• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Elikatesy

  • Domů
  • Recepty
    • Snídaně a svačiny
    • Polévky
    • Maso a ryby
    • Zelenina
    • Chuťovky a malá jídla
    • Sladké pečení a dezerty
    • Chleba a slané pečení
    • Základy
  • Londýn & Cordon Bleu
    • Basic
    • Intermediate
    • Superior
    • Londýn
  • Slovníček
  • O mně
  • Kontakt

Banánový chlebíček

13 prosince, 2017 od elikatesy

Tento jednoduchý chlebíček si upečte, až vám v košíku začnou hnědnou banány a nebudete stíhat je konzumovat. Je zdravý, rychlý, vláčný a není zbytečně sladký. Voní v něm skořice a křupou ořechy a je to prostě úplně ideální snídaně!banánový chlebíček

Ingredience

  • 4 zralé banány
  • 100g medu
  • 2 vejce
  • 60g másla
  • 60g řeckého jogurtu
  • 175g špaldové mouky
  • 75g jemných ovesných vloček
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • Špetka soli
  • Nasekané vlašské ořechy nebo čokoláda dle chuti

Banány rozmixujeme s medem. Přidáme vejce, jogurt a rozpuštěné máslo a prošleháme. V jiné míse smícháme prosátou mouku, ovesné vločky, sodu, prášek do pečiva, skořici a sůl. Vsypeme k banánové směsi a promícháme. Pokud chceme, přidáme nasekané ořechy či čokoládu. Přelijeme do formy na chlebíček (pokud není nepřilnavá, tak nejdřív vymažeme a vysypeme moukou) a pečeme na 175°C asi 50-60minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde skoro čistá, jen s pár vlhkými drobečky. Z těsta můžeme upéct i muffiny, v tom případě je ale pečeme jen asi 20-30minut.

Recept původně vyšel ve článku na online verzi magazínu Ego!

 

 

 

 

 

 

Kam dál?

  • Banánový chlebíček s lněným semínkemBanánový chlebíček s lněným semínkem
  • Celozrnný švestkový koláč s mandlemiCelozrnný švestkový koláč s mandlemi
  • Celozrnné perníkové muffinyCelozrnné perníkové muffiny
  • Banánové muffiny s borůvkamiBanánové muffiny s borůvkami
  • Špaldový chlebíček s datlemi a vlašskými ořechyŠpaldový chlebíček s datlemi a vlašskými ořechy
  • Banánovo-datlové muffiny s vlašskými ořechyBanánovo-datlové muffiny s vlašskými ořechy

Rubriky: Recepty, Sladké pečení a dezerty Štítky: banány, bez cukru, celozrnné

Předchozí článek « Spekulatius
Další článek: Mandlovo-medové trojúhelníčky »

Reader Interactions

Comments

  1. Bára

    22 října, 2019 at 10:48 am

    Eli, jak velkou formu mám na chlebíček použít?

    Odpovědět
    • elikatesy

      22 října, 2019 at 11:00 am

      Ahojky. Byla to menší chlebíčková, myslím 20cm. 🙂

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Primary Sidebar

Vítejte!

Jmenuji se Eli a můj život se točí kolem jídla.
Chcete vědět víc? :)

elikatesy

Instagram post 2186486236890022732_5688985274 Banánové blondies, to je nový recept, co najdete na blogu. 😊 Znáte  blondies, máte rádi? Tyto jsou trochu míň sladké než klasická verze a krasny kontrast jim dodava křupavá mandlova posypka a abstraktní cákance hořké cokolady. Ve článku najdete i vysvětlení toho, co blondies vlastně jsou a co mají společného s brownies. Odkaz na článek jako vždy v biu 😊
Banana blondies with crunchy almonds and dark chocolate drizzle 😊
#foodphotography #foodstyling #foodblog #foodstagram #foodie #baking #blondies #bananas #dnespecu #sladkepeceni
Instagram post 2181243761413969243_5688985274 Nový recept na blogu. Voňavý ořechový koláč s pomerančovou kůrou, kardamomem, skořicí a rumem. Vlašské ořechy jsou v něm hned dvakrát, zvláčňují těsto a křupou na povrchu. Koláč je celozrnný, ne moc sladký, a krásně podzimně hřejivý. To zní dobře, ne? 😊
Spicy walnut cake with orange zest, cinnamon, cardamom and rum. Whole wheat and not too sweet. Delicious autumn choice. 🍂
#foodphotography #foodstyling #foodblog #foodie #cake #walnuts #spices #dnespecu #sladkepeceni #kolac #orechy #podzim
Instagram post 2162536605634270593_5688985274 Upřímně, ne, že bych si přípravu tohoto typu dortů nějak extra užívala. Nebaví mě to a překonám se jen pro radost naší Marušky. Ale když už se do toho  pustím, tak se pořádně odvážu a udělám přesně takový dort, jaký bych si ke svým pátým narozeninám přála já. Růžový. A třpytivý. Hoodně růžový. A hoodně třpytivý. 😊 🦄💖🦄
Unicorn cake for my lovely little niece.. Happy birthday, sweetie ❤
#birthdaycake #unicorncake #girliegirl
Instagram post 2160232774489798632_5688985274 Od zítra máme ve Finestře lanýžové menu. A jako dezert bude tento čokoládový lanýžový les. Pistaciová a lanýžová ganache, brownies, kandované pistácie, pistáciový mech, čokoládové větvičky a čokoládový sorbet. No není to roztomilé? :) Truffle season starting tomorrow at Finestra. For a dessert I prepared truffle edible forest. Pistachio and truffle ganaches, brownie soil, candied pistachios, pistachio moss, chocolate branches and chocolate sorbet. Isn't it cute? :) #lafinestra #dessert #plateddessert #truffleseason #truffles #pastry #pastrychef #chocolate #chocolatedessert #edibleforest #praguerestaurant
Instagram post 2158063710023694519_5688985274 Čokoláda, banány, arašídy a karamel. 
Chocolate, banana, peanuts and caramel. 
#lafinestra #dessertoftheday #plateddessert #chefslife #praguerestaurant #pastrychef #pastry
Instagram post 2155998908774142667_5688985274 Na blogu je nový recept na švestkové drobenkové řezy vonící skořicí a kardamomem. Celozrnné, s ovesnými vločkami a mandlovou mouku. Zkrátka ideální start do podzimní dne. 😊 Odkaz na recept najdete v biu. 
Plum crumble bars with cinnamon and cardamom. Wholemeal spelt flour, almond flour and oats. Great autumn breakfast. 😊
#foodphotography #foodstyling #foodblog #foodie #drobenka #svestky #zdravepeceni #podzim #dnespecu #crumble #plums #autumnrecipes #healthybaking
Sledovat na Instagramu

Ať vám nic neunikne ;)

Copyright © 2019 · Elikatesy