Připravte sušenky. Ovesnou i mandlovou mouku, škrob a kypřicí prášek zpracujte s rozpuštěným kokosovým olejem v drobenku. Přidejte javorový sirup a rychle vypracujte těsto. Vytvořte váleček, zabalte do potravinářské fólie a dejte na hodinu do lednice. Pak nakrájejte na plátky, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 180°C dozlatova.
Po vychladnutí sušenky nadrťte a smíchejte se zbylým kokosovým olejem. Natlačte do menšího pekáčku nebo ráfku zhruba velikosti 20x30cm. Dejte ztuhnout do lednice.
Na ovocné mramorování smíchejte cukr s pektinem NH. Pyré dejte do rendlíku, přiveďte k varu a přidejte cukr s pektinem. Chvíli povařte a odstavte. Za občasného míchání nechte vychladnout.
Na náplň si předem namočte kešu ořechy, minimálně 6 hodin, klidně přes noc. Pak slijte, propláchněte a společně s ostatními ingrediencemi dejte do výkonného mixéru a rozmixujte dohladka.
Krém nalijte na sušenkový podklad. Lžící poklaďte ovocným pyré a špejlí vytvořte mramorování. Dejte ztuhnout přes noc do lednice. Nakrájejte na menší řezy.