• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Elikatesy

Instagram
  • Recepty
    • Kynuté a plundrové těsto
    • Odpalované a listové těsto
    • Tartaletky a koláče z křehkého těsta
    • Koláče, řezy, bábovky
    • Dorty, cupcaky a cheesecaky
    • Mousse dezerty
    • Muffiny a rychlé chlebíčky
    • Sušenky, cukroví a drobné sladkosti
    • Vegan a raw
    • Chleba a slané pečení
    • Zelenina a slané recepty
    • Základy
  • Zdravá strava
  • Londýn & Cordon Bleu
    • Basic
    • Intermediate
    • Superior
    • Londýn
  • Slovníček
  • O mně
  • Kontakt

Pistáciový dort

20 února, 2023 od elikatesy

Dnes mám pro vás recept na dort. 🙂 Pistáciový dort. A ne, jen tak ledajaký. 🙂 Pekla jsem jej Adamovi k narozeninám a myslím, že kombinace chutí se v tomto případě opravdu vyvedla. Mandlový korpus s pistáciemi, citrusovou kůrou a vanilkou je doplněn svěžím mascarpone krémem s pomerančovo citronovým curd. K tomu rozvar s vanilkou, medem, rumem a kardamomem a jemně nakyslý meruňkový vklad s rozmarýnem. Na obmazaní a dekoraci jsem použila švýcarský máslový krém. A samozřejmě, celý dort, včetně dekorace je bez umělých barviv.

pistáciový dort

Pojďme si jako vždy říct něco málo k postupu. Při přípravě korpusu nejdříve utřete změklé máslo s částí cukru, pak postupně zašleháte žloutky. Pozor, aby i žloutky měly pokojovou teplotu, jinak by se máslo mohlo srazit. Jakmile máte hezkou nadýchanou pěnu, přidáte citronovou a pomerančovou kůru, vanilku a pak všechny suché ingredience. A nakonec zlehka zatřete sníh ušlehaný do měkkých špiček. Opatrně, sníh nepřešlehejte. Přešlehaný sníh se zaprvé srazí a hlavně se špatně zapracovává a vy pak můžete přijít o všechen objem. Méně, je v tomto případě více. 🙂

Korpus jsem pekla ve dvou 18cm ráfcích. Máslové korpusy s kypřicím práškem jako je tento se pečou na nižší teplotu. Každá trouba peče jinak, ale určitě nezkoušejte víc, než 160°C. Já peču na 150-155°C. Při vysoké teplotě korpus vyběhne moc rychle a praskne. Jasně, dá se seříznout, ale je to celkem škoda materiálu. 🙂 Další důvod, proč může korpus prasknout je příliš mnoho kypřicího prášku. Já používám bio kypřicí prášek, ten kypří trochu míň a opravdu jej odvažuju.

Co se ingrediencí týče, doporučuju použít bio citronovou a pomerančovou kůru. A pistácie nejlépe blanšírované, ty jsou krásně zelené a korpusu dodají mnohem lepší barvu. Koupíte je tady.

Dál tady máme meruňkový vklad. Já jsem použila mražené meruňky z léta. I pokud v této době v obchodě meruňky najdete, moc je nedoporučuju, ta chuť není nic moc. Vzhledem k tomu, že meruňky pasírujete, můžete klidně použít i pyré, ale ty bývají slazené, tak případně stáhněte přidaný cukr, 20g by mělo stačit. Jinak pektin NH koupíte tady, mletý agar prakticky v každé zdravé výživě.

Curd na krém připravíte tak, že nejprve k citrusové šťávě infuzujete kůru (opět ideálně bio), pak scedíte a s cukrem a vajíčky vaříte nad vodní lázní, dokud krém nezhoustne. Raději neodcházejte a poctivě míchejte stěrkou, aby se krém nesrazil.

A poslední komponent, aby to byl ještě víc pistáciový dort, je pistáciový švýcarský máslový krém. Můj oblíbená máslový krém na obmaz. 🙂 Je perfektně stabilní, vydrží i v pokojové teplotě a dobře se s ním pracuje. Začnete tím, že bílky a cukr pomalu ohřejete nad vodní lázní, dokud se cukr nerozpustí. Míchejte stěrkou, ne metličkou. Zkuste bílky promnout mezi dvěma prsty, jestli je opravdu cukr rozpuštěný. Jakmile je, přesuňte bílky do mísy robotu a ušlehejte pevný sníh. Je důležité, aby byl sníh před přidáním másla nejen pevný, ale taky zcela studený. Až poté začněte přidávat máslo.

