• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Elikatesy

Instagram
  • Recepty
    • Kynuté a plundrové těsto
    • Odpalované a listové těsto
    • Tartaletky a koláče z křehkého těsta
    • Koláče, řezy, bábovky
    • Dorty, cupcaky a cheesecaky
    • Mousse dezerty
    • Muffiny a rychlé chlebíčky
    • Sušenky, cukroví a drobné sladkosti
    • Vegan a raw
    • Chleba a slané pečení
    • Zelenina a slané recepty
    • Základy
  • Zdravá strava
  • Londýn & Cordon Bleu
    • Basic
    • Intermediate
    • Superior
    • Londýn
  • Slovníček
  • O mně
  • Kontakt

Raw cheesecake košíčky

27 července, 2020 od elikatesy

V minulém článku jsme si ukázali veganský cheesecake, v tomto článku půjdeme ještě o krok dál. Připravíme si raw cheesecake v roztomilé mini verzi. Podávejte tyto košíčky polozmrzlé. Tak chutnají nejlépe. Můžete jim pak říkat třeba raw semifreddo. Název je vlastně fuk. Důležité je, že jsou tyto košíčky supr letní dezert, který výborně chutná a zároveň se po nich budete i dobře cítit. 😉

raw cheesecake

Kdo blog čtete, tak mě znáte a víte. Nemám ráda žádné restriktivní či nesmyslné diety, jím všechno a hodlám jíst všechno i nadále. Ale baví mě se různými styly stravování inspirovat a zkoušet nové zajímavé recepty. Ze mě určitě nikdy nebude vyznavač čistě raw stravy. Ale to nic nemění na tom, že některé raw recepty jsou prostě boží. Třeba tyto košíčky. Jsou výborné, nejsou však rozhodně “dietní” ve smyslu nízkokalorické. Ale pokud sníte jeden (no dobře, dva, no… nebo tři), tak to vaši linii nijak neohrozí.

Co budete na recept potřebovat? Především dobrý mixér. Na svůj Vitamix už jsem tady pěla ódy několikrát, ale nebojte, i pokud máte nějaký méně výkonný blender, namočené kešu určitě zvládne. S tyčákem si ale bohužel nevystačíte.

Tento dezert kombinuje pro krásně krémovou konzistenci kešu ořechy s kokosovým mlékem a kokosovým olejem. Já jsem na slazení těchto raw cheesecake košíčků použila agáve sirup. Můžete použít i med, v ideálním případe nepasterovaný. Pokud jste zvyklí na málo slazené dezerty, tak klidně použijte i míň sladidla, než je uvedeno v receptu (třeba 60- 75g). Pokud použijete 100g, jak je uvedeno v receptu, budete mít jistotu, že dezert bude chutnat úplně všem. I těm, co preferují klasicky sladké dezerty. A určitě nevynechávejte citronovou šťávu, bez ní by byl dezert zbytečně sladký a těžký.

raw cheesecake

Do těchto cheesecake košíčků jsem přidala borůvky, ale můžete použít i jahody, maliny, ostružiny, meruňky, švestky nebo mimo sezónu třeba banán nebo datle (pak uberte sladidla určitě). Můžete přidat i nasekané oříšky. Nebo čokoládu, buď nasekanou nebo jako polevu. Nebo rozmixujte datle s trochou vody a vanilky a vmíchejte je jako karamelové mramorování. Jé, to je možností… Zkrátka, vůbec se nebojte být kreativní, s tímto receptem na raw cheesecake košíčky si jde rozhodně vyhrát. 🙂

Tisk

Raw cheesecake košíčky

Počet porcí: 12 košíčků

Ingredience

  • 180 g kešu
  • 50 ml šťávy z citronu
  • 50 g kokosového oleje
  • 250 g kokosového mléka
  • 100 g agáve sirupu
  • špetka vanilky
  • borůvky nebo jiné ovoce není nutné

Postup přípravy

  • Den předem si namočte kešu ořechy.
  • Další den si připravte muffinovou formu a vyložte ji 12 papírovými košíčky. Všechny ingredience na krém krom ovoce, vložte do výkonného mixéru a vymixujte do hladkého krému.
  • Krém rozdělte do košíčků, nahoru dejte ovoce dle chuti a vložte minimálně na 3 hodiny do mrazáku. Odstraňte papírové košíčky a před podáváním nechte asi 20 minut povolit.

raw cheesecake

Kam dál?

  • Energetické kuličkyEnergetické kuličky
  • Borůvkový koláč s mandlemi a kokosemBorůvkový koláč s mandlemi a kokosem
  • Banánové muffiny s borůvkamiBanánové muffiny s borůvkami
  • Borůvkový koláč s drobenkou a tvarohemBorůvkový koláč s drobenkou a tvarohem
  • Citronový dort s borůvkami a rozmarýnemCitronový dort s borůvkami a rozmarýnem
  • Citronový chlebíček s kokosemCitronový chlebíček s kokosem

Rubriky: Recepty, Sušenky, cukroví a drobné sladkosti, Vegan a raw Štítky: borůvky, kešu, kokos, raw, vegan

Předchozí článek « Veganský cheesecake
Další článek: Nepečený cheesecake s borůvkami »

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




Primary Sidebar

Vítejte!

