• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Elikatesy

Instagram
  • Recepty
    • Kynuté a plundrové těsto
    • Odpalované a listové těsto
    • Tartaletky a koláče z křehkého těsta
    • Koláče, řezy, bábovky
    • Dorty, cupcaky a cheesecaky
    • Mousse dezerty
    • Muffiny a rychlé chlebíčky
    • Sušenky, cukroví a drobné sladkosti
    • Vegan a raw
    • Chleba a slané pečení
    • Zelenina a slané recepty
    • Základy
  • Zdravá strava
  • Londýn & Cordon Bleu
    • Basic
    • Intermediate
    • Superior
    • Londýn
  • Slovníček
  • O mně
  • Kontakt

Raw cheesecake košíčky

27 července, 2020 od elikatesy

V minulém článku jsme si ukázali veganský cheesecake, v tomto článku půjdeme ještě o krok dál. Připravíme si raw cheesecake v roztomilé mini verzi. Podávejte tyto košíčky polozmrzlé. Tak chutnají nejlépe. Můžete jim pak říkat třeba raw semifreddo. Název je vlastně fuk. Důležité je, že jsou tyto košíčky supr letní dezert, který výborně chutná a zároveň se po nich budete i dobře cítit. 😉

raw cheesecake

Kdo blog čtete, tak mě znáte a víte. Nemám ráda žádné restriktivní či nesmyslné diety, jím všechno a hodlám jíst všechno i nadále. Ale baví mě se různými styly stravování inspirovat a zkoušet nové zajímavé recepty. Ze mě určitě nikdy nebude vyznavač čistě raw stravy. Ale to nic nemění na tom, že některé raw recepty jsou prostě boží. Třeba tyto košíčky. Jsou výborné, nejsou však rozhodně “dietní” ve smyslu nízkokalorické. Ale pokud sníte jeden (no dobře, dva, no… nebo tři), tak to vaši linii nijak neohrozí.

Co budete na recept potřebovat? Především dobrý mixér. Na svůj Vitamix už jsem tady pěla ódy několikrát, ale nebojte, i pokud máte nějaký méně výkonný blender, namočené kešu určitě zvládne. S tyčákem si ale bohužel nevystačíte.

Tento dezert kombinuje pro krásně krémovou konzistenci kešu ořechy s kokosovým mlékem a kokosovým olejem. Já jsem na slazení těchto raw cheesecake košíčků použila agáve sirup. Můžete použít i med, v ideálním případe nepasterovaný. Pokud jste zvyklí na málo slazené dezerty, tak klidně použijte i míň sladidla, než je uvedeno v receptu (třeba 60- 75g). Pokud použijete 100g, jak je uvedeno v receptu, budete mít jistotu, že dezert bude chutnat úplně všem. I těm, co preferují klasicky sladké dezerty. A určitě nevynechávejte citronovou šťávu, bez ní by byl dezert zbytečně sladký a těžký.

raw cheesecake

Do těchto cheesecake košíčků jsem přidala borůvky, ale můžete použít i jahody, maliny, ostružiny, meruňky, švestky nebo mimo sezónu třeba banán nebo datle (pak uberte sladidla určitě). Můžete přidat i nasekané oříšky. Nebo čokoládu, buď nasekanou nebo jako polevu. Nebo rozmixujte datle s trochou vody a vanilky a vmíchejte je jako karamelové mramorování. Jé, to je možností… Zkrátka, vůbec se nebojte být kreativní, s tímto receptem na raw cheesecake košíčky si jde rozhodně vyhrát. 🙂

Tisk

Raw cheesecake košíčky

Počet porcí: 12 košíčků

Ingredience

  • 180 g kešu
  • 50 ml šťávy z citronu
  • 50 g kokosového oleje
  • 250 g kokosového mléka
  • 100 g agáve sirupu
  • špetka vanilky
  • borůvky nebo jiné ovoce není nutné

Postup přípravy

  • Den předem si namočte kešu ořechy.
  • Další den si připravte muffinovou formu a vyložte ji 12 papírovými košíčky. Všechny ingredience na krém krom ovoce, vložte do výkonného mixéru a vymixujte do hladkého krému.
  • Krém rozdělte do košíčků, nahoru dejte ovoce dle chuti a vložte minimálně na 3 hodiny do mrazáku. Odstraňte papírové košíčky a před podáváním nechte asi 20 minut povolit.

raw cheesecake

Kam dál?

  • Energetické kuličkyEnergetické kuličky
  • Borůvkový koláč s mandlemi a kokosemBorůvkový koláč s mandlemi a kokosem
  • Banánové muffiny s borůvkamiBanánové muffiny s borůvkami
  • Borůvkový koláč s drobenkou a tvarohemBorůvkový koláč s drobenkou a tvarohem
  • Citronový dort s borůvkami a rozmarýnemCitronový dort s borůvkami a rozmarýnem
  • Citronový chlebíček s kokosemCitronový chlebíček s kokosem

Rubriky: Recepty, Sušenky, cukroví a drobné sladkosti, Vegan a raw Štítky: borůvky, kešu, kokos, raw, vegan

Předchozí článek « Veganský cheesecake
Další článek: Nepečený cheesecake s borůvkami »

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




Primary Sidebar

Vítejte!