Teď se asi leknete, protože to, co uvidíte v mixéru vůbec nebude vypadat lákavě.  Sražené, řídké cosi… Ale nebojte se a šlehejte dál a nakonec získáte dokonale nadýchaný hebký krém. Jediný průšvih by mohl nastat, pokud byste máslo začali přidávat do ještě teplého sněhu. Pak by se máslo rozpustilo a krém by se už nevyšlehal. Tak na to dejte pozor a opět sníh klidně zkuste promnout mezi prsty, jestli už je studený. 🙂

Z krému jsem odebrala trochu větší polovinu a do té vmíchala pistáciovou pastu. Pro takhle hezkou barvu je zásadní, abyste použili pastu Lepé, ta je dokonale hladká a krásně svěže zelená. Některé pasty bývají spíš dohněda (pistácie jsou pražené) a mají kousky slupiček. Není na nich nic špatného, ve většině případů poslouží dobře, ale tentokrát takovou nechcete, efekt by se tím dost pokazil. 🙂

Dál jsem si rozpustila tmavou a mléčnou čokoládu a v několika miskách si vytvořila několik odstínů hnědé. Malou trochu krému jsem obarvila kurkumou do žluta. A část nechala i neobarvenou. Barevného krému mi trochu zbylo, můžete zkusit připravit i trošku menší množství, ale já mám raději trochu krému navíc, než aby mi chyběl. Pokud zdobení krémem dělat nechcete, tak připravte krému jen polovinu, na obmazání to bude stačit.

Paletky můžete nakoupit klidně malířské, jsou většinou trochu levnější, než cukrářské. Postupujte od okrajů a nakonec “malujte” středy. Takže nejdřív lístečky a až pak květy. Detaily domalujte cukrářským sáčkem. Dort jsem dotáhla pár makronkami, dělala jsem poloviční dávku, 50g mandlové mouky nahradila mletými pistáciemi a do těsta přidala 5g matchi.

A to je k postupu všechno. Pistáciový dort s citronem, pomerančem, kořeněným rumovým rozvarem, meruňkovým vkladem a květinovým zdobením. Svěží, vláčný a moc moc dobrý. 🙂

Tisk
5 from 1 vote

Pistáciový dort

Potřebné vybavení

  • 2 18cm ráfek
  • 2 14cm ráfek
  • paletky

Ingredience

Pistáciový korpus

  • 300 g másla
  • 200 g cukru krupice
  • 6 vajec
  • 150 g mandlové mouky
  • 80 g mletých pistácií
  • 120 g hladké mouky
  • 7 g kypřicího prášku
  • kůra z 1 pomeranče nejlépe bio
  • kůra z 1 citronu nejlépe bio
  • zrníčka z 1 vanilkového lusku
  • špetka soli

Mascarpone krém s citronovo-pomerančovým curd

  • 150 g cukru
  • 150 g vajec
  • 50 g másla
  • 50 g citronové šťávy
  • 50 g pomerančové šťávy
  • kůra z 1 citronu nejlépe bio
  • kůra z 1 pomeranče nejlépe bio
  • 750 g mascarpone

Meruňkový vklad

  • 300 g meruněk
  • 50 g vody
  • 70 g cukru
  • 2,5 g agaru
  • 2 g pektinu NH
  • 0,5 g kyseliny citronové
  • 2 snítky rozmarýnu

Imbibage

  • 60 g vody
  • 30 g světlého medu
  • prázdný vanilkový lusk
  • 1 lžíce celého kardamomu
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 30 g třtinového rumu

Švýcarský máslový krém

  • 200 g bílků
  • 200 g cukru krupice
  • 500 g másla
  • velká špetka soli
  • 50 g pistáciové pasty
  • tmavá čokoláda, mléčná čokoláda, matcha a kurkuma na obarvení

