• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Elikatesy

Instagram
  • Recepty
    • Kynuté a plundrové těsto
    • Odpalované a listové těsto
    • Tartaletky a koláče z křehkého těsta
    • Koláče, řezy, bábovky
    • Dorty, cupcaky a cheesecaky
    • Mousse dezerty
    • Muffiny a rychlé chlebíčky
    • Sušenky, cukroví a drobné sladkosti
    • Vegan a raw
    • Chleba a slané pečení
    • Zelenina a slané recepty
    • Základy
  • Zdravá strava
  • Londýn & Cordon Bleu
    • Basic
    • Intermediate
    • Superior
    • Londýn
  • Slovníček
  • O mně
  • Kontakt

Borough Market

10 července, 2017 od elikatesy

Tentokrát pro vás mám obrázkový článek a bude to víceméně bez mého (povětšinou pěkně obsáhlého) povídání. 🙂

Jedno z mých nejoblíbenějších míst v Londýně je bezpochyby Borough Market. Je to trh na jižním břehu, kousek od London Bridge (London Bridge je taky nejbližší stanice metra). Hned vedle se nachází Southwark Cathedral a o kousek dál je replika Golden Hinde, lodi, na keré Francis Drake obeplul svět. Ale i kdybyste nestáli o památky, na Borough Market si určitě zajděte. Doporučuju procházku po jižním břehu od London Eye až k Borough Market. Sice potkáte hodně lidí, ale má to tam tak krásnou atmosféru, že to stojí za to…

Borough Market je trh s jídlem a najdete tady opravdu skoro všechno. Můžete si nakoupit sýry, maso či zeleninu domů, ale taky se tady můžete najíst (nebo napít) a sledovat rej. A kdy jít? Borough Market je poměrně rušné místo a většinou se tam musíte prodírat davy. Ale pokud jdete ve všední den, po obědové špičce, tak je to o dost lepší, než když jdete o víkendu (tím myslím sobotu, protože v neděli je zavřeno). V pondělí a úterý sice nejsou otevřeny všechny stánky, ale zase je tam o to míň lidí…Pokud už se rozhodnete jít v sobotu (nebo vám nic jiného nezbývá), jděte až odpoledne, téměř okolo zavíračky (třeba okolo 4), to už je trh docela poklidný.

prázdno

Třeba takto…

Tak, teď když už víte kde a kdy, tak už to nebudu protahovat a pojďme na fotky. 🙂

Můžete zde nakoupit nádhernou zeleninu a ovoce…

ovozel

Nemáte hned chuť žít zdravě?

džusíky

Ovoce i v džusíkové podobě

houby

Nebo houby. Ale na nás Čechy si s nějakýma předraženýma kuřátkama nepřijdou, no ne?

Maso či ryby…

maso 4

Ta stehna…

maso 3

A zas mě ta chuť žít zdravě přešla…

čuník

Protože je snad něco lepšího, než pečený čuník?

ryby

I když ani tyrybky taky nevypadají špatně…

Salámy, sýry, olivy,…

charcuterie

Vše co potřebuje večer na prkénko. K tomu už jen dobrá lahvinka…

olivy

A olivy!

turecko

Spousta oliv!

Koření…

spices

Ráj koření

koření

Na co si jen vzpomenete. A toho chilli!

chilli

Ale kdyby vám to náhodou nestačilo, tak tady je ho ještě víc.

octy

A tento obchůdek zase nabízí téměř jakýkoliv ocet či hořčici na jaké si vzpomenete (a ještě nějaké navíc)

Chleba…

chleba2

Sláva lepku!

chleba

Protože je prostě boží…

A samozřejmě sladkosti.

pralinky

Pralinky

turkish delight

Turkish delight

cukrárna

Francouzský typ sladkostí, makronky, tartaletky, éclairs…

fudge

A taky pořádné kusance zuby lepících karamel.

A na závěr, poté co si to všechno projdete (a ochutnáte!), si rozhodně dejte nějaký ten drink. To se prostě musí 😉

svařák

img-20170302-wa0020

Já si ho taky vždycky dám 😉

 

Kam dál?

