Začněte přípravou kvásku. Polovinu mléka či vody trošku ohřejte zhruba na teplotu těla. V tekutině rozmíchejte droždí a špetku cukru a nechte asi 10-15 minut vzejít, dokud se ve směsi netvoří malé bublinky.
Ve zbytku tekutiny rozmíchejte cukr a vejce. Mouku a špetku soli vsypte do robotu s hnětacím hákem, přidejte kvásek a směs tekutiny, cukru a vajec. Promíchejte hákem a pak začněte pomalu míchat. Hněťte zhruba 10 minut, dokud se zčásti nerozvine lepek. Pak pomalu začněte přidávat máslo nakrájené na kostičky (studené nebo jen velmi mírně změklé). Hněťte pomalu dál dokud se všechno máslo nezapracuje a těsto není krásně pružné a hladké (je-li potřeba, robot občas zastavte a máslo setřete z boků mísy).
Vložte do mísy zlehka vymazané olejem, potřete i zvrchu, překryjte fólií (nebo mou oblíbenou koupací čepicí) a nechte kynout. Buď venku, asi hodinu až dvě, nebo v lednici alespoň 12 hodin, ale klidně až čtyři dny.