Go Back

Pečená zimní zelenina s kořeněnou cizrnou

Počet porcí: 3 porce

Ingredience

  • 1-2 sladké brambory nebo menší dýně
  • 2 červené cibule
  • 1-2 pastináky nebo kořenové petržele
  • 3-4 mrkve
  • 1 plechovka cizrny
  • po 1/2 lžičce mletého koriandru, chilli a uzené papriky
  • 2-3 lžíce olivového oleje
  • sůl

k podávání: feta, nasekané a opražené vlašské ořechy, bylinky (petželka, koriandr, máta, řepné lístky,...)

    Postup přípravy

    • Troubu předehřejte na 180°C (160°C horkovzduch). Všechnu zeleninu očistěte a nakrájejte na zhruba dvoucentimetrové kostičky. Cizrnu slijte, posypejte vším kořením a promíchejte. 
    • Zeleninu vložte na plech vyložený pečicím papírem, osolte, pokapejte olivovým olejem a vše promíchejte. Posypejte kořeněnou cizrnou. Vložte do trouby a pečte asi 20 minut nebo dokud zelenina není měkká. 
    • Podávejte teplé nebo vlažné, posypané opraženými vlašskými ořechy, rozdrobenou fetou a bylinkami.