Máslo, vejce a jogurt si z lednice vytáhněte zhruba hodinu před přípravou. Připravte si kulatou formu o průměru 20cm a dno vyložte pečicím papírem. V misce promíchejte mleté ořechy, mouku, skořici, kardamom, kypřicí prášek, jedlou sodu a špetku soli. Troubu předehřejte na 160°C (140°C horkovzduch).
Změklé máslo utřete společně s cukrem muscovado do pěny. Po jednom přidejte žloutky a vždy nechte důkladně zašlehat. Přidejte 2 lžíce suché směsi, promíchejte a vmíchejte jogurt, pomerančovou kůru a rum.
V čisté míse začněte šlehat bílky, postupně přidejte cukr demerara a vyšlehejte v pevný sníh. K máslovému základu těsta vmíchejte suchou směs a nakonec opatrně nadvakrát bílkový sníh.
Hotové těsto přelijte do formy, posypte nasekanými vlašskými ořechy a vložte do trouby. Pečte asi 50-60 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Nechte chvíli zchladnout, vyřízněte z formy a nechte zcela vychladnout na mřížce.