisbrest
Éclairs s jahodovo-malinovým rozvarem s pomerančem a vanilkovo-bezovou šlehanou ganache s mascarpone. Minulý týden jsem přemýšlela nad nějakým novým receptem a napadlo mě toto. U nás už je bez totiž zhruba z poloviny rozkvetlý, tak jsem jej hned chtěla využít do nějakého receptu. O víkendu jsem se pustila do realizace a je to krásně svěží kombinace brzkého léta... 
Šeříky už jsou tady na jižní Moravě ale bohužel pryč... 😥 Co u vás, kterou omamnou vůni si právě užíváte?
Recept sepíšu a během týdne bude na blogu. 😉
Strawberry and raspberry éclairs with eldeflower and vanilla mascarpone whipped ganache. 🍓🌸
#foodblog
#foodstyling #foodphotography #czechfoodblog #frenchpatisserie #francouzskacukrarina #chouxpastry #odpalovanetesto #eclairs #summerdessert #eldeflower #strawberries #raspberries #dnespecu
Veděli jste, že mé oblíbené skořicové motan Veděli jste, že mé oblíbené skořicové motance dodnes nebyly na blogu? Tak konečně byla tato nekázeň napravena! 😄
A trvalo to jen pár let. Loni už se mi dokonce povedlo na jaře vyfotit úvodní fotku a na podzim napsat článek, ale ještě dalšího půl roku mi trvalo nafotit postup. 🙈
Peču je často, peču je ráda a taky je ráda jím. Nejen já. Když jsem je pekla naposle, Sofi přiběhla a začala radostně výskat "Buta! Papat!" (slovo "motanec" jsem ji zatím neučila, zatím je vše sladké pečené "buchta", ale vzhledem k tomu, že včera řekla "kombajn" a dneska "kvas", tak ji to asi brzy naučím 🤣). 
No nic, zkrátka, motance jsou na blogu, odkaz dám do bia a do stories. 😊✌️
P.S. Mám nafocený i postup ořechových pletenců, tak třeba do roka... 😆
#foodblog #foodstyling #foodphotography #czechfoodblog #czechfoodblogger #cinnamonrolls #cinnamonknots #skoricoverolky #skoricovemotance #dnespecu #totovoni
Říkala jsem si, že by bylo fajn mít nějaké h Říkala jsem si, že by bylo fajn mít nějaké hezké fotky z kuchyně a tak jsem připravila pár dezertů a poprosila naši "vrchní fotografku" @photostoryjitka @ingofbaking, jestli by to nepřišla vyblejsknout. 😊
Tady je výsledek (teda první várka, ještě jich mám pár v zásobě 😁) a já musím říct, že z nich mám velkou radost. 
Děkuji ❤️ 
#foodblog #foodphotography #frenchpatisserie #francouzskacukrarina #pastrychef #dnespecu
100% malina je na blogu 😍 Recept na krásně le 100% malina je na blogu 😍 Recept na krásně lehounký, svěží a příjemně kyselkavý dezert jsem dnes konečně dopsala a vy se tak do něj můžete pustit taky. 😉
Tekutý malinový střed, lehká malinová mousse, malinová glazura a zdobení? Samozřejmě taky malinové. 😄
Odkaz na recept najdete v biu a ve stories. 
Byl to jeden z receptů, co jsem připravovala na focení s Jíťou @ingofbaking @photostoryjitka. Vyšly z toho moc hezké fotky, o které se s vámi brzy taky podělím. 😊
100% Raspberry, raspberry liquid centre, raspberry mousse, raspberry glaze, raspberry namelaka and fresh raspberries. ❤️
#foodblog #foodstyling #foodphotography #francouzskacukrarina #frenchpatisserie #patisserie #raspberries #raspberrymousse #petitgateau
Sledovat na Instagramu

Copyright © 2023 · Elikatesy