Dýni omyjte, rozpulte, vydlabejte semínky a nakrájejte na kousky. Cibuli, česnek a zázvor oloupejte. Chilli rozpulte a pokud chcete, vytáhněte semínka. Oberte koriandr a lístky uložte do chladu.
Připravte si kořeněnou pastu. Cibuli, česnek, zázvor, chilli papričky, stonky koriandru a všechno koření vložte do mixéru a rozmixujte do hladké pasty. Pokud směs nejde rozmixovat přidejte lžíci či dvě vody. V hrnci na středním plameni rozpalte olej, vlijte pastu a za občasného míchání restujte, dokud se nevydusí většina vody a směs se krásně nerozvoní. Trvá to asi 5 minut.
Přidejte dýní, rajčata a dolijte vodou nebo zeleninovým vývarem, aby byla dýně ponořená. Přidejte rozinky. Osolte, promíchejte, přikryjte pokličkou a snižte plamen tak, aby směs jen zlehka probublávala. Vařte asi 20 minut, dokud dýně nezměkne. Přidejte cizrnu a pokud chcete i špenát a promíchejte.
Ochutnejte a dolaďte solí, limetou či chilli. Podávejte s rýží, koriandrem, kešu oříšky a jogurtem.