• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Elikatesy

Instagram
  • Recepty
    • Kynuté a plundrové těsto
    • Odpalované a listové těsto
    • Tartaletky a koláče z křehkého těsta
    • Koláče, řezy, bábovky
    • Dorty, cupcaky a cheesecaky
    • Mousse dezerty
    • Muffiny a rychlé chlebíčky
    • Sušenky, cukroví a drobné sladkosti
    • Vegan a raw
    • Chleba a slané pečení
    • Zelenina a slané recepty
    • Základy
  • Zdravá strava
  • Londýn & Cordon Bleu
    • Basic
    • Intermediate
    • Superior
    • Londýn
  • Slovníček
  • O mně
  • Kontakt

Čokoládové choux s pekanovými ořechy

9 září, 2021 od elikatesy

Dnes pro vás mám další recept z odpalovaného těsta. S čokoládou. A pekany. Odpalovaný větrníček, čokoláda a pekany… Zní to dobře? A taky to dobrý je. Víc než dobrý. Tyto čokoládové choux s pekanovými ořechy vás vystřelí do sladkého nebe. 🙂

čokoládové choux

Čokoládové choux se skládá z odpalované těsta s křupavou vrstvou, tzv. craquelin, je plněný mousseline krémem s pekanovým praliné, obalený v křupavé čokoládě s pekany a ozdobený šlehanou čokoládovou ganache a karamelizovaným pekanem. Práci si rozdělte minimálně do dvou dnů. První den připravte craquelin, praliné, cukrářský krém (základ krému mousseline), ganache a karamelizované pekany. Další den upečte choux, vyšlehejte mousseline, bochánky naplňte, obalte čokoládou a dozdobte vyšlehanou ganache.

Postup výroby odpalovaného těsta popisuji v receptu, tady bych jen ráda zdůraznila dva možné a nejčastější zádrhely. Při přípravě odpalovaného těsta musíte hlavně vychytat konzistenci těsta a vychytat teplotu pečení. Jakmile těsto odpálíte a začnete vmíchávat vejce, nespoléhejte na recept. Konzistenci musíte kontrolovat. Možná nepřidáte všechna vejce, možná budete potřebovat malinko víc. Záleží na tom, kolik vody jste odpařili a jak moc důkladně jste těsto odpálili. Při správné konzistenci odpalované těsto pomalu stéká ze stěrky a vytvoří hezké V. Těsto je hladké a lesklé, ale zároveň drží tvar a jde dobře nastříkat na plech.

Odpalované těsto se peče poměrně zprudka, ale přesné teploty a časy si musíte vychytat ve své troubě stejně jako u makronek. Prvních 20 minut určitě neotvírejte troubu a ani nestahujte teplotu. Odpalované těsto s craquelin pečte trochu pozvolněji než bez něj. Přece jen se jedná o křehké těsto, které by se mohlo spálit. Já pekla na 190°C prvních 25 minut a pak ještě 10 minut dopékala na 170°C. Můžete zkusit jednu nakrojit, měla by mít ještě trochu vlhkosti, ale nesmí být vevnitř vyloženě mazlavá.

Craquelin je super věc, dodá na chuti jinak celkem planým profiterolkám a pomůže jim taky udržet hezký klenutý tvar. Těsto se musí vyválet opravdu teňounce, tak tence jak jen to jde (1-2mm), jinak hezky nepopraská a může i zabránit profiterolkám v nafouknutí. Musíte pracovat s hodně vychlazeným těstem a rychle, v pokojové teplotě totiž hned taje. Craquelin vyloupávejte na vychlazeném plechu, to trochu pomůže. Vyloupnuté kolečka dejte hned znovu do lednice a skladujte je tam dokud nebudete připraveni péct.

Pekanové praliné připravíte poměrně jednoduše, ale potřebujete výkonný mixér. Ořechy opečete, připravíte karamel, smícháte a pak vychladlé rozmixujete na pastu. Na blogu je recept na klasické lískové praliné, postup je prakticky stejný.

Mousseline krém je cukrářský krém (créme pâtissière) vyšlehaný s máslem. Cukrářský krém se musí dostatečně provařit, klidně jej ochutnejte, nesmí být cítit syrová mouka a škrob. Vychladlý krém se šlehá se změklým máslem a to dostatečně dlouho aby byl krásně nadýchaný. Na máslové krémy doporučuju používat co nejkvalitnější máslo, ideálně s vyšším obsahem tuku, krém je pak pevnější. Fajn je třeba Farmářské máslo, Sedlácké máslo z Lidlu nebo České máslo z Billy.