  • Jak jsem projedla LondýnJak jsem projedla Londýn
  • Superior Cuisine & Pâtisserie, Week 10 – ExamsSuperior Cuisine & Pâtisserie, Week 10 – Exams
  • Kurz francouzského pečení v Bread AheadKurz francouzského pečení v Bread Ahead
  • Superior Cuisine & Pâtisserie, Week 7Superior Cuisine & Pâtisserie, Week 7
  • Superior Cuisine & Pâtisserie, Week 6Superior Cuisine & Pâtisserie, Week 6
  • Kurz pečení kváskového chleba v Bread AheadKurz pečení kváskového chleba v Bread Ahead

Rubriky: Londýn Štítky: Borough Market

Předchozí článek « Superior Cuisine & Pâtisserie, Week 1
Další článek: Superior Cuisine & Pâtisserie, Week 2 »

Reader Interactions

Comments

  1. Anonym

    10 července, 2017 at 8:40 am

    Eli, tento obrázkový příspěvek se nadmíru povedl, je super.

    Odpovědět
    • elikatesy

      22 července, 2017 at 8:59 pm

      Děkuju, to jsem ráda, že se líbí. 🙂

      Odpovědět

Trackbacks

  1. Superior Cuisine & Pâtisserie, Week 2 | Elikatesy napsal:
    17 července, 2017 (7:29 am)

    […] si i na Borough Market, protože už jsem tam dlouho nebyla a stýskalo se mi. A taky jsem vyfotila pár fotek. […]

    Odpovědět
  2. Jak jsem projedla Londýn | Elikatesy napsal:
    21 června, 2018 (7:38 am)

    […] (což je v Londýně vždy výhra) a hned se vypravila do města. První zastávka byla jasná. Borough Market. Trh mě přivítal téměř prázdný, tak jsem si v klidu mohla projít stánky a pokochat se […]

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




Primary Sidebar

Vítejte!

Jmenuji se Eli a můj život se točí kolem jídla.
Chcete vědět víc? :)

Ať vám nic neunikne ;)

