Go Back

Marokánky

Ingredience

  • 300 g mléka nebo vody
  • 75 g ovesných vloček
  • 30 g másla
  • 30 g javorového sirupu
  • 150 g sušeného či kandovaného ovoce(používám kombinaci brusinek a pomerančové kůry)
  • 150 g ořechů (používám kombinaci mandlí a vlašských ořechů)
  • 1 lžička cejlonské skořice
  • 150 g čokolády
  • 10 g neutrálního oleje

Postup přípravy

  • Sušené ovoce propláchněte vroucí vodou a nasekejte nahrubo. Ořechy můžete taky předem propláchnout. Následně nasekejte i je.
  • Ovesné vločky rozmixujte v tekutině a přelijte do hrnce. Přidejte máslo, javorový sirup a skořici a uvařte hustou kaši. Přidejte ovoce a ořechy.
  • Z hmoty tvořte na plech vyložený pečicím papírem nebo silikonovou podložkou hromádky a mokrou lžičkou či prstem trochu uhlaďte.
  • Pečte na 175°C asi 20 minut, dokud okraje nejsou zlatavé a placičky nejdou odloupnout. Marokánky by neměly být křupavé, tak pozor, ať je zbytečně nepřepečete.
  • Čokoládu rozpusťte a přidejte olej. Po vychladnutí marokánky čokoládou zespodu potřete.