• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Elikatesy

Instagram
  • Recepty
    • Kynuté a plundrové těsto
    • Odpalované a listové těsto
    • Tartaletky a koláče z křehkého těsta
    • Koláče, řezy, bábovky
    • Dorty, cupcaky a cheesecaky
    • Mousse dezerty
    • Muffiny a rychlé chlebíčky
    • Sušenky, cukroví a drobné sladkosti
    • Vegan a raw
    • Chleba a slané pečení
    • Zelenina a slané recepty
    • Základy
  • Zdravá strava
  • Londýn & Cordon Bleu
    • Basic
    • Intermediate
    • Superior
    • Londýn
  • Slovníček
  • O mně
  • Kontakt

Domácí bounty

16 října, 2020 od elikatesy

Dnes tady pro vás konečně mám recept na domácí bounty, které jsem na blogu poprvé zmiňovala někdy v dubnu. 🙂 Vzhledem k tomu, že mám opět nedobrovolné a dost možná celkem dlouhé volno, tak se snad konečně dostanu k dopsání všech konceptů, co mi tady z minulé vlny pořád visí. A snad i nějakým novým receptům. 😉 V plánu toho mám dost a nudit se určitě nebudu. Dnes tedy vykopáváme tímto jednoduchým receptem na trochu čistější verzi klasické sladkosti.

domácí bounty

Jasně, zajít do večerky a nějakou tyčinku si koupit je určitě jednodušší, než se piplat s domácí verzí. Ale mě hrozně baví tyto domácí zdravější makeovers, protože tady prostě víte naprosto přesně, co jíte. A je to především kokos. Nikoliv cukr. Základ těchto tyčinek kombinuje kokosové máslo a bio kokos. Opravdu použijte bio kokos, je šťavnatější a mnohem chutnější. Běžně prodávaný kokos je dusivý a oproti bio kokosu chutná jak prach. Kokosové máslo je kokos rozemletý na jemnou pastu. Dá se koupit ve vietnamských večerkách nebo zdravých výživách. Nebo, jak jinak, na internetu. 🙂

V podstatě nejsložitější na tomto receptu bylo najít správný poměr kokosového másla a strouhaného kokosu. Tenhle poměr funguje velmi dobře, ale taky musíte trošku pohlídat teplotu a tím pádem i konzistenci másla. Pokud jej úplně rozpustíte, možná bude směs trošku řídká. V tom případě ji nechte opět chvilku ztuhnout v lednici.

domácí bounty

Jako sladidlo můžete použít med, javorový sirup, agáve sirup nebo kokosový sirup. Vlastně jakékoliv tekuté sladidlo. 🙂 Co se čokolády na obalení týče, můžete použít mléčnou, ale hlasuju spíše pro hořkou. S hořkou to dokonce bude vegan friendly.

Já jsem na tvarování použila vykrajovátko, do kterého jsem hmotu postupně natlačovala. Nebo můžete použít silikonové formičky, popřípadě můžete všechnu hmotu natlačit do menší formy, naznačit řezy a po částečném ztuhnutí nakrájet, ideálně horkým ostrým nožem. Nebude to sice úplně jako originál, ale dobré to bude stejně. 🙂

domácí bounty

Obalení čokoládou je trošku zdlouhavé, ale zas je to svým způsobem terapie. 🙂 Pokud chcete ty malé vlnky imitující originál, není to nic složitého. Vezmete si špejli, do ještě nezatuhlé čokolády ji namočíte a potáhnete.

Pokud jste milovníky kokosu a tak trošku se teď nudíte, tak tyto domácí bounty určitě vyzkoušejte. Já se do nich asi pustím znovu. 😀

Tisk

Domácí bounty

Ingredience

  • 200 g kokosového másla
  • 75 g bio kokosu
  • 50 g medu či agáve sirupu

Čokoládová poleva

  • 200 g čokolády
  • 20 g kokosového oleje

Postup přípravy

  • Smíchejte kokosové máslo (pokud je tuhé, trošku jej nahřejte), kokos a sladidlo do kompaktní hmoty. Směs natlačte do formiček či do jedné obdélníkové formy (na výšku zhruba 2cm) a nechte ztuhnout v lednici.
  • Vyndejte z formiček nebo nakrájejte na tyčinky (před tím nechte chvíli povolit) a obalte v čokoládě rozpuštěné s kokosovým olejem. Nechte ztuhnout.

Kam dál?

  • Energetické kuličkyEnergetické kuličky
  • Mrkvové ovesné sušenkyMrkvové ovesné sušenky
  • Veganské browniesVeganské brownies
  • Veganská čokoládová pěnaVeganská čokoládová pěna
  • Pohankové sušenkyPohankové sušenky
  • Čokoládové sušenky s pekanovými ořechyČokoládové sušenky s pekanovými ořechy

Rubriky: Recepty, Sušenky, cukroví a drobné sladkosti, Vegan a raw Štítky: čokoláda, kokos, raw, vegan

Předchozí článek « Cuketový chlebíček
Další článek: Raw karamelové bonbony s čokoládou »

Reader Interactions

Comments

  1. Šárka

    8 prosince, 2021 at 2:56 pm

    Dobrý den, kolik Vám vyšlo z této dávky cca kousků? Děkuji, Šárka

    Odpovědět
    • elikatesy

      9 prosince, 2021 at 7:07 am

      Dobrý den, bylo to myslím zhruba 12 kousků.

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




Primary Sidebar

Vítejte!