Na dokončení

  • sekané pistácie
  • makronky
  • rozmarýn

Postup přípravy

  • Začněte přípravou korpusu. Máslo a vejce si z lednice vytáhněte alespoň hodinu předem. Pistácie namelte najemno, smíchejte s mandlovou moukou, hladkou moukou a kypřicím práškem. Připravte si dva ráfky vel.18cm a dna vyložte pečicím papírem.
  • Máslo s polovinou cukru utřete do pěny a postupně zašlehejte žloutky. Přidejte vanilku a najemno nastrouhanou kůru z citronu a pomeranče. V čisté míse začněte šlehat bílky se špetkou soli, postupně zašlehejte zbylý cukr a vyšlehejte do měkkých špiček. Do máslové směsi zatřete suchou směs a pak opatrně, natřikrát sníh z bílků. Těsto rozdělte do obou forem a pečte na 155°C asi 50-60 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Nechte částečně zchladnout, pak sloupněte papír a nechte zcela vychladnout na mřížce. Vyřízněte z ráfků, dobře zabalte a uložte do lednice.
  • Připravte si meruňkový vklad. Meruňky vypeckujte, nakrájejte na větší kousky, podlijte a s částí cukru a rozmarýnem poduste do měkka. Vyjměte rozmarýn, meruňky přepasírujte, vraťte do hrnce a opět přiveďte k varu. Cukr smíchejte s pektinem NH, agarem a kyselinou citronovou, vsypte k meruňkovému pyré, promíchejte a 2 minuty povařte. Občas promíchejte a nechte částečně zchladnout. Dva ráfky vel.14cm vyložte potravinářskou fólií a položte na tácek, který se vám vejde do mrazáku. Meruňkovou směs rozdělte do ráfků, nechte vychladnout a pak dejte zamrazit.
  • Připravte si citrusový curd. Kůru z jednoho citronu a pomeranče naškrábejte na proužky. Vymačkejte šťávu z těchto citrusů, i z těch, které jste použily do korpusu. Odvažte 50g citronové a 50g pomerančové, přidejte kůru a přiveďte k varu. Nechte hodinu infuzovat. Sceďte. Vejce rozšlehejte s cukrem, přilijte šťávu a dejte nad vodní lázeň. Míchejte stěrkou a vařte do zhoustnutí. Přepasírujte do čisté misky, přidejte máslo a promíchejte. Potáhněte fólií a uložte do lednice. Po vychladnutí vyšlehejte s mascarpone do pevného krému.
  • Na imbibage svařte med, vodu, vanilkový lusk, rozmarýn a nadrcený kardamom a nechte půl hodiny infuzovat. Sceďte a přidejte rum.
  • Oba korpusy zlehka seřízněte a prokrojte. Připravte si dortovou kartu, mázněte na ni trochu krému a začněte sestavovat. První díl korpusu, navlhčit imbibage, pak trochu krému, na něj zmrzlý meruňkový vklad a přikrýt dalším krémem. Druhý díl korpusu, navlhčit, trochu krému, drcené pistácie a opět zamáznout krémem. Třetí korpus, navlhčit, krém, meruňkový vklad, krém. Poslední díl korpusu, trochu navlhčit a nakonec celý dort zarovnat zbytkem krému. A pak šup do lednice alespoň na dvě hodiny.
  • Na závěr připravte švýcarský máslový krém. Máslo nechte chvíli povolit v pokojové teplotě. Bílky, cukr a velkou špetku soli zahřívejte za občasného promíchání stěrkou nad parou dokud se cukr nerozpustí. Přesuňte do robotu se šlehací metlou a vyšlehejte pevný sníh. Zkontrolujte, zda je úplně studený. Pak postupně zašlehejte máslo a šlehejte dál, dokud se nevytvoří krásně nadýchaný pevný krém. Menší polovinu dejte do misky a do zbytku v mixéru zašlehejte pistáciovou pastu. Tímto krémem zatáhněte dort a dejte ztuhnout do lednice. Zbytek krému obarvěte čokoládou a kurkumou a zbytek zeleného dobarvěte trochou matchi. Dort dekorujte dle vlastní fantazie.

Kam dál?

  • Malinový dortMalinový dort
  • Kokosový dort s ananasemKokosový dort s ananasem
  • Citronový dort s borůvkami a rozmarýnemCitronový dort s borůvkami a rozmarýnem
  • Meruňkový koláč s frangipaneMeruňkový koláč s frangipane
  • Pistáciové choux s meruňkamiPistáciové choux s meruňkami
  • Čokoládový dort s malinamiČokoládový dort s malinami

Rubriky: Dorty, cupcaky a cheesecaky, Recepty Štítky: citron, dort, kardamom, makronky, mandle, mascarpone, meruňky, pistácie, pomeranč, rozmarýn, vanilka

Předchozí článek « Mandlový pithivier (tříkrálový koláč)
Další článek: Bílá čokoláda »

Reader Interactions

Comments

  1. Lucie

    1 března, 2023 at 12:43 pm

    Dnes jsem narazila na Váš blog a hned mi spadla čelist! Všechny recepty jsou nádherné, inspirativní a precizně popsané. Teď už budu pravidelně nakukovat a postupně péct podle Vašich receptů. Děkuji za to, že se o své nápady podělte a přeji spoustu cukrářských úspěchů.
    Lucie