Loading

elikatesy

V té záplavě mousse a cremeux posledních týdn V té záplavě mousse a cremeux posledních týdnů se mi zastesklo po obyčejném kynutém. 😊
A tak jsem připravila dvojitou dávku nejlepšího kynutého, naplnila voňavou ořechovou náplní a zamotala do malých pletenců.
Recept na těsto najdete na blogu ("nejlepší kynuté"😉), z dávky z 300g mouky vyjde 12 pletenců. Odkaz na recept a způsob pletení vám hodím do stories.  Na náplň:
75g změklého másla 
65g třtinového cukru
100g mletých vlašských ořechů (doporučuju  předem spařit a opražit)
2 lžičky cejlonské skořice 
1 lžička kardamomu 
Kůra z 1 bio pomeranče  Mimochodem, druhá fotka je původní, neupravená. Pořád mě fascinuje, co dokáže pár tahů v Lightroomu. 😊  #foodblog #foodphotography #foodstyling #foodstagram #foodfluffer #czechfoodblog #cinnamonrolls #briochebun #walnuts #kynutetesto #sladkerecepty #dnespecu
Další úkol z cukrářského maratonu, čokolád Další úkol z cukrářského maratonu, čokoládový entremet Clementine od @tortykatulienka. V originále s mandarinkou, já použila pomeranč. Lehounká čokoládová mousse, karamelové cremeux s pomerančem, pomerančové želé, kakaový crumble a medový korpus madelaine. Ač nejsem velký fanda kombinace čokolády a citrusů, tak musím říct, že tohle byl moc příjemný dezert. 😊 
Díky @topcakestudio za organizaci a @pastry.cz za sponzorování soutěže. 
#topcakemaraton4 #topcakemaraton4_katarina #moussecake #entremet #frenchpatisserie #chocolatemousse #chocolatedessert #chocolatedecoratins
První úkol cukrářského maratonu, dezert IKA o První úkol cukrářského maratonu, dezert IKA od @vladryasnyy. Kombinace lehounké citronové mousse, hruškového coulis a compoté s jasmínovým čajem a pistáciového moelleux a cremeux byla vážně skvělá, svěží a perfektně vyvážená. Díky za super recept a díky taky Julii @topcakestudio za organizaci. Účastním se už klasicky jen jako divák, ale tohle jsem si nemohla nechat ujít. 😊  #topcakemaraton4_vlad #topcakemaraton4 #foodblog #foodphotography #frenchpatisserie #francouzskacukrarina #moussedessert
Tenhle entremet jsem měla v hlavě už hrozně dl Tenhle entremet jsem měla v hlavě už hrozně dlouho. Od minulého roku, kdy jsem Sofi nosila v šátku a já denně chodila alespoň dvě hodiny se spícím miminkem spící přírodou. A říkala jsem si, že by to bylo super téma na dort. Ta příroda, ne miminko. 😄 A teď, po roce, kdy jaro už skoro klepe na vrátka, jsem se k němu konečně dokopala. 😊
Každý správný entremet musí mít francouzský název, to dá rozum, tenhle jsem proto nazvala Sol de la forêt. 😊 Dekoraci tvoří to, co najdete v lese... hlína, mech, větvičky, kameny. Všechno samozřejmě jedlé. 😊
Vnitřek dortu tvoří kořeněný kakaový financier, čokoládové cremeux, pistáciové cremeux, pistáciový crunch s pomerančem a pistáciová mousse s vanilkou. Ale právě vnitřní část chci ještě trochu doladit, hlavně výšku jednotlivých vrstev a tak recept zatím nesdílím. Ale určitě se na něj můžete v (snad blízké) budoucnosti těšit. 😊
Edible forest floor entremet. Inside pistachio mousse, pistachio and chocolate cremeux, pistachio crunch and spiced chocolate financier. Decorated with chocolate soil, pistachio moss, chocolate twigs and chocolate stones. 🍃
#foodphotography
#foodblog #frenchpatisserie #entremet #moussecake #soldelaforêt #edibleforest #cake #dessert #francouzskacukrarina #chocolatedecoratins #chocolate #pistachio #čokoláda #pistacie
Tak konečně. 🥳 Článek o bílé čokoláděh Tak konečně. 🥳 Článek o bílé čokoláděh  je na blogu. Vyzkoušela jsem 23 druhů čokolád, od běžných z obchodu, přes řemeslné až po profi. Bylo to několik velmi sladkých dnů. 😄
Zajímalo mě složení, obsah kakaového másla, sladkost, fluidita, cena a samozřejmě především chuť. Částečně jsou tedy v článku objektivní informace, částečně samozřejmě čistě subjektivní hodnocení. Veškeré srovnání a další povídání o bílé čokoládě najdete na blogu, odkaz ve stories a v biu. 😊
#foodblog
#foodphotography #czechfoodblog #whitechocolate #comparison #bilacokolada #srovnavacka
Jedno odpalované těsto, tři různé výsledky. Jedno odpalované těsto, tři různé výsledky. Jaká byla proměnná? Teplota těsta před pečením. 
Minulý týden, když jsem pekla věnečky jsem si řekla, že udělám malý pokus. Pár věnečků jsem upekla rovnou, pár po nastříkání zamrazila a zbytek těsta jsem dala do lednice a věnečky pak stříkala z vychlazeného těsta. Všechny jsem pekla na stejnou teplotu (200°C), asi 20-25minut.
Stříkala jsem přes šablonu, takže před pečením byly velikostně relativně stejné. 😊
Na všech fotkách je zleva doprava těsto pečené hned, vychlazené těsto a zmražené těsto. 
Na fotkách to možná není až tak markantní, ale určitého rozdílu si určitě všimnete. Ve skutečnosti byl rozdíl ještě výraznější. Suverénně nejlepší výsledek byl z vychlazeného těsta. Těsto si nejlíp podrželo tvar, šlo nejvíc do výšky, zářezy zůstaly nejostřejší ap nerozpily se a navíc byly věnečky po upečení krásně lesklé. Dobrého výsledků dosáhnete i pokud těsto upečete rovnou, ale pokud máte čas, určitě doporučuju odpalované těsto před pečením vychladit. 😊
Left to right, same choux pastry baked immediately, after chilling and after freezing. 
#foodblog #foodphotography #chouxpastry #choux #bakingcomparison #dnespecu #odpalovanetesto
Sledovat na Instagramu

Copyright © 2023 · Elikatesy