• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Elikatesy

Instagram
  • Recepty
    • Kynuté a plundrové těsto
    • Odpalované a listové těsto
    • Tartaletky a koláče z křehkého těsta
    • Koláče, řezy, bábovky
    • Dorty, cupcaky a cheesecaky
    • Mousse dezerty
    • Muffiny a rychlé chlebíčky
    • Sušenky, cukroví a drobné sladkosti
    • Vegan a raw
    • Chleba a slané pečení
    • Zelenina a slané recepty
    • Základy
  • Zdravá strava
  • Londýn & Cordon Bleu
    • Basic
    • Intermediate
    • Superior
    • Londýn
  • Slovníček
  • O mně
  • Kontakt

Čokoládový dort s karamelovým krémem, hruškami a lískáči

4 března, 2020 od elikatesy

Sem tam se stane, že mám zkrátka chuť upéct dort. Ideální je, když se tato touha sejde s nějakou příležitostí. A to se nedávno stalo. Nad tímto dortem jsem už nějakou dobu přemýšlela a když jsme pak měly parádní valentýnskou dámskou jízdu, kde se sešlo deset skvělých holek, řekla jsem si, tak teď! 🙂 A upekla jsem tento čokoládový dort s karamelovým krémem, hruškami a lískáči. Slyšíte to? Představujete si to? Čokoláda, karamel, hrušky a lískové ořechy… Mmmm… To přece nemůže být jiné, než naprosto dokonalé… 🙂čokoládový dort s karamelovým krémem

Dort se skládá z vláčného kakaového korpusu posypaného lískovými ořechy, karamelového krému z mascarpone a hrušek pošírovaných v karamelu. Je korunován celkem efektní čokoládovou ozdobou, která ale vůbec není tak složitá, jak by to na první pohled mohlo vypadat.

Korpus má tu výhodu, že je velmi jednoduchý, žádné šlehání másla nebo vajec, prostě jen smícháte suché a mokré zvlášť, pak dohromady a pak přilijete horkou vodu a naposled zamícháte. Vím, zní to možná trochu divně, ale právě tento krok zajistí extra vláčný korpus. Možná se vám zdá zvláštní i to, že se korpus sype nasekanými ořechy, ale poslední dobou jsem si sypání korpusu, ať už ořechy nebo třeba drobenkou moc oblíbila. Dodá to extra šmrnc a křup. 🙂

Jako u každého dortu, je dobré si přípravu rozdělit do dvou dnů. Den předem upečete korpusy, připravíte karamel a napošírujete hrušky. Vše z toho totiž musí zcela vychladnout a to chvíli trvá. Můžete si navíc i připravit čokoládovou dekoraci. Já se ji naučila ve škole  a je to fajn trik. Potřebujete k tomu širší škrabku nebo kovovou kartu. Malířská škrabka (asi něco takového) většinou vyjde o dost levněji…

Já tento čokoládový dort s karamelovým krémem dělala klasicky jako naháče, to už je tak trochu můj signature. 🙂 A myslím, že u tohoto dortu, kde po stranách vykukují lískáče, to vypadá obzvlášť hezky. Dort měl u holek velký úspěch, prý nebyl přeslazený a korpus byl skvěle vláčný. A když už to doporučuje 10 z 10 foodie koček, tak veřte, že opravdu stojí za vyzkoušení. 😉

Tisk
5 from 1 vote

Čokoládový dort s karamelovým krémem, hruškami a lískáči

Ingredience

Korpus

  • 390 g hladké mouky
  • 120 g kvalitního kakaa
  • 1,5 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • špetka soli
  • 350 g podmáslí
  • 200 g oleje
  • 3 vejce
  • 350 g krupicového cukru
  • 250 g vroucí vody
  • 150 g lískových ořechů

Krém

  • 250 g krupicového cukru
  • 250 g 30% smetany
  • 1 kg mascarpone
  • velká špetka soli

Pošírované hrušky

  • 100 g krupicového cukru
  • 100 g vody
  • 5-6 hrušek
  • špetka soli
  • 1/2 lžičky skořice
  • kvalitní rum dle chuti