    Odpovědět
    • elikatesy

      1 března, 2023 at 9:02 pm

      Moc děkuji, tak krásná slova mě úplně zahřála. 🙂

      Odpovědět
  2. Eva

    9 května, 2023 at 9:46 am

    5 stars
    Dobrý den, dort jsem si upekla pro sebe jako narozeninový a byl velice chutný a krásný jak zvenku, tak na řezu. Děkuji za recept

    Odpovědět
    • elikatesy

      9 května, 2023 at 10:55 am

      To mám velkou radost! 🙂

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




Primary Sidebar

Vítejte!

Jmenuji se Eli a můj život se točí kolem jídla.
Chcete vědět víc? :)

Ať vám nic neunikne ;)

Loading

elikatesy

Pistáciové Paris-Brest. 💚 Jó, tohle je velký porno, víc myslím ani není třeba říct... 😅  ~Odpalované těsto~
80g vody
80g mléka 
65g másla 
95g hladké mouky
Špetka soli a cukru 
160g vajec  ~Craquelin~
68g másla
77g hladké mouky
77g cukru krupice  ~Pistáciová praline pasta~
170g cukru krupice
170g blanšírovaných pistácií
Semínka z 1 vanilkového lusku 
1g soli  ~Pistáciový mousseline krém~
525g mléka
Prázdný vanilkový lusk
75g cukru krupice 
120g žloutků
40g kukuřičného škrobu
20g hladké mouky 
300g másla (ideálně 84% tuku)
150g pistáciového praline  ~K dokončení~
50g pistáciového másla 
100g drcených blanšírovaných pistácií  1) Připravte craquelin. Změklé máslo smíchejte s moukou a cukrem. Vyválejte mezi dvěma archy pečicího papíru co nejtenčí to jde. Nechte ztuhnout v lednici. Vykrájejte 7cm kolečka a dejte do mrazáku.  2) Na odpalované těsto v rendlíku rozpusťte máslo, přidejte vodu a mléko, cukr a sůl a přiveďte k varu. Naráz vsypte všechnu prosátou mouku a odpalujte dokud se na dně rendlíku nevytvoří bílá vrstvička a těsto není kompaktní.  3) Těsto přesuňte do robotu s flexi metlou a začněte pomalu míchat. Jakmile trochu zchladne, postupně přidejte vejce a ke konci kontrolujte konzistenci.  4) Těsto přesuňte do cukrářského sáčku s francouzskou řezanou špičkou vel.12. Na airmat podložku nastříkejte 12 věnečků. Na věnečky položte craquelin a vložte do trouby vyhřáté na 180°C. Pečte asi 20-25minut (neotvírejte dvířka).  5) Na praline pastu utavte z cukru středně tmavý karamel. Nalijte na silikonovou podložku a nechte vychladnout. Pak nalámejte na kusy a společně s pistáciemi, vanilkou a solí rozmixujte na pastu.  6) Uvařte cukrářský krém. Mléko ohřejte s polovinou cukru a vanilkovým luskem. Žloutky prošlehejte s cukrem, přidejte škrob a mouku a promíchejte. Na směs nalijte polovinu mléka a prošlehejte. Vraťte do rendlíku a za stálého míchání metličkou uvařte hustý krém (musí se provařit). Nalijte do misky, potáhněte na kontakt fólií a nechte vychladnout.  Pokračování v komentáři...
Vím, vím, už není úplně sezóna borůvek, al Vím, vím, už není úplně sezóna borůvek, ale já na tyto borůvkové koláče s tvarohem a drobenkou dostala takovou chuť... Naštěstí mrazák sezónu nezná a borůvky v něm mám vždycky. 😊
Vláčné kynuté, svěží tvaroh, kyselkavé borůvky a spousta drobenky... Myslím, že je to asi můj nejoblíbenější koláč vůbec. 😍
Recept je na blogu, odkaz najdete ve stories. 😉
#foodblog #foodphotography #czechfoodblog #dnespecu #kynutetesto #boruvky #boruvkovykolac #drobenka
