Všechny ingredience na těsto si z lednice vytáhněte asi hodinu před začátkem přípravy. V míse robotu smíchejte obě mouky, sůl a kardamom. Do menší misky rozdrobte droždí, zalijte vlažným mlékem a přisypte špetku cukru. Rozmíchejte a nechte asi 10-15 minut odstát, než se začnou tvořit bublinky. Zbytek cukru rozmíchejte s vajíčkem.
K mouce vlijte vajíčko s cukrem i vzešlý kvásek a začněte míchat na pomalé otáčky. Jakmile se ingredience alespoň částečně spojí, začněte po kouscích přidávat změklé máslo. Na pomalé otáčky míchejte asi 6 minut, dokud těsto není kompaktní a pak ještě chvíli propracujte ručně a vykoulejte si pěkný, hladký bochánek. Vložte do olejem vymazané misky, potřete olejem i zvrchu, přikryjte fólií a uložte na 8-12hodin do lednice.
Na náplň smíchejte změklé máslo, meruňkový džem, pomerančovou kůru a skořici. Pistácie nasekejte nahrubo.
Těsto vytáhněte z lednice a vyválejte na obdelník zhruba 35x20cm. Se studeným těstem se pracuje dobře a není potřeba skoro vůbec podsypávat, tak zkuste použít opravdu jen minimum mouky, ať nejsou rolky zbytečně suché. Potřete náplní a posypejte pistáciemi.
Těsto zarolujte a rozkrájejte na 8-10 kousků. Naskládejte do máslem vymazané a/nebo pečicím papírem vyložené formy.
Přikryjte fólií a nechte asi půl hodinu až hodinu kynout na teplém místě, dokud téměř nezdvojnásobí objem. Mezitím si rozehřejte troubu na 180°C (160°C horkovzduch). Vykynuté rolky vložte do trouby a pečte zhruba 20- 25 minut, dokud nejsou na povrchu krásně zlatavé.
Po vytažení z trouby nechte chvíli zchladnout, pak vyjměte z formy a nechte vychladnout na mřížce.