Dekorace

  • 300 g tmavé čokolády

Postup přípravy

  • Přípravu dortu si v optimálním případě rozdělte do dvou dnů. Den předem si připravte smetanový karamel, pošírované hrušky a upečte korpus, případně si i připravte čokoládovou dekoraci. V den podávání si pak jen připravíte krém a dort sestavíte. Brnkačka 🙂
  • Na korpus si vytáhněte podmáslí a vajíčka v dostatečném předstihu z lednice, aby měly pokojovou teplotu. Připravte si lískové ořechy. Pokud máte ořechy se slupkami, tak je dejte na 10 minut do trouby vyhřáté na 160°C a pak je vsypte do čisté utěrky a promněte, abyste se slupek zbavili. Nechte vychladnout a nasekejte nahrubo. Pokud máte ořechy blanšírované (bez slupek), tak je jen opražte, a po vychladnutí pak rovnou nasekejte.
  • Troubu vyhřejte na 155°C, připravte si dvě formy o velikosti 18cm a dno vyložte pečicím papírem. Do velké mísy prosejte mouku, kakao, pečicí prášek, sodu a sůl. V jiné míse důkladně prošlehejte vejce, podmáslí, cukr a olej. Vlijte k suché směsi a důkladně promíchejte metličkou. Přilijte vroucí vodu a znovu promíchejte. Rozdělte do připravených forem, posypte nasekanými opraženými lískovými ořechy a vložte do trouby. Pečte asi 60-70minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Pokud vaše trouba nepeče rovnoměrně, raději plech v průběhu pečení otočte. Upečené korpusy nechte chvilku zchladnout ve formě, pak vyřízněte a přesuňte na mřížku. Nechte zcela vychladnout, zabalte do folie a uložte do lednice.
  • Připravte si smetanový karamel na krém. Do čistého rendlíku dejte cukr, přidejte trochu vody, promíchejte a pak zahřívejte, dokud cukr není tmavě zlatý. Odstavte, přidejte ohřátou smetanu, promíchejte a přidejte pořádnou špetku soli. Vraťte na plotnu a zvolna zahřívejte, dokud se hmota nespojí. Nechte vychladnout.
  • Připravte si pošírované hrušky. Hrušky oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na menší kostičky. Z cukru si připravte karamel, zalijte horkou vodou a rozmíchejte. Do tohoto karamelového sirupu vložte hrušky, přidejte špetku soli a skořici a zvolna duste, dokud hrušky nejsou měkké, ale stále drží tvar a nerozpadají se. Přelijte do čisté misky a nechte vychladnout.
  • Na čokoládovou dekoraci si rozpusťte čokoládu (buď v mikrovlnce nebo na vodní lázni) a troubu rozehřejte na 50°C. Připravte si dva rovné, čisté plechy (můžete vydezinfikovat a odmastit rumem). Dejte je na 2 minuty do trouby a pak na ně stěrkou rozetřete v tenké vrstvě čokoládu (asi 1-2mm). Dejte na 30 minut do lednice. Po 30 minutách vytáhněte jeden plech a nechte zhruba 5-10 minut v pokojové teplotě. Při tvoření ozdoby je lepší pracovat v gumových rukavicích, ať ji nemáte "oťapanou"). Zkuste stěrkou, zda jde čokoláda dobře seškrábnout a je tvárná (neláme se, ale ani vám neteče v rukou). Pokud je ještě tuhá, nechte ji dalších pár minut, pokud už se s ní nedá pracovat, vraťte ji do lednice. Stěrkou seškrabujte asi 4 cm široké pruhy a postupně je stočte a namotávejte do vějíře. Hotový vějíř nechte ztuhnout v lednici. Z tohoto množství byste vytvořili i dva vějíře, ale přijde mi lepší mít víc materiálu. Co nespotřebujete můžete rozpustit a použít v jiném receptu.
  • Další den si připravte krém. Smetanový karamel promixujte tyčovým mixérem, přidejte k mascarpone, nejprve promíchejte stěrkou a pak opatrně vyšlehejte. Bude to chvilka, maximálně minutu při nízkých otáčkách. Krém si přendejte do cukrářského pytlíku. Oba korpusy prokrojte na poloviny. Pošírované hrušky sceďte a scezený karamelový sirup smíchejte dle chuti s rumem. Příprava je hotová a teď už jen dort sestavit. 🙂
  • Na talíř položte rovnou část korpusu (bez ořechů), řeznou stranou nahoru. Potřete rumovým karamelem. Po okraji si vytvořte ráfek z krému a vyplňte polovinou pošírovaných hrušek. Potřete krémem. Část korpusu s ořechy potřete na řezné straně sirupem a položte na základ dortu, ořechy nahoru. Potřete krémem a na něj položte dalším ořechovým korpusem (ořechy dolů, řezná strana nahoru). Potřete sirupem, vytvořte ráfek z krému, vyplňte zbytkem hrušek a překryjte krémem. Na ten položte poslední část korpusu, řezem dolů (nezapomeňte jej potřít sirupem), rovnou stranou nahoru. Celý dort potřete zbylým krémem a zarovnejte kartou.
  • Dort nechte alespoň hodinu ztuhnout v lednici. Čokoládovou dekoraci posypte kakaem a položte na vršek dortu. Tadá! Hotovo. 🙂