Jmenuji se Eli a můj život se točí kolem jídla.
Chcete vědět víc? :)

Ať vám nic neunikne ;)

Loading

elikatesy

Co pečete na víkend? U nás budou jahodové cupc Co pečete na víkend? U nás budou jahodové cupcaky.🍓🧁 Vláčné těsto s mandlemi, vanilkou a citronovou kůrou, jahodový rozvar a jahodový mascarpone krém. Jednoduchý dezert ve kterém slaďoučké a šťavnaté jahody skvěle vyniknou. Recept sepíšu přes víkend a v pondělí snad hodím na blog. 😊
Cupcakes with strawberry filling and strawberry mascarpone cream. 🍓😊
#foodblog #foodstyling #foodphotography #foodstagram #foodfluffer #czechfoodblog #cupcakes #strawberries #jahody #dnespecu
Když už jsem připravovala plundrové těsto, ta Když už jsem připravovala plundrové těsto, tak jsem rovnou připravila i listové na druhý úkol z cukrářského maratonu, Xavierovo malinové mille feuille. Máslové překládané těsto a temperování čokolády, prostě ideální dezert na přípravu do tohoto počasí. 🤣 Ale bylo to moc moc dobrý, maliny dodaly svěžest a dezert byl moc skvěle vyladěný. Křehké listové, jemný krém, nakyslý gel a finální křupnutí v podobě ozdoby z temperované čokolády... Super kombinace, díky za recept! 😋🤗
#topcakemaraton3 #topcakemaraton3_xavier 
#foodblog #foodstagram #foodphotography #foodfluffer #frenchpatisserie #pastrychef #francouzskacukrarina #millefeuille #raspberries #chocolatedessert
Na tento úkol z cukrářského maratonu jsem se o Na tento úkol z cukrářského maratonu jsem se opravdu těšila. 😊 Překládané těsto připravuju moc ráda, začalo to kdysi listovým, které už bych dnes nekoupila a pokračovalo plundrovým, se kterým jsem sice nějaký čas bojovala, ale teď už jsme kamarádi. Teda většinou. 😅 
Ovšem stejně jako do makronek jsem se ani do plundrového těsta od porodu nepouštěla, protože přece jen není úplně časově flexibilní. Ale výzva je výzva a nakonec to šlo celkem hladce. 😊
Teda... časově to sice hladce šlo, ale pár zádrhelů se přece jen vyskytlo. 🙈 To jsem tak založila máslo a válím první překlad, když mě napadlo, že to těsto v lednici moc nenakynulo. Neměla jsem už staré droždí? No... měla. 🤦‍♀️ Vzhledem k tomu, že už jsem založila máslo, rozhodla jsem se v práci pokračovat, ale neočekávala jsem moc valný výsledek. A jaké překvapení, těsto se nakonec vzchopilo a krásně nakynulo. 🤩
Druhý zádrhel byl, že mi večer došlo, že vlastně doma nemám moc věcí, čím bych mohla danishe naplnit. Zachránily mě Sofinčiny meruňky a loňské borůvky v mrazáku. 😄 
První danishe jsou plněné vanilkovým krémem, meruňkami a sekanými pistáciemi a druhé citronovým mascarpone (kdybych měla doma tvaroh, dala bych raději ten), borůvkami a mandlemi. 
Moc díky, Aleši @mouka_voda_sul za super výzvu, ráno dnes bylo sladké a voňavé... ☀️
#topcakemaraton_3 #topcakemaraton3_ales #plundrovetesto #danishpastry #laminateddough #foodblog #foodstyling #foodphotography #czechfoodblog #foodstagram #foodfluffer #dnespecu
Pomalu doháním resty. 🙂 Čtvrtý úkol z cukrá Pomalu doháním resty. 🙂 Čtvrtý úkol z cukrářského maratonu, mousse dort s  jahodami, pistáciemi a mangem. Dezert jsem udělala ve formě monoporcí a trošku přeházela pořadí náplní. Zbyl mi pistáciový krém, tak jsem k němu přidala trochu bílé čokolády a použila jej na ozdobu. 
Dezert sklidil velký úspěch, kombinace pistácií, jahod a mangové mousse byla skvělá. ❤️
#topcakemaraton_3 #topcakemaraton3_tomas #foodblog #foodstagram #foodphotography #frenchpatisserie #moussedessert #francouzskacukrarina #mousse #strawberries #pistachio #mango
Sablé breton aneb něco mezi velkou máslovou sušenkou a křehkým koláčem. 🙂 Toto je vylepšeno mandlovou drobenkou (drobenka vylepší skoro všechno...) a doplněno bezinkovým vanilkovým créme diplomate (cukrářský krém odlehčený ušlehanou smetanou), jahodový gelem, čerstvým ovocem a bezem. 
Svěží a voňavá jarní variace. 🍓🌼
Recept na blogu, odkaz v biu a ve stories. 😊
Sablé breton with almond streusel, eldeflower and vanilla créme diplomate, strawberry gel, berries and eldeflowers.
#foodblog #czechfoodblog #foodstyling #foodphotography #foodstagram #foodfluffer #frenchpatisserie #frenchbaking #sablebreton #eldeflower #berries #francouzskacukrarina #dnespecu #krehketesto #jahody #bezinky
Piňa Colada, aneb koktejl z kokosového financier Piňa Colada, aneb koktejl z kokosového financieru, ananasového compoté a mousse z bílé čokolády. 😊
Zdobeno vanilkovou kokosovou namelakou, kandovaným ananasem a korálovou oplatkou. 
Recept i s podrobnými informacemi najdete na blogu, odkaz dávám do bia a do stories. 😉
Piňa Colada petit gateaux. Moist coconut financier, pineapple compoté and white chocolate mousse, decirated with vanilla coconut namelaka, candied pineapple and coral tuile. 
#foodblog #foodstyling #foodstagram #foodphotography #foodfluffer #czechfoodblog #frenchpatisserie #pastrychef #francouzskacukrarina #cukrarina #pinacolada
Sledovat na Instagramu

Copyright © 2022 · Elikatesy