Jmenuji se Eli a můj život se točí kolem jídla.
Chcete vědět víc? :)

Ať vám nic neunikne ;)

Loading

elikatesy

Slíbené éclairs jsou na blogu. 😊 Jsou plněn Slíbené éclairs jsou na blogu. 😊
Jsou plněné jahodovo-malinovým compote s pomerančem a šlehanou mascarpone ganache s vanilkou a bezem. Svěží dezert pro brzké léto, ideální po obědě na terase nebo na grilovačku. 😉
Odkaz dávám do bia a do stories. 😊
Éclairs with strawberry and raspberry compote and vanilla and eldeflower whipped ganache. 🍓🌸
#foodblog #czechfoodblog #czechfoodblogger #foodstyling #foodphotography #foodstagram #frenchpatisserie #pastrychef #francouzskacukrarina #dnespecu #eclairs #strawberries #raspberries #eldeflower
Profiterolky Paris Brest, nový recept na blogu. 😊
Já vím, slíbila jsem éclair, jsou v procesu, nebojte, ale tyhle profiterolky byly dýl, mnohem dýl... 🙈
Odpalované těsto s craquelin a mousseline krém s praline, to je zaručená kombinace, která vždy potěší. Minimálně u nás doma. 😊
Na blogu najdete recept, jako vždy i s mnoha tipy, třeba na to, jak správně připravit odpalované těsto.
Odkaz dávám do bia a do stories.
Profiteroles Paris brest, choux pastry with craquelin, praline mousseline cream and praline emulsion. ❤️🌰
#foodblog
#czechfoodblog #foodstyling #foodphotography #foodstagram #frenchpatisserie #patisserie #pastrychef #francouzskacukrarina #dnespecu #parisbrest
Éclairs s jahodovo-malinovým rozvarem s pomerančem a vanilkovo-bezovou šlehanou ganache s mascarpone. Minulý týden jsem přemýšlela nad nějakým novým receptem a napadlo mě toto. U nás už je bez totiž zhruba z poloviny rozkvetlý, tak jsem jej hned chtěla využít do nějakého receptu. O víkendu jsem se pustila do realizace a je to krásně svěží kombinace brzkého léta... 
Šeříky už jsou tady na jižní Moravě ale bohužel pryč... 😥 Co u vás, kterou omamnou vůni si právě užíváte?
Recept sepíšu a během týdne bude na blogu. 😉
Strawberry and raspberry éclairs with eldeflower and vanilla mascarpone whipped ganache. 🍓🌸
#foodblog
#foodstyling #foodphotography #czechfoodblog #frenchpatisserie #francouzskacukrarina #chouxpastry #odpalovanetesto #eclairs #summerdessert #eldeflower #strawberries #raspberries #dnespecu
Veděli jste, že mé oblíbené skořicové motan Veděli jste, že mé oblíbené skořicové motance dodnes nebyly na blogu? Tak konečně byla tato nekázeň napravena! 😄
A trvalo to jen pár let. Loni už se mi dokonce povedlo na jaře vyfotit úvodní fotku a na podzim napsat článek, ale ještě dalšího půl roku mi trvalo nafotit postup. 🙈
Peču je často, peču je ráda a taky je ráda jím. Nejen já. Když jsem je pekla naposle, Sofi přiběhla a začala radostně výskat "Buta! Papat!" (slovo "motanec" jsem ji zatím neučila, zatím je vše sladké pečené "buchta", ale vzhledem k tomu, že včera řekla "kombajn" a dneska "kvas", tak ji to asi brzy naučím 🤣). 
No nic, zkrátka, motance jsou na blogu, odkaz dám do bia a do stories. 😊✌️
P.S. Mám nafocený i postup ořechových pletenců, tak třeba do roka... 😆
#foodblog #foodstyling #foodphotography #czechfoodblog #czechfoodblogger #cinnamonrolls #cinnamonknots #skoricoverolky #skoricovemotance #dnespecu #totovoni
Říkala jsem si, že by bylo fajn mít nějaké h Říkala jsem si, že by bylo fajn mít nějaké hezké fotky z kuchyně a tak jsem připravila pár dezertů a poprosila naši "vrchní fotografku" @photostoryjitka @ingofbaking, jestli by to nepřišla vyblejsknout. 😊
Tady je výsledek (teda první várka, ještě jich mám pár v zásobě 😁) a já musím říct, že z nich mám velkou radost. 
Děkuji ❤️ 
#foodblog #foodphotography #frenchpatisserie #francouzskacukrarina #pastrychef #dnespecu
100% malina je na blogu 😍 Recept na krásně le 100% malina je na blogu 😍 Recept na krásně lehounký, svěží a příjemně kyselkavý dezert jsem dnes konečně dopsala a vy se tak do něj můžete pustit taky. 😉
Tekutý malinový střed, lehká malinová mousse, malinová glazura a zdobení? Samozřejmě taky malinové. 😄
Odkaz na recept najdete v biu a ve stories. 
Byl to jeden z receptů, co jsem připravovala na focení s Jíťou @ingofbaking @photostoryjitka. Vyšly z toho moc hezké fotky, o které se s vámi brzy taky podělím. 😊
100% Raspberry, raspberry liquid centre, raspberry mousse, raspberry glaze, raspberry namelaka and fresh raspberries. ❤️
#foodblog #foodstyling #foodphotography #francouzskacukrarina #frenchpatisserie #patisserie #raspberries #raspberrymousse #petitgateau
Sledovat na Instagramu

Copyright © 2023 · Elikatesy