Kam dál?

  • Mrkvový dortMrkvový dort
  • Citronový dort s borůvkami a rozmarýnemCitronový dort s borůvkami a rozmarýnem
  • Jahodový dort s kokosovým krémemJahodový dort s kokosovým krémem
  • Čokoládový koláč s řepou a avokádovým krémemČokoládový koláč s řepou a avokádovým krémem
  • Čokoládový koláč s hruškamiČokoládový koláč s hruškami
  • Čokoládový věnec s lískovými oříškyČokoládový věnec s lískovými oříšky

Rubriky: Dorty, cupcaky a cheesecaky, Recepty Štítky: čokoláda, dort, hrušky, karamel, lískové ořechy, mascarpone

Předchozí článek « Kokosový dort s mangem
Další článek: Špaldový irský chléb »

Reader Interactions

Komentáře

  1. Čokoládový dort s karamelovým krémem, hruškami a lískáči

    14 března, 2020 at 7:01 am

    5 stars
    Upekla jsem dort na narozeniny kamarádce a ohlas skvělý, opravdu jim MOC chutnal. Jen tedy musím říct, že mě dost potrápilo, že se mi během pečení vyboulily korpusy. Ne že by to bylo něco neobvyklého, ale když jsou na tom ořechy, které tam potřebuji, tak jsem se pak s tím prala. A nejspíš i v rámci tohoto problému mi pak pochyběl krém. Ale nakonec vše dobře dopadlo a úspěch veliký, takže moc děkuji 😍

    Odpovědět
    • elikatesy

      15 března, 2020 at 12:41 am

      Moc děkuju za komentář a za odvahu se do dortu pustit. Vypouklý korpus umí pěkně potrápit a mívá to většinou jednu ze dvou příčin. Příliš mnoho kypřidla (lžičky by měly být zarovnané, ne vrchovaté) nebo příliš vysoká teplota pečení. Proto se tento dort peče na opravdu nízkou teplotu. Možná Vaše trouba peče trochu rychleji a můžete příště zkusit teplotu ještě snížit. Nebo korpusy péct v jiné pozici v troubě (níž). Každopádně nejdůležitější stejně je, že kamarádce chutnal. 🙂 Ještě jednou moc děkuji.

      Odpovědět
  2. Pomer ingredienci pro mensi dort

    29 dubna, 2020 at 7:03 am

    Dobry den, dneska bych chtela dort zkusit upect, zatim jen korpus, ale chtela bych udelat klasickou velikost, 2x promazanou. Myslim tim ne tak vysoky. Jak mam upravit pomer ingredienci? Udelat treba 2/3 nebo rovnou polovicni davku? Dekuji predem za odpoved! Martina

    Odpovědět
    • elikatesy

      29 dubna, 2020 at 7:37 am

      Dobrý den, pokud chcete udělat dort promazaný jen dvakrát, tak bych udělala 2/3 dávku a upekla 2/3 těsta v jedné formě a 1/3 těsta ve druhé formě, lískáči můžete posypat jen jeden nebo oba korpusy. Menší dávka bude určitě upečená rychleji, musíte to kontrolovat. Tím pádem budete mít pořád dvě hezké rovné plochy na spodek a na vršek dortu. 🙂 Krému bych taky udělala 2/3, polovina by možná stačila, ale já vždy krému připravuji raději trochu víc. Lepší, když trochu zbude, než když chybí. 🙂 Držím palce.

