Nejprve připravte kvásek. V troše teplého mléka (cca 35°C) rozpusťte droždí a přidejte špetku cukru. Na teplém místě nechte vzejít, dokud se v kvásku nevytvoří spousta malých bublinek a objem není několikanásobný. V míse robotu smíchejte obě mouky a sůl. V misce promíchejte zbylé mléko, vejce a cukr.
K mouce přilijte tekutinu i kvásek a na nejnižší otáčky zpracujte zhruba 10 minut. Pak postupně přidejte na kostky nakrájené studené máslo a dál míchejte na nejnižší otáčky, dokud se máslo nezapracuje. To trvá opět zhruba 10 minut. Dle potřeby robot zastavujte a seškrábněte máslo ze stěny mísy.
Hotové těsto nechte chvíli kynout v teple, pak vytlačte vzduch, vykoulejte bochánek, potřete olejem, dejte do mísy, přikryjte a nechte alespoň 12 hodin v lednici.
Na náplň utřete změklé máslo s cukrem, přidejte namleté ořechy, koření a jemně nastrouhanou pomerančovou kůru.
Těsto rozválejte na obdélník a 2/3 potřete náplní.
Složte na třetiny.
Nakrájejte na 12 proužků.
Každý proužek nakrojte na třetiny. Zhruba centimetr těsta nechte nenakrojený.
Proužky zapleťte do copánků. Snažte se, aby byla vidět náplň.
Smotejte do klubíčka.
Muffinovou formu vymažte máslem a do důlků vložte pletence. Přikryjte a nechte ještě zhruba půl hodiny dokynout.
Pečte na 180°C asi 15-20 minut dozlatova. Nechte chvilku zchladnout ve formě, ale ještě teplé přeneste na mřížku a nechte vychladnout úplně.