Poleva se skládá z kvalitní čokolády, neutrálního oleje (třeba hroznový nebo slunečnicový) a kakaového másla. Čokoládu doporučuju 70%, náplň je celkem sladká, tak se to hezky vykompenzuje. Do polevy se přimíchají nasekané pekany a můžete přihodit i hrst feuilletine. Já měla doma odkrojky z upečeného listového těsta na mille feuille (recept bude!) a tak jsem je nasekala a přihodila ty. Naplněné bochánky před obalováním vychlaďte a na obalování si určitě vezměte gumové rukavice a nebojte se je pěkně oplácat. 🙂

čokoládové choux

A už nám zbývá jen ozdoba. 🙂 Šlehaná ganache je ganache s větším poměrem tučnější smetany (ideálně 35-40%) k čokoládě. Ganache se důkladně vychladí (ideálně přes noc) a následně opatrně vyšlehá. Glukóza není úplně nezbytně nutná, ale napomáhá stabilitě.

Karamelizované ořechy jsem tu popisovala už několikrát a už asi nemá smysl zmiňovat, že je to boží vynález a jakmile je jednou vyzkoušíte, budete je dělat pořád. 🙂

Svitky čokolády jsou pro ty, co už si podmanili temperaci čokolády. Má metoda je rozpustit čokoládu, pak ji ve studené lázni za častého míchání ochladit na 27-28°C a pak opatrně znovu nahřát na 31-32ºC. Mistři to zvládnou i bez teploměru, já myslím, že na použití teploměru není nic špatného a určitě bude výsledek jistější. Jestli je čokoláda vytemperovaná zkouším tak, že malou trochu stříknu na nůž a počkám dvě tři minutky. Pokud hezky tuhne, povedlo se!

Vytemperová čokoláda se natře na rovnou plochu, nechá ztuhnout (ale ne úplně, pořád by měla být trochu plastická) a pak se nožem či stěrkou seškrabují svitky. Je to taková čokoládová ozdoba pro začátečníky, tak se toho určitě nebojte. 🙂

Čokoládové choux s pekany jsou pravda trochu zdlouhavější recept, ale když si práci hezky rozdělíte, ani vám to nepřijde. A výsledek za to určitě stojí. Zakousnete se do křupavé polevy o kousky oříšků a jemného odpalovaného těsta a uvnitř vás čeká sladké překvapení v podobě dokonalého hladkého krému s chutí karamelu a pekanových oříšků… Prostě skvěle se doplňující kontrasty chutí a struktur.

čokoládové choux

Tisk

Čokoládové choux s pekanovými ořechy

Počet porcí: 16 choux

Potřebné vybavení

  • airmat podložka
  • hladká zdobící špička vel. 10
  • francouzská řezaná špička vel. 10
  • kulaté vykrajovátko o průměru 5cm

Ingredience

Odpalované těsto

  • 65 g mléka
  • 65 g vody
  • 50 g másla
  • 75 g hladké mouky
  • 125 g vejce (2-3 vejce)
  • 0,5 lžičky cukru
  • špetka soli

Craquelin

  • 42 g másla
  • 50 g mouky
  • 50 g jemného třtinového cukru

Pekanové praliné

  • 125 g cukru krupice
  • 125 g pekanů

Pekanový krém mousseline

  • 350 g mléka
  • 80 g žloutků
  • 50 g cukru krupice
  • 25 g kukuřičného škrobu
  • 25 g hladké mouky
  • vanilkový lusk
  • 100 g pekanového praliné (viz recept výše)
  • 200 g másla

Čokoládová poleva

  • 400 g 70% čokolády
  • 40 g kakaového másla
  • 40 g neutrálního oleje
  • 120 g pekanových ořechů
  • 40 g feuilletine nemusí být

Čokoládová šlehaná ganache

  • 100 g čokolády
  • 75 g 35% smetany
  • 10 g glukózy
  • 150 g 35% studené smetany