      Odpovědět
  3. Pája

    24 ledna, 2021 at 7:33 am

    Dobrý den, mohu se zeptat, kolik porcí dortu je z této dávky? Nevím, jestli jsem špatně četla, ale mám pocit, že to není řečeno. Děkuji za odpověď, už se těším, až jej vyzkouším!

    Odpovědět
    • elikatesy

      24 ledna, 2021 at 7:36 pm

      Dobrý den,
      to je těžko říct, záleží pro jaké jedlíky dort pečete. 🙂 Je to na průměr menší dort, ale zase je vysoký. Osm porcí je minimálně, ale nakrájíte z něj určitě i dvanáct menších kousků.

      Odpovědět
  4. Anet

    21 března, 2021 at 8:33 pm

    Dobry den, chtela bych delat tento dort, ale bohuzel mam jen klasickou formu prumer 24cm myslim, kolik kremu byste udelala pokud ho nechci delat naked, ale vylozene kremovy z venku. Nechala byste plnou davku dle receptu? Dort bude vetsi, ale nizsi. Dekuji za radu 😇

    Odpovědět
    • elikatesy

      22 března, 2021 at 7:39 am

      Dobrý den, to je těžko odhadnout. Pokud budete z tohoto množství těsta dělat 24cm, možná jej nebudete ani prokrajovat, jak bude nízký. V tom případě by asi stačilo méně krému. Ale já raději vždy připravuji krému více, lepší když trochu zbyde, než když při finálním obmazávání zjistím, že mi dvě tři lžíce chybí. 🙂

      Odpovědět
  5. Adéla

    13 října, 2023 at 7:40 am

    Dobrý den, dokážete prosím odhadnout, jak cca byl tento dort (nebo alespoň korpus vysoký?) Je mi jasné, že už je to dlouho, ale jestli jej pečete opakovaně.. Dělala jsem nedávno svatební dort s čokoládovým korpusem, který byl chutově výborný, ale poměrně nízký (korpus standartně rozkrajuju na 4x, tady to šlo jen na 3x). Spodní patro mělo i s krémem cca 9cm, mně se více líbí vyšší dorty. Když jsem se koukla na gramáž dle receptu (nebyl od Vás), který jsem pekla, gramáž surovin vycházela cca na 1140g na pr. 25cm (složení: mouka, cukr, káva, mléko, vejce, pdp, kakao,..), což u Vašeho receptu mi vychází cca 1470g na 18cm korpus. Nedokážu si tedy představit, jak moc vysoký korpus bude, když je tam oproti předešlému receptu mnohem větší množství surovin, a to na menší průměr. Moc děkuji za rady, podle Vašich receptů peču moc ráda a vždy výtvory všem chutnají 🙂

    Odpovědět
    • elikatesy

      15 října, 2023 at 12:07 pm

      Dobrý den, já většinou peču ve dvou ráfcích a každý korpus proříznu jen jednou. Ale dorty taky dělám spíš vyšší. Myslím, že dort měl kolem 25cm na výšku, ale samozřejmě vám to už přesně neřeknu. U tohoto korpusu je ovšem třeba si uvědomit, že v něm není žádné mechanické kypření (tření másla nebo šlehání vajec/bílků), takže se těsto zvedne jen trochu. 🙂

      Odpovědět
  6. Lenka

    2 října, 2024 at 8:33 pm

    Dobrý den, stále peču Váš malinový dort a rozhodla jsem se pro změnu a zkusím tento. Mám ale jen dvě formy průměr 20 cm. Bude to o.k. nebo mám použít na korpus 2x tolik ingrediencí? Moc děkuji.

    Odpovědět
    • elikatesy

      3 října, 2024 at 6:15 pm

      Použijte množství ingrediencí krát 1,25. 🙂

      Odpovědět
  7. Tereza

    11 listopadu, 2024 at 4:44 pm

    Dobrý den,
    jak dlouho prosím vydrží smetanový karamel v lednici, abych ho mohla připravit trochu víc předem?
    Také se chci zeptat, jestli se ke kombinaci čokolády a karamelu hodí i jiné ovoce, např. višně nebo maliny?
    Předem děkuji, T.

    Odpovědět
    • elikatesy

      12 listopadu, 2024 at 4:38 pm

      Dobrý den, karamel můžete mít v lednici klidně týden, i déle. Ke kombinaci čokolády a karamelu se podle mě kyselé ovoce nehodí, krom hrušek maximálně jablka nebo banány.