Jmenuji se Eli a můj život se točí kolem jídla.
Chcete vědět víc? :)

Ať vám nic neunikne ;)

Loading

elikatesy

Slíbené éclairs jsou na blogu. 😊 Jsou plněn Slíbené éclairs jsou na blogu. 😊
Jsou plněné jahodovo-malinovým compote s pomerančem a šlehanou mascarpone ganache s vanilkou a bezem. Svěží dezert pro brzké léto, ideální po obědě na terase nebo na grilovačku. 😉
Odkaz dávám do bia a do stories. 😊
Éclairs with strawberry and raspberry compote and vanilla and eldeflower whipped ganache. 🍓🌸
#foodblog #czechfoodblog #czechfoodblogger #foodstyling #foodphotography #foodstagram #frenchpatisserie #pastrychef #francouzskacukrarina #dnespecu #eclairs #strawberries #raspberries #eldeflower
Profiterolky Paris Brest, nový recept na blogu. 😊
Já vím, slíbila jsem éclair, jsou v procesu, nebojte, ale tyhle profiterolky byly dýl, mnohem dýl... 🙈
Odpalované těsto s craquelin a mousseline krém s praline, to je zaručená kombinace, která vždy potěší. Minimálně u nás doma. 😊
Na blogu najdete recept, jako vždy i s mnoha tipy, třeba na to, jak správně připravit odpalované těsto.
Odkaz dávám do bia a do stories.
Profiteroles Paris brest, choux pastry with craquelin, praline mousseline cream and praline emulsion. ❤️🌰
#foodblog
#czechfoodblog #foodstyling #foodphotography #foodstagram #frenchpatisserie #patisserie #pastrychef #francouzskacukrarina #dnespecu #parisbrest
Éclairs s jahodovo-malinovým rozvarem s pomerančem a vanilkovo-bezovou šlehanou ganache s mascarpone. Minulý týden jsem přemýšlela nad nějakým novým receptem a napadlo mě toto. U nás už je bez totiž zhruba z poloviny rozkvetlý, tak jsem jej hned chtěla využít do nějakého receptu. O víkendu jsem se pustila do realizace a je to krásně svěží kombinace brzkého léta... 
Šeříky už jsou tady na jižní Moravě ale bohužel pryč... 😥 Co u vás, kterou omamnou vůni si právě užíváte?
Recept sepíšu a během týdne bude na blogu. 😉
Strawberry and raspberry éclairs with eldeflower and vanilla mascarpone whipped ganache. 🍓🌸
#foodblog
#foodstyling #foodphotography #czechfoodblog #frenchpatisserie #francouzskacukrarina #chouxpastry #odpalovanetesto #eclairs #summerdessert #eldeflower #strawberries #raspberries #dnespecu
Veděli jste, že mé oblíbené skořicové motan Veděli jste, že mé oblíbené skořicové motance dodnes nebyly na blogu? Tak konečně byla tato nekázeň napravena! 😄
A trvalo to jen pár let. Loni už se mi dokonce povedlo na jaře vyfotit úvodní fotku a na podzim napsat článek, ale ještě dalšího půl roku mi trvalo nafotit postup. 🙈
Peču je často, peču je ráda a taky je ráda jím. Nejen já. Když jsem je pekla naposle, Sofi přiběhla a začala radostně výskat "Buta! Papat!" (slovo "motanec" jsem ji zatím neučila, zatím je vše sladké pečené "buchta", ale vzhledem k tomu, že včera řekla "kombajn" a dneska "kvas", tak ji to asi brzy naučím 🤣). 
No nic, zkrátka, motance jsou na blogu, odkaz dám do bia a do stories. 😊✌️
P.S. Mám nafocený i postup ořechových pletenců, tak třeba do roka... 😆
#foodblog #foodstyling #foodphotography #czechfoodblog #czechfoodblogger #cinnamonrolls #cinnamonknots #skoricoverolky #skoricovemotance #dnespecu #totovoni
Říkala jsem si, že by bylo fajn mít nějaké h Říkala jsem si, že by bylo fajn mít nějaké hezké fotky z kuchyně a tak jsem připravila pár dezertů a poprosila naši "vrchní fotografku" @photostoryjitka @ingofbaking, jestli by to nepřišla vyblejsknout. 😊
Tady je výsledek (teda první várka, ještě jich mám pár v zásobě 😁) a já musím říct, že z nich mám velkou radost. 
Děkuji ❤️ 
#foodblog #foodphotography #frenchpatisserie #francouzskacukrarina #pastrychef #dnespecu
100% malina je na blogu 😍 Recept na krásně le 100% malina je na blogu 😍 Recept na krásně lehounký, svěží a příjemně kyselkavý dezert jsem dnes konečně dopsala a vy se tak do něj můžete pustit taky. 😉
Tekutý malinový střed, lehká malinová mousse, malinová glazura a zdobení? Samozřejmě taky malinové. 😄
Odkaz na recept najdete v biu a ve stories. 
Byl to jeden z receptů, co jsem připravovala na focení s Jíťou @ingofbaking @photostoryjitka. Vyšly z toho moc hezké fotky, o které se s vámi brzy taky podělím. 😊
100% Raspberry, raspberry liquid centre, raspberry mousse, raspberry glaze, raspberry namelaka and fresh raspberries. ❤️
#foodblog #foodstyling #foodphotography #francouzskacukrarina #frenchpatisserie #patisserie #raspberries #raspberrymousse #petitgateau
Sledovat na Instagramu

Copyright © 2023 · Elikatesy