Karamelizované pekany

  • 100 g pekanů
  • 100 g cukru krupice

Čokoládové svitky

  • 200 g čokolády

Postup přípravy

  • Přípravu je lepší si rozdělit do více dnů. První den připravte craquelin, praliné, cukrářský krém (základ krému mousseline), ganache a karamelizované pekany. Další den upečte choux, vyšlehejte mousseline, bochánky naplňte, obalte čokoládou a dozdobte vyšlehanou ganache.
  • Na craquelin utřete změklé máslo s cukrem a moukou. Rozválejte co nejtenčeji mezi dvěma archy pečicího papíru a nechte trochu ztuhnout v lednici. Vykrájejte 5cm kolečka a nechte zcela ztuhnout (pokud máte místo v mrazáku, tak nejlépe tam). Vyloupejte a uchovávejte v lednici. Zbylé těsto převálejte a postup opakujte, dokud nemáte 16 koleček.
  • Na odpalované těsto rozpusťte v rendlíku máslo, přidejte vodu, mléko, cukr a sůl a přiveďte k varu. Odstavte z ohně a naráz vsypte prosátou mouku. Důkladně promíchejte dokud neuvidíte žádné hrudky (můžete si na to vzít metličku). Pak vraťte na střední plamen a za stálého míchání stěrkou či vařečkou odpalujte asi 1-2 minuty, dokud těsto není kompaktní a na dně hrnce se nevytvoří bílá vrstvička.
  • Těsto přesuňte do mísy robotu, rozmázněte po stranách a nechte chvilku vychladnout. Vejce rozšlehejte. Pak začněte pomalu míchat těsto a po troškách přilévejte vejce. Kontrolujte konzistenci, možná nebude nutné přidat celé množství. Těsto musí být hladké a lesklé a pomalu stékat ze stěrky, ale stále držet tvar.
  • Těsto přesuňte do cukrářského pytlíku s hladkou špičkou vel. 10. Na 2 plechy s pečicím papírem nebo perforovanou podložkou si naznačte 5cm kolečka (namočte si vykrajovátko do mouky) a nastříkejte 16 bochánků. Na každý položte vykrojený craquelin. Pečte každý plech zvlášť na horní a spodní ohřev 25min na 190°C a pak dopékejte dalších 10min na 170°C. Nechte vychladnout.
  • Na pekanové praliné opečte pekany v troubě na 170°C. Často kontrolujte a s plechem zatřeste, aby se ořechy nespálily. Cukr zkaramelizujte do středně tmavého karamelu, přidejte ořechy a vylijte na plech vyložený pečicím papírem nebo silikonovou podložkou. Nechte zcela vychladnout. Rozlámejte na menší kusy a rozmixujte do hladké pasty.
  • Na cukrářský krém vyškrábněte vanilkový lusk do mléka a ohřejte asi na 80°C. Žloutky rozšlehejte s cukrem, pak přidejte škrob a mouku a znovu prošlehejte. Přilijte polovinu mléka, promíchejte, vraťte ke zbytku mléka do hrnce a za stálého míchání metličkou uvařte hustý krém. Krém se musí provařit, aby nebyla cítit mouka. Můžete ochutnat. Krém přetáhněte fólií a nechte zcela vychladnout. Uchovejte v lednici.
  • Cukrářský krém a máslo nechte dojít pokojové teploty. Cukrářský krém přesuňte do robotu se šlehací metlou, přidejte praliné a prošlehejte. Postupně přidejte změklé máslo a vyšlehejte do nadýchaného krému. Praliné co vám zbylo přesuňte do malého cukrářského sáčku.
  • Na ganache rozpusťte čokoládu a 75g smetany s glukózou ohřejte na asi 40-50°C. Smetanu pomalu přilijte k čokoládě a vytvořte emulzi. Přilijte studenou smetanu a promixujte tyčovým mixérem. Nechte přes noc ztuhnout v lednici. Další den opatrně vyšlehejte a přesuňte do cukrářského sáčku s francouzskou řezanou špičkou velikosti 10 a nechte ještě chvíli ztuhnout v lednici.
  • Čokoládu vytemperujte, rozetřete na rovný plech, nechte částečně ztuhnout a seškrábněte svitky.
  • Na karamelizované pekany dejte do rendlíku 100g cukru a 100g vody a přiveďte k varu. Ztlumte na minimum, přidejte pekany a vařte 10 minut. Sceďte, rozložte na plech a pečte na 160°C asi 8-10 minut. Kontrolujte, aby se nespálili. Nechte vychladnout.
  • Do bochánků zespodu udělejte dírku a do každého stříkněte trochu praliné. Pak naplňte mousseline krémem a nechte alespoň hodinu ztuhnout v lednici.
  • Mezitím si rozpusťte čokoládu s kakaovým máslem a olejem. Přidejte nadrobno nasekané pekany a nadrobenou feuilletine. Nasaďte si gumové rukavice a bochánky obalte. Nechte opět ztuhnout v lednici.
  • Dozdobte vyšlehanou ganache, čokoládovým svitkem a karamelizovaným pekanem.