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




Primary Sidebar

Vítejte!

Jmenuji se Eli a můj život se točí kolem jídla.
Chcete vědět víc? :)

Ať vám nic neunikne ;)

Loading

elikatesy

První recept ze série vánočního pečení ve spoluprá První recept ze série vánočního pečení ve spolupráci s @dianacompanycz je toto linecké s mandlovou moukou s citronovým krémem. 🎄🍋 Krémová varianta cukroví, které je ovšem díky pořádné dávce kyselého lemon curd perfektně svěží. 😊😉
Mandlovou mouku mám doma vždycky, používám ji nejen do cukroví, ale skoro do všech třených těst. Cukroví je díky ní krásně voňavé a křehké, třená těsta zase parádně vláčná. 😊
#spolupráce #cukrovi #vanocnicukrovi #vanocnirecepty #linecke #citronovecukrovi #christmasbaking #christmascookies #foodblog #foodstyling #foodphotography
Tak co, už se chystáte na vánoční cukroví? Pečete Tak co, už se chystáte na vánoční cukroví? Pečete osvěčenou klasiku nebo každý rok vyzkoušíte nějakou novinku? Já pro vás letos ve spolupráci s @dianacompanycz nachystala hned pět nových receptů. 😊  A co vás čeká?
🍋 Mandlové linecké s citronovým krémem
🍫 Čokoládové rohlíčky s lískovými ořechy 
☕️ Kořeněné kávové třené sušenky s gold čokoládou 
🍯 Javorovo-pekanové sušenky 
🍓 Jahodovo-kokosové úlky  Na Dianě jsem objednala mandlovou mouku, lískáče (mleté a kousky), pekanové ořechy, bio kokos, mandlovou mouku, javorový sirup, kokosové máslo, lyofilizované jahody a samozřejmě i čokolády Callebaut.  Už příští týden se můžete těšit na mandlové linecké s citronovým krémem a čokoládové rohlíčky s lískovými ořechy. 😉  #spolupráce #vanocnirecepty #vanocnicukrovi #vanocnipeceni #vanocniinspirace #sladkevanoce #foodblog #foodstyling #foodphotography #christmascookies #christmas #christmasbaking
Naše holčička měla před pár dny čtyři roky... 🥳 By Naše holčička měla před pár dny čtyři roky... 🥳 Byl to pro ni rok velkých změn. V lednu se jí narodil bráška, v září začala chodit do školky. Brášku miluje a i přes to, že pro ni muselo být težké se naráz dělit o pozornost, chová se k němu krásně, blbne s ním a pořád se ho snaží rozesmát. Je super sledovat, jak z nich rostou parťáci. 🥰
Školka byla ze začátku náročná, ale vlastně to ani netrvalo dlouho... Jenže Sofinka je člověk velkých (a hlučných) emocí a tak to bylo opravdu intenzivní. 🙈 Ted uz je to naopak, nedávno plakala, že do školky chce. 😅
Je to super holka, veselé třeštidlo s čertíky v očích. Není to "hodná holčička", která si vydrží dvě hodiny sama kreslit, ale rozhodné bych neměnila. Je radost sledovat ji růst a já se těším na další krásný a intenzivní rok. 😁❤️
#birthdaygirl👑 #tothemoonandback❤️
Dnes mám pro vás ve spolupráci s @dianacompanycz r Dnes mám pro vás ve spolupráci s @dianacompanycz recept na veganský jablečný perník s krémem a karamelem. Tento recept dýchá podzimem a vláčný jablečný perník v něm doplňuje jemný, po kokosu lehce vonící krém a slaný karamel.  🍎 Jablečný perník 🍎
300g jablek
100g ovesného mléka
120g kokosového jogurtu
100g řepkového oleje
125g cukru muscovado
1 lžička vanilkoveho extraktu
300g špaldové celozrnné mouky
3 lžičky kypřicího prášku 
1 lžička jedlé sody 
1 lžička skořice
1 lžička mixed spice/ perníkového koření
Kůra z 1 bio pomerančel
špetka soli  🥥 Krém 🥥
 250g silken tofu 
150g kešu ořechů 
100g kokosového oleje
100g kokosového másla (100% kokosová pasta)
100g kokosového mléka
