Go Back

Veganské cheesecake řezy

Ingredience

Sušenky na korpus

  • 100 g ovesné mouky
  • 90 g mandlové mouky
  • 14 g tapiokového škrobu
  • 80 g kokosového oleje
  • 30 g javorového sirupu
  • 3 g bio kypřicího prášku
  • + 50 g kokosového oleje na spojení sušenkových drobků

Cheesecake náplň

  • 400 g silken tofu
  • 200 g kešu ořechů
  • 350 g kokosového másla
  • 65 g agáve sirupu
  • 200 g kokosového oleje
  • 30 g citronové šťávy

Ovocné mramorování

  • 200 g ovocného pyré
  • 3 g pektinu NH
  • 20 g cukru krupice

Postup přípravy

  • Připravte sušenky. Ovesnou i mandlovou mouku, škrob a kypřicí prášek zpracujte s rozpuštěným kokosovým olejem v drobenku. Přidejte javorový sirup a rychle vypracujte těsto. Vytvořte váleček, zabalte do potravinářské fólie a dejte na hodinu do lednice. Pak nakrájejte na plátky, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 180°C dozlatova.
  • Po vychladnutí sušenky nadrťte a smíchejte se zbylým kokosovým olejem. Natlačte do menšího pekáčku nebo ráfku zhruba velikosti 20x30cm. Dejte ztuhnout do lednice.
  • Na ovocné mramorování smíchejte cukr s pektinem NH. Pyré dejte do rendlíku, přiveďte k varu a přidejte cukr s pektinem. Chvíli povařte a odstavte. Za občasného míchání nechte vychladnout.
  • Na náplň si předem namočte kešu ořechy, minimálně 6 hodin, klidně přes noc. Pak slijte, propláchněte a společně s ostatními ingrediencemi dejte do výkonného mixéru a rozmixujte dohladka.
  • Krém nalijte na sušenkový podklad. Lžící poklaďte ovocným pyré a špejlí vytvořte mramorování. Dejte ztuhnout přes noc do lednice. Nakrájejte na menší řezy.