Kam dál?

  • Tartaletky s čokoládou a karamelemTartaletky s čokoládou a karamelem
  • Čokoládové sušenky s pekanovými ořechyČokoládové sušenky s pekanovými ořechy
  • Mramorová bábovkaMramorová bábovka
  • Čokoládové bochánky s karamelemČokoládové bochánky s karamelem
  • Čokoládový dort s karamelovým krémem, hruškami a lískáčiČokoládový dort s karamelovým krémem, hruškami a lískáči
  • Plundrové těstoPlundrové těsto

Rubriky: Odpalované a listové těsto, Recepty Štítky: čokoláda, odpalované těsto, pekanové ořechy

Předchozí článek « Čokoládové muffiny s cuketou
Další článek: Obrácený švestkový koláč »

Reader Interactions

Comments

  1. ZuKu

    9 září, 2021 at 1:26 pm

    Recept super, i když preferuju pečení o méně krocích 🙂 Trochu mě ale dráždí zvolený font stránky, nevypadá pěkně, že vše s háčkem je “jiné”.

    Odpovědět
    • elikatesy

      9 září, 2021 at 1:44 pm

      Dobrý den, to samozřejmě chápu a proto se snažím recepty střídat, někdy složitější, někdy jednodušší, někdy klasické, jindy trochu zdravější… Tak aby si každý něco našel. 🙂 Co se zobrazení stránky týče, to mě mrzí, v mém prohlížeči (Chrome, Microsoft Edge) tento problém nemám, ani v zobrazení na telefonu, možná je to právě jiným prohlížečem (Explorer?), ale s tím úplně nevím, co dělat. Zkusím se na to podívat, děkuji za upozornění.

      Odpovědět
  2. tetrisss

    9 září, 2021 at 3:20 pm

    Vyzera to nadherne

    Odpovědět
    • elikatesy

      9 září, 2021 at 4:11 pm

      Děkuju 🙂

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




Primary Sidebar

Vítejte!

Jmenuji se Eli a můj život se točí kolem jídla.
Chcete vědět víc? :)

Ať vám nic neunikne ;)