50g agáve sirupu 
šťáva z 1 citronu  🫗Karamel 🫗
100g cukru krupice
100g kokosového mléka 
Velká špetka kvalitní soli  Na jablečný perník oloupejte a nastrouhejte jablka (pak odvažte 300g). V misce promíchejte mouku, kypřicí prášek, sodu, koření a sůl. V jiné míse metličkou promíchejte rostlinné mléko, jogurt, olej a cukr a vanilkový extrakt. Přidejte jablka a nakonec suchou směs. Promíchejte, nalijte do pekáčku či ráfku (asi 20x30cm) a pečte na 170°C asi 40minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Nechte vychladnout. 
Na krém namočte kešu ořechy alespoň na 4 hodiny do vody. Slijte a propláchněte. Všechny ostatní suroviny mějte v pokojové teplotě, olej můžete rozpustit. Tofu slijte, případně trochu osušte papírovou utěrkou. Všechny ingredience vložte do vysokorychlostního mixéru a rozmixujte na hladký krém. Pokud chcete, můžete krém nalít rovnou na perník v ráfku a dát ztuhnout do lednice nebo jej nalijte do misky, potáhněte na kontakt fólií, nechte ztuhnout a perník potřete až ztuhlým krémem. Krém nechte v lednici alespon 12 hodin. 
Na karamel nechte zkaramelizovat cukr a zalijte ohřátým kokosovým mlékem. Rozmíchejte dohladka, minutku povařte, přidejte sůl a přelijte do čisté misky. Nechte vychladnout a pak dejte do lednice ztuhnout. 
Perník ozdobte krémem, pocákejte karamelem a rozkrajejte na řezy.  #spolupráce #foodblog #czechfoodblog #czechfoodblogger #foodstyling #foodphotography #autumnrecipes #jablecnypernik #jablecnerezy #podzimnirecepty #podzimnipeceni
Dnes mám pro vás ve spolupráci s @dianacompanycz r Dnes mám pro vás ve spolupráci s @dianacompanycz recept na lískoořechové brownies bez mouky a másla. Byl to tak trochu pokus, nebyla jsem si jistá, jak tento experiment dopadne, ale z výsledku jsem fakt nadšená. Brownies jsou vynikající, intenzivně čokoládové a doslova se rozplývají na jazyku. Celé lískové ořechy dodají skvělý křupavý kontrast. 
Samozřejmě můžete použít i jinou ořechovou pastu, třeba mandlovou nebo arašídovou a přidat ořechy či čokoládu dle vlastního uvážení.  🌰Lískoořechové brownies🌰
200g lískoořechové pasty
120g muscovado nebo kokosového cukru 
3 vejce
35g kvalitního kakaa
1 lžička bio kypřicího prášku 
špetka soli
vanilka (semínka či extrakt)
100g celých lískových ořechů
100g čokoládových čoček (mléčná Power Callebaut nebo hořká)  Lískoořechovou pastu, cukr, vejce a vanilku promixujte tyčovým mixérem. Kakao, kypřicí prášek a sůl promíchejte, přidejte k ořechovému základu a znovu promixujte. Nakonec přidejte lískové ořechy a čokoládové čočky. Těsto přesuňte do ráfku (zhruba 20×15cm), uhlaďte a pečte na 175°C asi 20 minut.  #spolupráce #dianacompanycz #foodblog #czechfoodblog #czechfoodblogger #foodstyling #foodphotography #brownies #flourless #callebaut #chocolate #chocolatedessert #hazelnuts #cokolada #bezmouky
Cítíte ten podzim ve vzduchu? A kvůli čemu se těši Cítíte ten podzim ve vzduchu? A kvůli čemu se těšit na podzim, když ne kvůli taženému závinu? 😄🍂🍎  Na těsto na 2 nohavice budete potřebovat:
325g hladké mouky
100g vody
1 vejce
40g másla
3g soli
15g octa nebo citronové šťávy 
10g cukru moučka  Pro celý postup i s fotkami, náplň a tipy si zajděte na blog, odkaz dám do stories a do bia. 😊😉  #foodblog #czechfoodblog
#czechfoodblogger #foodphotography #foodstyling #autumnrecipes #podzimnipeceni #tazenyzavin #strudl
Sledovat na Instagramu

Copyright © 2025 · Elikatesy