Konec srpna, konec prázdnin, konec léta... To to Konec srpna, konec prázdnin, konec léta... To to zase uteklo, co? 🙈 Do školy už sice nějaký pátek nechodím, ale pořád koncem srpna cítím určitou lítost... A tak jsem si na spravení nálady upekla buchtu. Je přesně jako toto období, je to takový přechod mezi létem a podzimem... Pro letnější variantu jsem do těsta přidala citron a do drobenky vanilku a mandlové plátky. Pro podzimnější variantu můžete do těsta přidat pomeranč a do drobenky skořici a vlašské ořechy. 😊  🥧Těsto🥧
400g hladké mouky 
250g celozrnné špaldové mouky
300g mléka 
2 vejce
100g krupicového cukru 
30g droždí 
200g másla 
Sůl
Kůra z 1 citronu  V trošce teplého mléka (max 40°C) rozpusťte droždí, přidejte špetku cukru a nechte vzejít. Ve zbytku mléka rozmíchejte cukr a vejce. Mouky a špetku soli dejte do mísy robotu, přidejte kvásek a tekutou směs a několik minut hněťte na minimální otáčky. Jakmile těsto začne být hezky pružné, postupně zapracujte velmi lehce povolené máslo (stačí vytáhnout asi 15 minut před použitím). Vypracuje hladké a nelepivé těsto. Nechte asi hodinu kynout. Těsto lehce vyválejte a přeneste na vymazaný plech (nebo vyložte papírem), roztáhněte až k okrajům.  🥧Náplň🥧
Asi 1kg švestek  Švestky omyjte, vypeckujte a nakrájejte na poloviny. Pokud chcete použít víc švestek, nakrájejte je na čtvrtiny a skládejte těsně vedle sebe.  🥧Drobenka🥧
180g celozrnné špaldové mouky 
120g másla 
120g cukru moučka 
50g mandlovych plátků
Vanilka  Máslo nechte změknout a pak vše prsty zpracujte v sypkou drobenku.  Švestky posypte drobenkou a pečte na 180°C asi 35-40 minut. Nechte vychladnout.  Nejlepší je koláč samozřejmě čerstvý, ale pokud zbyde (je to velký plech, tak asi zbyde...), tak jej uchovávejte v lednici (ovocné koláče celkem rychle kvasí) a před podáváním nechte dojít pokojové teploty nebo ohřejte v troubě.  #foodblog #czechfoodblog #foodstagram #foodstyling #foodphotography #dnespecu #svestkovykolac #drobenka #svestky #plumcrumblecake #podzimnirecepty
Dnes jsem pro vás připravila nový recept, tento Dnes jsem pro vás připravila nový recept, tentokrát ve spolupráci s @dianacompanycz @dianacompanysk. Jejich eshop mám moc ráda a nakupuji tam opravdu často. Mají samozřejmě nepřeberné množství oříšků a oříškových past, ale i spoustu věcí pro cukráře, třeba ovocná pyré nebo čokolády. I takové, které jinde neseženete. Ve stories vám ukážu, které produkty jsem použila na tyto tartaletky. 😊  Jahodové cheesecake tartaletky s kokosem 
(6 tartaletek vel. 8cm)  🍓Křehké těsto
125g hladké mouky
42g mandlové mouky
95g másla
35g moučkového cukru 
25g žloutků
Špetka soli 
1/2 vanilkového lusku  🍓Kokosový frangipane
35g másla 
35g cukru krupice
35g vajec
18g mandlové mouky
7g hladké mouky 
25g bio kokosu 
Kůra z 1/2 bio citronu  🍓Jahodové cremeux
100g Valrhona Fraise Inspiration 
45g jahodového pyré
3/4 listů stříbrné želatiny 
100g 35% smetany  🍓Jahodove compote
100g jahod 
17g jahodového pyré
6g citronové šťávy 
17g cukru 
1,2g pektinu NH
0,2g kyseliny citronové  🍓Cheesecake mousse
250g cream cheese
85g mascarpone
90g cukrového sirupu 
(uvařeného s 1/2 vanilkového lusku a kůrou z 1/2 bio citronu) 
3 listy želatiny 
130g 35% smetany  🍓Na dokončení
Malibu likér
Bílý velvet sprey
Bílá čokoláda
Bio kokos 
Jahody 
Bylinky  1) Na křehké těsto dejte do robotu obě mouky, cukr, studené máslo, vanilková semínka a špetku soli. Zpracujte v sypkou drobenku. Přidejte žloutky a rychle zapracujte. Hotové těsto zabalte a nechte odpočinout v lednici. 
Vyložte tartaletkové ráfky (8cm) a vraťte do lednice. 