Loading

elikatesy

Včera jsem u @mouka_voda_sul zjistila, že je mez Včera jsem u @mouka_voda_sul zjistila, že je mezinárodní den croissantů. A náhoda tomu chtěla, že jsem je zrovna asi po roce upekla.
Receptů je spousta, i na blogu jej najdete, ale za ty roky, co jsem s nimi se střídavými úspěchy bojovala, mám pro vás několik tipů.
1) Použijte opravdu super máslo, v ideálním případě se vypravte do Makra a kupte 2kg blok suchého másla přímo na croissanty (má 84%tuku a je proto pevnější).
2) Máslo do těsta nezakládejte přímo z lednice, mělo by jít ohnout, aniž by se zlomilo. Příliš studené máslo se vám může při vyvalování začít lámat a laminace bude nepravidelná. Stejně tak těsto nenechávejte v lednici příliš dlouho mezi jednotlivými překlady. Záleží na teplotě u vás doma, kvalitě másla a rychlosti, s jakou pracujete, ale bude to něco mezi 30 a 60 minutami. 
3) Důkladně těsto podsypávejte moukou, aby se nelepilo, ale před každým překladem těsto pořádně oprašte štětečkem (mám klasický malířský asi 10cm široký, samozřejmě pořízený jen pro toto použití)
4) Při rozkrajování použijte pravítko. Ne, neodhadnete to. 😆
5) Nechte croissanty opravdu dobře nakynout. Pokud máte doma zimu, může to trvat klidně i déle než tři hodiny. V knížce Antonia Bachoura je uvedeno 2,5hod při 28°C. V Oh la la 3hod v kynárně na 28-30°C. Nedokynuté croissanty vám v troubě pustí máslo a budou se ze spodu spíš smažit. Než je dáte péct, měly by zdvojnásobit objem a doslova se do trouby třást. 😊 Pokud je necháváte kynout na vzduchu, přikryjte je igelitem, utěrka nestačí.
6) Dopečte je. Může se zdát, že už jsou na povrchu hotové, ale pokud nejsou důkladně upečené i zevnitř, tak se po vytažení z trouby uvnitř jakoby zhroutí. A je fakt škoda, když se vše povede a pak se to po... v cílové rovince. Bachour píše na 170°C (bude to horkovzduch) 18min, Oh la la 180-200°C 16min.  #foodblog #czechfoodblog #czechfoodblogger #foodstyling #foodphotography #foodstagram #boulangerie #croissants #croissanty #domacicroissanty #maslojelaska #dnespecu
🍫Brownies🍫 Uklízela jsem svoji čokoládovo 🍫Brownies🍫
Uklízela jsem svoji čokoládovou skříňku (jojo, mám čokoládovou skříňku 😄) a našla jsem zbytky čokolády, co jsem používala na obalování. Znáte to, zbytek je vám líto vyhodit, tak to vylijete na papír, necháte ztuhnout a pak na to zapomenete... 
A tak jsem se rozhodla, že než na to zapomenu znova, upeču raději brownies. Extra čokoládové brownies. 😊  INGREDIENCE 
300g tmavé čokolády
300g másla 
200g s světlého cukru muscovado
4 vajíčka
110g hladké mouky
40g kakaa
Velká špetka soli
1 lžička vanilkového extraktu 
100g vlašských ořechů
100g mléčné čokolády (ideálně Power od Callebaut)  POSTUP 
Čokoládu a máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Vajíčka, cukr, sůl a vanilkový extrakt prošleháme, dokud se cukr nerozpustí (není potřeba šlehat až do pevné pěny). Mouku a kakao prosejeme. Vaječnou směs prošleháme s čokoládou a pak opatrně vmícháme mouku s kakaem. Nakonec zamícháme mléčnou čokoládu a vlašské ořechy (doporučuju předem namočit a opražit). Menší plech vyložíme pečicím papírem, nalijeme do něj těsto a pečeme na 180°C asi 25-30 minut. Nemá smysl zkoušet špejlí, brownies musí být trochu nedopečené. Před krájením nechte vychladnout, pokud chcete ostré řezy jako na fotce, tak i vychladit. Ale podávejte určitě v pokojové teplotě. 😊  #foodblog #czechfoodblog #czechfoodblogger #instafood #foodphotography #foodstyling #foodstagram #brownies #chocolate #callebaut #dnespecu #cokolada #cokoladovydezert
☕️ Kořeněné muffiny s kávou a ořechy☕️
Snídám prakticky jen sladké, ale snažím se, aby to mělo i nějakou vyživovou hodnotu a cukru spíš míň, než víc. 😊 A tak točím granolu, kaše, celozrnné lívance a sem tam nějaké to zdravější snídaňové pečivo. 😊
Tyto muffiny jsou bez lepku, neobsahují moc cukru (ve formě javorového sirupu) a krásně voní kávou a kořením. 
Co nejraději snídáte vy? Jste tým sladké 🥐🧇🥞 nebo slané 🍞🥓🍳?  INGREDIENCE 
150g ovesné mouky
100g mandlové mouky
