V minulém článku jsme si ukázali veganský cheesecake, v tomto článku půjdeme ještě o krok dál. Připravíme si raw cheesecake v roztomilé mini verzi. Podávejte tyto košíčky polozmrzlé. Tak chutnají nejlépe. Můžete jim pak říkat třeba raw semifreddo. Název je vlastně fuk. Důležité je, že jsou tyto košíčky supr letní dezert, který výborně chutná a zároveň se po nich budete i dobře cítit. 😉
Kdo blog čtete, tak mě znáte a víte. Nemám ráda žádné restriktivní či nesmyslné diety, jím všechno a hodlám jíst všechno i nadále. Ale baví mě se různými styly stravování inspirovat a zkoušet nové zajímavé recepty. Ze mě určitě nikdy nebude vyznavač čistě raw stravy. Ale to nic nemění na tom, že některé raw recepty jsou prostě boží. Třeba tyto košíčky. Jsou výborné, nejsou však rozhodně “dietní” ve smyslu nízkokalorické. Ale pokud sníte jeden (no dobře, dva, no… nebo tři), tak to vaši linii nijak neohrozí.
Co budete na recept potřebovat? Především dobrý mixér. Na svůj Vitamix už jsem tady pěla ódy několikrát, ale nebojte, i pokud máte nějaký méně výkonný blender, namočené kešu určitě zvládne. S tyčákem si ale bohužel nevystačíte.
Tento dezert kombinuje pro krásně krémovou konzistenci kešu ořechy s kokosovým mlékem a kokosovým olejem. Já jsem na slazení těchto raw cheesecake košíčků použila agáve sirup. Můžete použít i med, v ideálním případe nepasterovaný. Pokud jste zvyklí na málo slazené dezerty, tak klidně použijte i míň sladidla, než je uvedeno v receptu (třeba 60- 75g). Pokud použijete 100g, jak je uvedeno v receptu, budete mít jistotu, že dezert bude chutnat úplně všem. I těm, co preferují klasicky sladké dezerty. A určitě nevynechávejte citronovou šťávu, bez ní by byl dezert zbytečně sladký a těžký.
Do těchto cheesecake košíčků jsem přidala borůvky, ale můžete použít i jahody, maliny, ostružiny, meruňky, švestky nebo mimo sezónu třeba banán nebo datle (pak uberte sladidla určitě). Můžete přidat i nasekané oříšky. Nebo čokoládu, buď nasekanou nebo jako polevu. Nebo rozmixujte datle s trochou vody a vanilky a vmíchejte je jako karamelové mramorování. Jé, to je možností… Zkrátka, vůbec se nebojte být kreativní, s tímto receptem na raw cheesecake košíčky si jde rozhodně vyhrát. 🙂
Raw cheesecake košíčky
Ingredience
- 180 g kešu
- 50 ml šťávy z citronu
- 50 g kokosového oleje
- 250 g kokosového mléka
- 100 g agáve sirupu
- špetka vanilky
- borůvky nebo jiné ovoce není nutné
Postup přípravy
- Den předem si namočte kešu ořechy.
- Další den si připravte muffinovou formu a vyložte ji 12 papírovými košíčky. Všechny ingredience na krém krom ovoce, vložte do výkonného mixéru a vymixujte do hladkého krému.
- Krém rozdělte do košíčků, nahoru dejte ovoce dle chuti a vložte minimálně na 3 hodiny do mrazáku. Odstraňte papírové košíčky a před podáváním nechte asi 20 minut povolit.
Napsat komentář