Jmenuji se Eliška a můj život se točí kolem jídla. Gastronomie je můj největší koníček už mnoho let, ale teprve nedávno se z mého koníčku stala i práce. Koncem roku 2016 jsem se konečně rozhodla obrátit svůj život naruby, přestěhovat se do Londýna a začít studovat na jedné z nejtěžších kulinárních škol na světě, Le Cordon Bleu. Tento blog vznikl jako můj deníček, místo, kde jsem své největší životní dobrodružství mapovala…
Jídlo a vše okolo něj patří k mým největším zájmům už opravdu dlouho. Má knihovna je plná kuchařek, jediné časopisy, které kupuju jsou ty o jídle, a za jídlo, spotřebiče a vychytávky do kuchyně i za zážitky s jídlem spojené utrácím většinu své výplaty… 🙂
Odjakživa taky miluju sladké ve všech podobách. Maminka mi dokonce kdysi řekla, že kvůli mně přestala kupovat kostkový cukr. 🙂 Nejspíš i proto jsem propadla zálibě v pečení. Ten pocit, když se z trouby line vůně čerstvě upečeného koláče je zkrátka k nezaplacení. Postupem času jsem se sice naučila konzumaci sladkého omezit na relativně rozumnou míru (aneb kostkový cukr už je přede mnou v bezpečí), ovšem o to raději se věnuji přípravě dezertů, pečiva a sladkostí.
Před Cordon Bleu mé vzdělávání i pracovní život probíhali spíše u pracovního stolu a počítače. Vystudovala jsem sice angličtinu a podnikové hospodářství na Masarykově univerzitě, ale v jeden moment se ve mně cosi zlomilo a mně došlo, že je čas začít se naplno věnovat tomu, co mě opravdu baví. Skončila jsem s prací v kanceláři, měsíc strávila doma pečením vánočního cukroví a 4.ledna 2017 nasedla do letadla směr Londýn…
Podrobně si o mém životě v Londýně můžete přečíst v jednotlivých článcích, tady jen řeknu, že to byl jeden z nejlepších roků mého života. Tolik jsem se toho naučila, poznala skvělé lidi z celého světa, žila v nejlepším městě na světě… A tento blog byl toho součástí, proto mi po návratu domů bylo líto jej jen tak opustit. V Londýně jsem mimo jiné absolvovala i kurz food photography a focení jídla mě moc začalo bavit. A tak Elikatesy tak nějak přirozeně přešly ve food blog, kam postupně přidávám své oblíbené recepty a tipy na vaření a především pečení.
Jsem moc ráda, že jste se ke mně zatoulali, děkuji za návštěvu a doufám, že zde najdete inspiraci a příjemné čtení. 🙂