15g kukuřičného škrobu 
3 lžičky chai koření (nebo perníkového)
1,5 lžičky bio kypřicího prášku
0,5 lžičky jedlé sody
125g jogurtu
1 vejce
50g rozpuštěného másla
80g javorového sirupu 
60g espressa (pokud chcete silnější kávovou chuť, můžete přidat ještě 1-2 lžíce mleté kávy)
Špetka soli 
75g vlašských ořechů  POSTUP
Všechny ingredience si předem vytáhněte z lednice. Doporučuju vlašské ořechy zalít vroucí vodou, nechat alespoň 10 minut odstát, pak propláchnout a opražit v troubě nebo na pánvi. Zbavíte se trpkosti a zvýrazníte jejich chuť. 
Pak už je to jednoduché, v jedné misce metličkou promíchejte všechny suché ingredience, v druhé misce pak jogurt, vejce, rozpuštěné zchladlé máslo, javorový sirup a espresso.
Tuto směs přilijte k suchým ingrediencí a promíchejte. Ne moc, jen dokud se vše nespojí. Pak přidejte nasekané ořechy a znovu krátce promíchejte. Těsto rozdělte do muffinové formy vyložené papírovými košíčky a pokud chcete, posypte drobenkou (30g jemných ovesných vloček, 20g ovesné mouky, 20g mandlové mouky, 20g třtinového cukru, 20g másla).
Vložte do trouby rozehřáté na 200°C, snižte na 180°C a pečte 15-20 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. 
Nechte vychladnout na mřížce  #foodblog #foodphotography
#czechfoodblog #czechfoodblogger #muffins #muffiny #sladkerecepty #dnespecu #sladkasnidane #zdravepeceni
Mangové tartaletky s kokosem právě přistály n Mangové tartaletky s kokosem právě přistály na blogu.🥭🥥😊 Křehké mandlové těsto, voňavý kokosový frangipane, mangové compoté a cremeux a kokosová namelaka, to je dohromady fakt moc příjemná a svěží kombinace. 
Tartaletky jsem dělala už na Sofiiny narozeniny, ale v prosinci samozřejmě nebyl čas a i ten leden je teď jakýsi divoký (zuby, virózy... s podrobnostmi vás nebudu zdržovat, ale jistě si to dokážete představit 🙈). Ale snažím se, snažím a tak tady máte první recept z naší oslavy. A druhý (čokoládově  čokoládová bomba) bude následovat.
Recept je na blogu jako vzdy i s podrobným postupem a spoustou tipů. ❤️
Mango and coconut tartlets. Almond pate sucree, coconut frangipane, mango compote, glazed mango cremeux and coconut namelaka. 🥭🥥
#foodblog #czechfoodblog #foodstyling #foodphotography #foodstagram #foodfluffer #patisserie #pastrychef #frenchpatisserie #tartlets #mangotartlets #coconut #francouzskacukrarina #cukrarina #dnespecu
A jakou první věc jste v tomto roce upekli vy? 😊
Já klasicky na Vánoce neodhadla množství ovoce a tak jsem hned po Silvestru pekla banánový chlebíček. 😄
Na blogu už spousta receptů z přezrálých banánů je, toto ale byla taková improvizace a moc se povedla, tak se o ni tady podělím. Velmi vláčný, ne moc sladký, s kousky čokolády a vlašských ořechů... Mňam 😋  🍌Banánový chlebíček🍌
3 přezrálé banány
100g cukru (použila jsem rapaduru a datlový, třtinového by stačilo i míň)
2 vajíčka 
100g jogurtu
100g rozpuštěného másla
100g jemných ovesných vloček
100g ovesné mouky
150g špaldové celozrnné mouky 
1 lžička skořice
1,5 lžičky bio kypřicího prášku
0,5 lžičky jedlé sody
špetka soli 
Hrst vlašských ořechů a hrst čokoládových čoček  Vše v předstihu vytáhnout z lednice, aby mělo pokojovou teplotu. Banány rozmačkat, rozšlehat s vajíčky, jogurtem, cukrem a máslem. 
Suché promíchat, pak společně s ořechy a čokoládou vmíchat do mokré směsi stěrkou, jen dokud se vše nespojí. 
180°C asi 50-60min (zkusit jehlou).  #foodblog #foodphotography #foodstyling #czechfoodblog #czechfoodblogger #instafood #dnespecu #bananabread #bananovychlebicek
Perníkové lanýže už jsou i na blogu. Krom toh Perníkové lanýže už jsou i na blogu. Krom toho, že tam recept pozděj snáz dohledáte, obsahuje článek samozřejmě i podrobnější informace k postupu. 😊
Tak vzhůru do nového roku, ať je sladký a pohodový. 🥳
Gingerbread truffles from gold chocolate. 
#foodblog #czechfoodblog #foodphotography #instafood #chocolatetruffles #gingerbread #goldchocolate #dnesnepecu #cokoladovelanyze #vanocnicukrovi #pernicky
Sledovat na Instagramu

Copyright © 2023 · Elikatesy