2) Na frangipane utřete změklé máslo s cukrem, přidejte vejce. Zatřete mouku, mandlovou mouku, kokos a citronovou kůru. Frangipane nastříkejte do tartaletek a dejte péct na 175°C asi 15minut, pak stáhněte ráfky a dopečte dle potřeby. Nechte vychladnout. 
3) Na cremeux namočte želatinu do ledové vody. Čokoládu rozpusťte. Pyré ohřejte, rozpusťte v něm želatinu a vmíchejte k čokoládě. Přidejte studenou smetanu a promixujte tyčovým mixérem. Frangipane pokapejte Malibu a do tartaletek nalijte cremeux. Nechte ztuhnout.  (zbytek postupu v komentáři)
A dezert, který jsem nazvala Paradis je hotový! A dezert, který jsem nazvala Paradis je hotový! 😊
Mango, mučenka, kokos a vanilka v dokonalé harmonii. 🤤 Podrobný recept samozřejmě sepíšu na blog i se všemi tipy, ale pro nedočkavce přidávám stručný recept sem. 😊  🏝Tekutý střed🏝
100g mango pyré
50g mučenka pyré
10g cukru krupice
0,5g xantany  Pyré dejte do vyšší nádoby, cukr smíchejte s xantanou, přidejte k pyré a promixujte. Nalijte do osmi důlků formy SF027 a dejte zamrazit. Zmrzlé vyloupněte a namočte do rocher polevy.  🏝Mousse🏝
120g mango pyré
100g mučenka pyré
75g cukrového sirupu
3 plátky želatiny 
185g 35% smetany  Želatinu nechte nabobtnat, cukrový sirup ohřejte a rozpusťte v něm želatinu. Přidejte k pyré a když má směs asi 30°C, vmíchejte do měkkých špiček ušlehanou smetanu. Z části naplňte formu Essenziale 80, roztáhněte po stranách, vložte střed a doplňte zbylou mousse. Dejte zamrazit. Zmrzlé vyloupněte a namočte do rocher polevy.  🏝Kokosová rocher poleva🏝
100g Passion Inspiration Valrhona
100g bílé čokolády 
75g neutrálního oleje
50g bio kokosu  Čokolády rozpusťte s olejem a vmíchejte kokos.  🏝Kokosová namelaka🏝
135g bílé čokolády
70g kokosového mléka
1 plátek želatiny
70g kokosového mléka + 50g 35% smetany 
20g kokosového másla 
1 vanilka  Želatinu nechte nabobtnat, čokoládu rozpusťte a první část kokosového mléka ohřejte. V mléce rozpusťte želatinu a postupně vmíchejte k čokoládě. Přidejte studené kokosové mléko a smetanu, rozpuštěné kokosové máslo a vanilku a promixujte. Potáhněte fólií a nechte zkrystalizovat v lednici.  🏝Mango mučenka gel🏝
60g mango pyré 
20g mučenka pyré 
5g cukru krupice 
0,9g agaru  V cukru rozmíchejte agar, přidejte k pyré a přiveďte k varu. Potáhněte fólií a nechte ztuhnout. Rozmixujte.  🏝Sestavení🏝
Mousse nechte rozmrazit v lednici. Nahoru nastříkejte namelaku a dovnitř dejte na kostičky nakrájené mango smíchané s trochou gelu. Dozdobte bylinkou.  Formy, želatinu a pyré koupíte na @pastry.cz 
Čokoládu Valrhona Inspiration, bio kokos, pyré, xantanu a agar koupíte na @dianacompanycz  #foodphotography #foodstyling #frenchpatisserie  #francouzskacukrarina #foodblog #czechfoodblog #moussedessert #silikomart #mango #coconut #passiofruit
Tyhle ovocné tartaletky z loňska vám musím př Tyhle ovocné tartaletky z loňska vám musím připomenout. Ovocné tartaletky jsou totiž snad můj nejoblíbenější dezert. 😊 A tyhle jsou vážně vyladěné, křehké mandlové těsto, hedvábný vanilkový cukrářský krém, svěží ovocné cremeux a k tomu spousta čerstvého ovoce. 🤤
Odkaz vám hodím do stories nebo googlete "ovocné tartaletky elikatesy". 😉
Fresh berries tartlets. Crispy páté sucree, smooth vanilla créme pat, berry cremeux and fresh fruit. 🍓🫐
#foodblog #czechfoodblog #foodphotography #foodstyling #frenchpatisserie #francouzskacukrarina #tartaletky #tartlets #letnidezert #dnespecu #berrytartlets
Sledovat na Instagramu

Copyright © 2023 · Elikatesy